HUIDIG REPERTOIRE
NIEUWS
ARCHIEF

Theater Spelende Mens


Inleiding Update-nieuws Links Contact-info


Inleiding

De oproep voor meer kindertoneel, gelanceerd door de Unesco ter gelegenheid van Het Jaar van het Kind in 1979, gaf Joris Van den Eynde de impuls om samen met Ray Van Campenhout de clownerie "Kikerikisten" op te zetten en te gaan spelen op plaatsen waar het ondanks de grote concentratie van kinderen toch aan kindertoneel ontbrak, nl. aan de kunst tijdens de zomermaanden.
Deze mooie bedoeling bleek echter alleen te verwezenlijken tijdens Het Jaar van het Kind zelf, want daarna waren de kustgemeenten niet meer geïnteresseerd.
Theater Spelende Mens was ondertussen wel geboren en kwam meer en meer aan bod op andere plaatsen.
Het omschrijft de meeste producties als educatief amusement: in hoofdzaak plezierig toneel, maar met voldoende actuele inhoudswaarde om over te kunnen nadenken en praten. Het gezelschap sluit stukken waarbij het accent ergens anders ligt evenwel nooit uit. Het heeft zich immers steeds afgezet tegen een beperkende of enge visie.
Theater Spelende Mens beperkt zich overigens al geruime tijd niet meer tot jongerentheater. Producties als "Het Artiestenbureau", "De O.-L.-V. der Krabben", "This is not Eugene" en "The Night of the Burning Apes" getuigen hiervan.
Om meer over ons huidige programma te vernemen, verwijzen we naar het programma van Spelende Mens
Update-nieuws

Hieronder krijg je een chronologisch overzicht van de belangrijkste vernieuwingen (updates) aan deze website, de laatste wijzigingen op kop. Handig als je precies en snel wil weten waar iets nieuws te rapen valt.

26/08/2008 : Onder NIEUWS, waarvoor je een link ziet bovenaan links op deze pagina, verneem je meer over (ex-)medewerkers van Theater Spelende Mens of over de carrière van producties die op ons programma stonden.
18/05/2008 : Onder HUIDIG REPERTOIRE werd een oproep geplaatst met de vraag aan ex-zangers van de Zingende Trein om ons hun e-mailadres te bezorgen. Spelende Mens organiseert binnenkort opnieuw zelf Zingende Treinavonden op verschillende locaties.
10/12/2006 : Eindelijk hebben we ook een rubriek LINKS gemaakt met doorverwijzingen naar websites van theatergezelschappen en acteurs. Het Educatief Theater Antwerpen en Marilou Mermans werden onze eerste links!
16/04/2005 : Onder HUIDIG REPERTOIRE werden de data van de eerste opvoeringen van "Snelheidsduivels en andere beesten" voor dit jaar toegevoegd.
23/11/2004 : Geboortedatum van de website (naar een concept van Daniël De Rudder)
Terug naar het menu