Nieuws
 

Stappen voor slangen !


08/06/14 Het was een mooie zondag voor een wandeling. Bijna 100 wandelaars, en hun trouwe viervoeters namen deel aan de eerste Hondenwandeling tvv SOS Reptiel. Het traject passeerde de mooiste delen van Bredene, en liep langs parken, natuur, strand en duinen. Iedere hond kreeg nadien ook nog een grote goodie-bag mee naar huis.

De organisatie dankt Maxi-Zoo, Royal Canin, Café De Zeemeeuw, Babs & Buxus, Dier & Tuin Rommel en Denkadog voor hun sponsoring!

Voor meer sfeerbeelden, klik op https://www.youtube.com/watch?v=c2X7rYnWBhc

Muurhagedis terug naar de vrijheid


Met het heerlijke weer van de laatste dagen werd van de gelegenheid geprofiteerd om een binnengebracht muurhagedisje terug uit te zetten. Het beestje was enige tijd geleden bij mensen thuis opgedoken. Muurhagedissen zijn immers inheems voor Vlaanderen. Nu mocht dit exemplaar terug de natuur in, dankzij de fantastische samenwerking tussen SOS Reptiel en de werkgroep HYLA Zuid-West Vlaanderen.

We zijn blij dat deze hagedis kon terugkeren waar hij vandaan kwam.

Schot in de roos


Wederom was de vrijwilligerswerking van SOS Reptiel in rep en roer om, zoals ieder jaar, terug een mooie en educatieve reptielenstand op de Beestjes en Baasjes beurs in Gent Expo uit te baten. Meer dan 36.000 mensen bezochten de huisdierenbeurs en velen van hen wandelden over ons ‘Jungle Eiland’.

De missie om mensen aan de werking voor te stellen en op sensibiliserende wijze in contact te brengen met enkele opvangdieren was geslaagd!

Geval van mishandeling


Tijdens het Paasweekend kregen we de vraag voor opvangen van een boa constrictor. Het reptiel zou al jaren in een kooi (geen terrarium) samenleven met 15 ratten.


Met de leuze 'hij moet maar een rat pakken wanneer hij honger heeft' dacht de vorige eigenaar wellicht niet aan het feit dat de ratten ook aan de slang zouden knagen...

Voor zij die het zich afvragen, de witte korstachtige plekken op de slang zijn dus effectieve rattenbeten.


Een grafische foto toont de ernst van één van de beten aan: de rugwervels liggen bloot! Deze boa werd direct gehospitaliseerd en gaat een lange, maar hopelijk goede genezing tegemoet.

Hoogst-uitzonderlijke verschijning!


Ter ere van de tiende verjaardag van huisdierenbeurs Beestjes en Baasjes, zal op zondag 20 april en maandag 21 april een zeer uitzonderlijk reptiel te bewonderen zijn op de stand van SOS Reptiel.

Namelijk Kianga, de tweekoppige landschildpad !


Kianga is een sporenlandschildpad (Geochelone sulcata) van twee jaar, en is in België geboren. Deze planteneter heeft twee functionele hoofden, en verkeert in een zeer gezonde en gelukkige staat.


Beestjes en Baasjes gaat dit jaar door van 19 tot en met 21 april in Gent Expo, telkens tussen 10u en 18u.

Mis deze unieke kans niet om Kianga ontmoeten!

Verwend worden met Pasen


Op Paaszondag 20 april 2014 zal Kira, de residentiële bandvaraan van het Reptile Rescue Center, een speciale traktatie genieten. Namelijk krijgt zij dan een volledig struisvogelei te eten aangeboden!

We danken de Struisvogelboerderij Monnikenwerve (www.destruisvogel.nl) voor de schenking.


Bandvaranen zijn, net zoals de meeste van hun soortgenoten, opportunisten en graven maar al te graag een vogel-, schildpadden- of zelfs krokodillennest open om zich te goed te doen aan de rijke en lekkere eitjes.


