SpellbAund    


Start ] Band ] Playlist ] [ Geschiedenis ] Foto ] Contact ]

 

De SpellbAund geschiedenis: Vijventwintig jaar topcovers

Hoe het begon ...

SpellbAund werd opgericht door Alain, en zag voor het eerst het daglicht op een vrij podium in de beruchte Overpoort te Gent op 30 januari 1991 onder de naam "Pol Kastrol & zijn kookplaten". Het werd georganiseerd door het toenmalig jaarbestuur van de eerste licentie Rechten. Het is voor de grap begonnen, maar had zo'n succes, dat het zonde zou zijn geweest er niet mee door te gaan

Picture
Picture

Een tijd van kom en gaan,  ...

Van die gelegenheidsgroep van 24 jaar geleden, bleven er tot voor kort drie van de originele leden over: Bernard (gitaar & zang), Xavier (drums & zang) en Alain (toetsen & zang). In de daaropvolgende line-ups had SpellbAund Wim B (bas & zang), Henk De Pauw (gitaar), Rik De Pauw (keys), Peter Lutz (gitaar, keys en zang) en Mik Dutry (bas) in de rangen. De broertjes Walter en Alexander kwamen er respectievelijk in 1999 en 2003 bij. In 2015 transformeerde de groep opnieuw met jong bloed.

En een tijd voor pop & rock !

SpellbAund werkt nog steeds keihard om een fris en boeiend repertoire te brengen. Ieder jaar worden een aantal nieuwe nummers aan het repertoire toegevoegd dewelke passen binnen de sfeer van ons concept.
Ook technisch verbetert de sound ieder jaar opnieuw door vervanging van materiaal. Tel daar dan ook nog de meeslepende liveshow bij en redelijk veel materiaal, en je weet dat SpellbAund garant staat voor een avond topentertainment!

Picture