Nukerke Feest schenkt 2500 EUR aan Het
Rode Kruis Vlaanderen

Foto Damien Van Wambeke

Op 12 januari 2010 verzamelden de leden van het comité Nukerke Feest in restaurant Den Eglantier. Ze verwelkomden daar ook het meest charmante showbizz-koppel van Vlaanderen, Nicole & Hugo en Michel Dumont, verantwoordelijke externe relaties van Het Rode Kruis Vlaanderen.

Nukerke Feest bestaat 5 jaar. Het begon in 2005. Het doel was en is nog altijd de mensen bij elkaar brengen op een leuke, ongedwongen manier. De zomerfeesten tijdens het laatste weekend van augustus, groeiden en groeiden. We gingen van 1 grote tent naar 2 tenten, er kwam een groter podium, er daagden steeds meer eters voor de barbecue en er werden extra friteuzes in stelling gebracht. Nukerke Feest bleek een schot in de roos. Ook de jaarlijkse kersthappenings werden gesmaakt. Met als voorlopig hoogtepunt de hoogste kerstboom van de Vlaamse Ardennen in 2006 met de wereldberoemde val als gevolg,... De nationale pers kreeg plots aandacht voor Nukerke.

Tijdens de animatie werden allerlei terreinen verkend: dansgroepen, humor, stand up comedians, acrobatie, coverbandjes, dansavonden,... met als hoogtepunt vorige zomer het optreden van Nicole & Hugo. Want na 5 jaar droomt elke feestcomité toch stiekem van N&H. Wij dus ook. Hun optreden werd gesmaakt door jong en oud en de feesttent barstte uit haar voegen.

Na 5 jaar vonden we het tijd om iets aan een goed doel te geven. Een goed doel dat door iedereen wordt gewaardeerd: Het Rode Kruis Vlaanderen. Wij kozen voor Het Rode Kruis omdat dit bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Denken we maar aan de recente Music For Life actie waarbij het Rode Kruis 3.649.595 EUR ophaalde of de vele lokale bloedgevers. Bloed dat ieder van ons vroeg of laat wel eens zal nodig hebben. En dan heb ik het nog niet over de hulp bij rampen of de hulp bij evenementen. Kortom: wij vonden dat dit goede doel ideaal was om onze gift aan te geven, omdat zij actief zijn over de hele wereld maar ook in ons eigen landje.

Nicole en Hugo waren vorige zomer ambassadeurs voor Het Rode Kruis net toen ze in Nukerke optraden, daarom waren ze ook te gast bij de uitreiking van de cheque. Wij waren vereerd dat zij erbij waren. Het feit dat zij erbij waren bewijst nog maar eens dat dit prachtige koppel het hart op de juiste plaats heeft. Zij mochten de cheque in ontvangst nemen en hem dan doorgeven aan Michel Dumont van Het Rode Kruis.

Gedurende de voorbije 5 jaar Nukerke Feest hebben wij elk jaar als goede huisvaders gespaard. Wij speelden telkens met de gedachte ooit iets aan een goed doel te schenken. Dit geld komt van alle mensen die jaarlijks naar onze feesten komen. En dat zijn er heel wat. Maar het zou ook niet lukken zonder onze vele sponsors groot en klein die ons elk jaar opnieuw steunen. En zonder onze vrijwilligers die instaan voor alle mogelijke taken op onze feesten. Het geld dat we overhandigen komt dus ook van hen. Wij zijn hen daar enorm dankbaar voor.

2500 EUR geschonken door Nukerke Feest gaan dus naar Het Rode Kruis Vlaanderen.

Michel Dumont drukte zijn dankbaarheid uit en hoopt dat meer comités het voorbeeld van Nukerke Feest zullen volgen. Het geld zal worden gebruikt om kansarme kinderen op te vangen en een vakantie te bieden. Want zij hebben daar ook recht op.
Het glas werd nog geheven op Nukerke Feest, op Nicole en Hugo en op Het Rode Kruis.

Krantenartikel 1
Krantenartikel 2