De rondleiding start om 14u, maar is beperkt tot een maximum van 20 personen. Dus reserveer daarom je aanwezigheid via Info@sosreptiel.be

Tarieven zijn €4,00 per volwassene; €3,50 per kind.

Pasen zal dit jaar voor een nieuwe herinnering zorgen!

Ontsnapte koningspython


Een 9-jarige Meetkerkenaar vond, tijdens het buiten spelen, een kleine slang. Nadat het kind dit meldde aan zijn moeder, werd de politie van Blankenberge-Zuienkerke opgebeld. Deze gaven omstaanders de raad om het dier niet aan te raken, en contacteerden SOS Reptiel.


Toen onze medewerkers ter plaatse kwamen bleek het om een kleine koningspython te gaan. Het dier was onderkoeld en had een bloedende staartpunt. De slang werd in quarantaine geplaatst, en kreeg een grondig algemeen en parasitair onderzoek.


Dankzij de vele persaandacht is de eigenaar van de slang reeds naar voren getreden om zijn ontsnapte diertje terug te eisen.

Eerste loslopende reptielen van het jaar


Vorige zondag moest een politieploeg van Lokeren uitrukken voor het vangen van een slang op de openbare weg. Het was een Californische kettingslang die blijkbaar op ‘vrijers voeten’ was. De agenten konden het dier veilig in een container plaatsen, welke later op de dag door een SOS Reptiel-medewerker werd opgehaald.


Nog geen 24 uren later kreeg ook de politie van Blankenberge de melding van een loslopend reptiel op een publieke parking. Hier ging het over een waterschildpad die de weg naar het water wellicht kwijt was. De schildpad werd later dezelfde dag door de agenten binnen gebracht.


Beide dieren bekomen nu in afzondering van hun respectievelijke avonturen. Na de quarantaine periode zullen ze een plaatsje krijgen bij hun soortgenoten.

Verwaarloosde hagedissen


Twee verwaarloosde reptielen bereikten vorig weekend het Reptile Rescue Center. Een blauwtongskink en een schildhagedis werden bij hun eigenaar afgenomen, wegens een geval van grove verwaarlozing.


Beide hagedissen zijn in afzondering geplaatst en ondergaan een uitgebreide gezondheidscontrole tijdens hun quarantaine. De schildhagedis verkeert ogenschijnlijk in een betere fysieke conditie dan de skink. Deze laatste is enorm ondervoed en heeft een lelijk gezwel groeien op de rug.


De verzorgersploeg is optimistisch en mikt op een volledig herstel van allebei de dieren.

Kippen voor reptielen


Zaterdag 1 maart markeerde de datum voor de eerste Kippenkaarting, die georganiseerd werd ten voordele van SOS Reptiel.

Dit kaarters-festijn ging door in het Oostendse cafeetje, ‘t Orgeltje, en lokte gemiddeld 120 gemotiveerde kaartspelers. Op het einde van de avond gingen maar liefst 90 braadkippen naar de overwinnaars.

Het spel werd des te gezelliger wanneer, in de loop van de middag, enkele kippen ter plaatse werden gebraden en opgepeuzeld.

Finger-licking good !

Succevol de taalgrens over


Op 1 en 2 maart werd SOS Reptiel vertegenwoordigd op de nieuwste huisdierenbeurs te Wallonië, Zanimoo.

Deze grote beurs lokte tienduizenden Franstalige Belgen met een hart voor dieren. De reptielenstand kreeg opmerkelijk veel bezoekers, die geboeid kennis maakten met ons verhaal, én met enkele opgevangen dieren. Ook voor de ploeg medewerkers die de stand beheerden was dit een uitzonderlijke ervaring.

Niet écht een paling


Tijdens een import van 500kg levende Floridaanse palingen, werd een nogal vreemd dier ontdekt, namelijk een siren. De tweebenige watersalamander werd wellicht foutief aanzien als paling, en bijgevolg met de zending meegestuurd.


Momenteel herstelt de salamander van enkele kleine verwondingen aan een pootje, en aan de staartpunt. De siren is trouwens één van die dieren waar de legendes van zeemeerminnen vandaan komen. Een leuk weetje over een uiterst interessant dier!


Gedumpt in een ondergrondse garage


Een vroege voormiddag werd SOS Reptiel opgebeld door de uitbating- en veiligheidsdiensten van een ondergrondse parkingcomplex in Oostende. Er werd blijkbaar een mysterieuze zak aangetroffen die de nacht ervoor door een voorbijganger gedropt werd... Na inspectie bleek dat er zich een grote slang in de zak bevond!


Helaas had reeds een passerende wagen de zak overreden. Hiermee was de opgesloten boa constrictor meteen om het leven gebracht. Het dode dier werd door één van de SOS Reptiel medewerkers ter plaatse aangetroffen.


Let altijd op wanneer men met de auto over een zak rijdt. Je weet nooit wat de inhoud ervan kan zijn!

De SOS Reptiel familie breidt uit !


Jaarlijks krijgt de werking van SOS Reptiel vragen van sympathisanten om deel uit te maken van de vrijwilligerswerking. Op vrijdag 7 maart 2014 wordt in het Reptile Rescue Center om 19u een Info-avond georganiseerd waar de huidige werking uitvoerig voorgesteld zal worden, en waar alle vragen van geïnteresseerden beantwoord zullen worden.


Nieuwe vrijwilligers helpen niet enkel bij het verzorgen van hulpbehoevende en opgevangen reptielen. Ook mensen die graag helpen bij onze p.r., communicatie, evenementen en beursdeelnames zijn zeer welkom.

Bevestig je aanwezigheid via deze link:


https://www.facebook.com/pages/SOS-reptiel/281052028579383


Join us :-)

Ongewenste mede-reiziger...


Een vrachtship, geladen met nieuwe wagens, vertrok uit Thailand met een onverwachte extra mede-reiziger. Namelijk een Golden Tree Snake had zich gedurende de zes-weken durende reis aan boord verscholen.


Golden Tree Snakes zijn zeer behendige boomslangen, die soms ook gekend zijn als ‘vliegende’ slangen. De dieren hebben giftandjes achteraan in de bek zitten, maar bezitten geen levensbedreigend vergif.


Momenteel wordt onderzocht welke mogelijkheden er bestaan om de slang terug te krijgen naar het land van afkomst. Het diertje zal intussen meerdere weken afzonderlijk gehuisvest worden, om het de kans te geven voldoende te ontstressen.

Baby Roodwangetjes !


Het is geen geheim dat het merendeel van de opgevangen reptielen bij SOS Reptiel waterschildpadden zijn. Maar vorig weekend werd een trio piepkleine roodwangschildpadden afgegeven, met een formaat die we zelden zien. De diertjes zijn wellicht pas enkele maanden oud.

Kaarten-fanaten komen op 1 maart aan hun trekken !


Tussen 10u ‘s morgens en 21u ‘s avonds zijn alle mensen die graag een kaartje leggen welkom voor een spel manillen. Met een inleg van maar €3 per persoon, kunnen de winnaars naar huis gaan met elk een heuse braadkip.

Dat wordt ongetwijfeld smullen !


Dit kaartfestijn gaat door in het gezellige dorpscafé ‘t Orgeltje dat te vinden is in de Vaartblekersstraat 8 te 8400 Oostende. De opbrengst van de Kippenkaarting gaat naar de werking van het reptielenasiel.

Let’s play some cards !

Reuzen-korenslang !


Vorig weekend werd een merkwaardige korenslang in het Reptile Rescue Center binnengebracht. Het dier weegt maar liefst 1,6kg en heeft de taille van een medium boa constrictor. Veel te zwaarlijvig voor zijn soort, heeft deze slang zelfs ‘een buikje’.

De slang werd afgegeven omdat haar baasje onlangs overleed en er geen oplossing voorhanden was voor de nabestaanden.

Onze nieuwe zware vriend gaat, na de quarantaine periode, onmiddellijk op dieet!

Nog meer vondelingen...


In de laatste twee weken kreeg SOS Reptiel met nog meer vondelingen te maken, dit ongeacht het kouder weer.

Tijdens het oogsten van de maïs, ontdekte een landbouwer uit Middelkerke een groene leguaan die van tussen de losse planten kroop. Enkele dagen daarna bracht een vriendelijke man een kleine schorpioen binnen, die hij zomaar in zijn veranda aantrof. En vorige weekend vond een dame uit het Brugse een Spaanse ribbensalamander onder een bloempot in haar tuin.


Reptile Rescue Center

Torhoutbaan 207a

8480 Ichtegem


Dobbelsteenslang krijgt haar stekje


Vorige maand reisde deze dobbelsteenslang mee met enkele nietsvermoedende reizigers. De mensen, die net terug kwamen van Croatië, schrokken zich een hoedje toen de slang van onderuit de ‘vuile was’ kwam gekropen. Na een succevolle quarantaine periode kreeg de Natrix tesselata een permanent plekje in het RRC.

SOS Reptiel organiseert op 2 november 2013 het Nachtbezoek in het Reptile Rescue Center !

Ter ere van Halloween kunnen bezoekers een avondwandeling tussen de reptielen maken. Uitzonderlijk is het Reptile Rescue Center geopend tot 23u, met volop extra 'griezeligheden' !

Psycho-clown ‘Mr Giggles’ loopt rond, en ‘Madame Ayenna’ beantwoord vragen over de toekomst, en nog tal van andere spookachtige verrassingen.

          Een dikke DANK JE WEL aan allen die hieraan geholpen hebben !

De overige weekenddagen zagen we veel enthousiaste geïnteresseerden het RRC bezoeken. Ook de roofvogeldemonstratie van valkerij Hihanska werden lofvol door de menigte ontvangen. De medewerkers genoten van dit overvolle weekend en aten de vruchten van de maanden werk die vooraf gingen!

Wij danken ook alle leden van de aanwezige pers voor hun bijdrage aan de bekendmaking van het Reptile Rescue Center !

http://www.focus-wtv.tv/video/nieuw-opvangcentrum-voor-reptielen

              Openingsweekend !

Op vrijdag 27 september vond in de voormiddag de eerste plechtige voorstelling van het reptielenasiel plaats. Onder de aanwezigen waren burgemeester Alain De Vlieghe en enkele schepenen van de gemeente Zuienkerke, alsook vertegenwoordigers van de Brandweer Gent en de hogeschool Vives. Samen maakten zij een allereerste rondleiding doorheen het Reptile Rescue Center, en maakten tevens kennis met enkele van de vreemde bewoners van dit opmerkelijke dierenasiel!

SOS Reptiel opent op 27 september 2013 het Reptile Rescue Center !

Tijdens het weekend van 27, 28 en 29 september opende voor het eerst in Vlaanderen het Reptile Rescue Center. Dit 100% operationele reptielenasiel kan vanaf nu op beperkte dagen door het publiek bezocht worden!

Onaangekondigde bezoeker


22/06/14 Een Gentse bewoner schrok deze morgen nogal bij de vondst van een kleine schorpioen in zijn huis. De dienst ‘Redden van dieren’ van de brandweer Gent kwam ter plaatse om het diertje veilig te vangen. Enkele uren later werd de schorpioen naar SOS Reptiel overgebracht.

Het is onduidelijk waar het beestje precies vandaan kwam, en hoe het bij de Gentenaar binnen kon. Momenteel de schorpioen nog gedetermineerd.

Tijd voor een opendeur!


21/06/14 Met veel plezier kondigt SOS Reptiel het jaarlijkse opendeurweekend aan! Deze gaat door tijdens het weekend van 16 en 17 augustus 2014, tussen 10u en 18u.


Bezoekers krijgen een exclusieve blik achter de schermen van het reptielenasiel, en kunnen tevens enkele van de bewoners persoonlijk ontmoeten. Ook staan tal van andere randanimatie gepland, waaronder een roofvogeldemonstratie.


Voor een voorlopig overzicht van de geplande rondleidingen, klik hier.


Food en drankstanden zullen volop aanwezig zijn!

Niet alleen reptielen...


11/08/14 In de late namiddag werd een ransuil in het RRC binnengebracht. Het dier was een verkeersslachtoffer en vertoonde ernstige schade aan de pootjes.

Voor alle niet-reptielen heeft SOS Reptiel een functionele samenserking met het VOC Oostende. De ransuil werd diezelfde dag nog overgebracht naar het vogelasiel.

Helaas werd ons medegedeeld dat de arme uil twee dagen later aan de verwondingen is bezweken.

Open deuren


16-17/08/14 Het opendeurweekend trok een record aantal bezoekers. Meer dan 600 mensen brachten een bezoek aan het Reptile Rescue Center.

Er werden gedurende het ganse weekend rondleidingen gegeven, demonstraties gepresenteerd en voedersessies georganiseerd. Geïntesseerde kwamen van alle uithoeken van het land; zelfs van over de grens!

De vrijwilligerswerking was na de tweedaagse bekaf, maar zeer tevreden dat zoveel mensen een kijkje kwamen nemen naar ons uitzonderlijke asieltje.

Troubles in De Panne


22-30/08/14 Collega’s van het VOC Oostende deden beroep op onze diensten omdat er zich een situatie had voor gedaan in De Panne. Er werd daar namelijk een Californische kettingslang in de duinen gevangen. De slang werd direct overgebracht naar het RRC.


Nog geen week daarna werd op dezelfde locatie een mijterkameleon gevonden. Het is onwaarschijnlijk dat de kameleon ontsnapte. Wellicht dumpte hier iemand jammer genoeg zijn huisdieren.

Goede vrienden


7 & 14/09/14 Al meerdere jaren komen verschillende Vlaamse brandweerkorpsen op cursus bij SOS Reptiel. Zo worden de brandweermannen geleerd hoe bepaalde reptielen te benaderen en  hanteren.


Tijdens de Fire & Rescue Days in Leke, en de opendeurdag van Brandweer Veurne, werden we uitgenodigd om van de partij te zijn. Met veel plezier gaven de brandweermannen de geïnteresseerden een staaltje van hun kunnen.


Goed werk!

To the rescue!


20/09/14 De poltitie van Avelgem, en de dienst CITES, schakelden de hulp in van SOS Reptiel. Medewerkers moesten ter plaatse komen om een brilkaaiman en een tapijtpython te immobiliseren en over te brengen naar het Reptile Rescue Center. De eigenaar had niet de juiste vergunning voor het houden van de dieren.

Beide dieren werden in afzondering geplaatst, en ondergaan de verplichte quarantaine periode.

Slang blijft achter...


21/09/14 SOS Reptiel werd gecontacteerd door de Politie Vlas om opvang te bieden aan een slang die achterbleef na het overlijden van zijn baasje. De terrarium was blijven staan, met het dier erin.


Een medewerker is ter plaatse moeten komen om de meer-dan-2,5m-lange albino tijgerpython op te halen.

Helaas wisten de nabestaanden van de eigenaar niet wat te doen met zijn voormalige huisdier.

Brandweer Gent op cursus


17,18,19 & 24/11/14 In het kader van de opleidingenreeksen van de Brandweer Gent, en de cursussen voor het Redden Van Dieren, liepen meer dan 60 Gentse brandweermannen in SOS Reptiel een opleiding in het hanteren en immobiliseren van reptielen.


Ieder jaar opnieuw moeten hulpverleners overal in Vlaanderen meer en meer uitrukken voor het vangen en redden van koudbloedigen. Hedendaagse brandweerlieden moeten meer dan een kat uit een boom kunnen halen, zoals het korps uit Ieper vorig jaar nog ondervond toen fietsers op straat een boa constrictor in een boom hadden zien hangen.

Nooit eerder gezien


12/11/14 Schok was het gevoel waarmee de verzorger een emmer opende om er deze zwaar-misvormde waterschildpad in aan te treffen. Nog nooit werd zo’n ernstig geval van misvorming bij SOS Reptiel binnengebracht.


Het dier heeft zijn misvormingen te danken aan een gebrek aan ruimte, uv-licht en volwaardig voedsel. We doen ons uiterste best deze arme ziel van zoveel mogelijk comfort te voorzien.

Toon Cloetens - Kernlid

Public relations en interventie

0486/921332

tooncloetens@hotmail.com

Le serpent de Noël


25/12/14 Vlak voor het starten van de Kerstmaaltijd rinkelde de telefoon. Een Bredense politie-agent wist te vertellen dat een jonge koningspython in een goot op straat werd gevonden. De slang wist wellicht op Kerstnacht uit zijn verblijf te ontsnappen. Helaas bracht de koude buitentemperatuur het metabolisme van het reptieltje zodanig omlaag, dat de agenten de slang eerst voor dood aanzagen.

Na het overbrengen werd de python van wat warmte voorzien. Vijftien minuten later kroop deze terug vleitig rond. Er werd een poging om de eigenaar te vinden ondernomen; helaas zonder succes.

Nu verblijft deze ‘Kerstslang’ in het RRC wachtend op een geschikte adoptie-ouder.

Beschadigde leguaan


28/01/15 Op tijd en stond duiken boombewonende hagedissen in het reptielenasiel op die een lichte vorm van staartnecrose hebben. Deze aandoening hoort zo vlug mogelijk behandeld te worden. Zo was niet het geval voor de groene leguaan die vandaag arriveerde. De wonde was niet behandeld, en had zich bijgevolg al verspreid tot meer dan een derde van de staart.

Een succesvolle staartamputatie werd onmiddellijk uitgevoerd. De leguaan stelt het momenteel veel beter, maar verblijft wellicht nog een ruime tijd is quarantaine en observatie.

Een absolute schande


26/02/15 Een jong koppeltje dat ging wandelen met de hond, zag in hun gewoontelijk parkje een aquarium staan. Toen ze dichterbij kwamen zagen ze dat er zich levende dieren in bevonden, en belden prompt SOS Reptiel.

Toen onze medewerker ter plaatse kwam vond hij twee baardagamen die, naast een zware verwaarlozing, ook nog hevig onderkoeld waren. Eén van de dieren overleefde de nacht niet. Het andere overleefde wel, en stelt het ondertussen zeer goed. Hij zoekt nu nog een lieve adoptant.

Hagedis te gast in hostel


02/04/15 Buitenlandse toeristen, die in een gezellige hostel te Mesen verbleven, deden tijdens een ochtendwandeling langs een militair kerkhof een vreemde ontdekking. Op één van de kantstenen zagen zij een groene hagedis zitten die, naar hun zeggen, er te groot uitzag om van deze streek te zijn.

Ze namen het onderkoelde dier op en brachten het terug mee naar hun hostel. Daar namen zij met SOS Reptiel contact op, en enkele uren later zat de Chinese wateragaam in quarantaine op te warmen.

‘Inbraak’ in Grimbergen


28/04/15 Bij het thuiskomen hebben inwoners van Grimbergen een bijzondere ‘inbreker’ tegen het lijf gelopen. Een kleine, zwarte schorpioen zat op de keukenvloer. Nadat ze het beestje hadden kunnen vangen werd contact met

SOS Reptiel opgenomen.

Deze schorpioenensoort is een Europese, en wordt vaker gespot in Vlaanderen. Het is altijd best dat men nooit probeert het diertje aan te raken, als men niet genoeg ervaren is.

Gedumpt...


18/05/15 Tijdens een wandeling zagen twee mensen een voor hen rijdende auto stoppen aan een beekje, en iets eruit gooien. Toen ze naderbij kwamen om te zien wat het was, bleek het om een waterschildpad te gaan.


Dit is slechts één van de duizenden waterschildpadden die jaarlijks dergelijk lot tegemoet gaan.

Schildpadden dumpen is geen oplossing!

Dorstige korenslang


23/05/15 Een medewerker van SOS Reptiel moest assistentie verlenen aan de politie van Elsene. De agenten hadden een jonge korenslang kunnen vangen, die los op straat zat.


De slang zat wellicht al zeer lang zonder water, want bij de eerste seconde begon het diertje te drinken als gek. Hoe de slang op straat terecht kwam is niet geweten.

Arm baardje...


13/06/15 De politiezone Ieper belde op met de melding dat iemand in Poperinge een hagedis op straat gevangen had. De hagedis in kwestie bleek een baardagaam te zijn.


Bij ophaling zag onze medewerker al gauw dat het dier gekwetst was. Eén van de achterpoten leek als het ware verbrijzeld. Hoe de baardagaam deze kwetsuur heeft opgelopen is een raadsel.

We hopen op een goed herstel.

Een bijzondere onderscheiding


14/06/15 In oktober en november van 2014 volgden enkele medewerkers van SOS Reptiel de overheidsopleiding voor ‘Asielmedewerker’.

Het was de eerste keer dat dergelijke opleiding door de overheid georganiseerd werd.

Vandaag mochten onze drie medewerkers hun getuigschrift van slagen in ontvangst nemen.

Dikke proficiat aan Brenda, Toon en Mario, die hun diploma persoonlijk kregen uit de handen van minister voor Dierenwelzijn,

Ben Weyts.

Panterkameleon in Brugs bos


17/12/15 Een Brugs schooltje, die op bos-excursie was, stootte tijdens het wandelen op een nogal ongewone ‘bosbewoner’. Namelijk een panterkameleon. Helaas leven deze dieren normaal niet in Vlaamse bossen! Dit dier werd dus opzettelijk losgezet.

Ernstige en langdurige onderkoeling werden de arme kameleon helaas fataal. Het dier overleed 24 uren na het binnenbrengen.

Obese kettingslang


23/01/16 Ook bij reptielen is het van belang dat hun fysieke toestand optimaal blijft. Reptielen die te mager zijn, en daardoor een zwakke weerstand hebben is een gekend fenomeen in het Reptile Rescue Center. Maar soms komt ook het omgekeerde voor. Zo werd vandaag een kettingslang opgevangen die ongeveer 2,5 keer de diameter heeft als zijn soortgenoten. Deze slang zal op een aangepast dieet gezet worden in de hoop de overtollige ‘vetrollen’ kwijt te geraken. Obesitas kan bij alle dieren fatale gevolgen hebben.

Beste lezer,


SOS Reptiel verhuist in 2019!


Wij verontschuldigen ons voor het gebrek aan meer Nieuws-items.

Met veel plezier verwijzen we je door naar de Facebook-pagina van SOS Reptiel

voor meer actuele berichten over onze werking. Volg hiervoor deze link:


https://www.facebook.com/SOSReptiel/

VERHUIST! VERANDERD! VERBETERD!


De komende maanden start de verhuis van het Reptile Rescue Center. 
Hierdoor ondervinden onze diensten tijdelijk hinder en beperkingen. 
Veel dank voor uw begrip.

Omwille van de corona pandemie

en de daarmee gepaarde maatregelen

is SOS Reptiel momenteel

GESLOTEN.

Alle aangekondigde opleidingen, activiteiten en evenementen tot eind 2020 zijn geannuleerd.


We wensen iedereen een goede gezondeheid toe!