De Rechtvaardige Rechters

CONTACT

SPEURRSITE

Was het de bedoeling van Arsene Goedertier om met de bergplaats iemand verdacht te maken? Goedertier had alvast één man waarmee hij meermaals in botsing gekomen is, namelijk Prosper Boss net zoals Arsene een kosterszoon met wie hij zelfs in zijn jonge jaren op de kosterschool zat, de vader van Prosper Boss was koster in de Heilige Kerstkerk te Gent, een andere benaming voor die kerk is de Sint Salvatorkerk gelegen in de sleepstraat te Gent, dat Prosper Boss geen vriendschappelijke relatie had met Arsene Goedertier kunnen we misschien besluiten uit het feit dat Prosper Boss gerechtelijke stappen ondernam om zijn betrekking als directeur van de Wetterse tekenacademie te behouden, vader Goedertier had namelijk bij het Wetterse gemeentebestuur bedongen dat zijn zoon Arsene op dat postje zou komen onder het voorwendsel dat Boss niet van Wetteren was maar van Gent en hij duurder was vanwege de verplaatsingsonkosten, Boss won dit geding, als dan later Arsene door bemiddeling van zijn vader leraar wordt aan de tekenacademie is het diezelfde Boss die bij het Wetterse gemeentebestuur zijn beklag gaat doen over Arsene zijn gedrag en manier van lesgeven. Als Arsene Goedertier sterft wordt Boss gevraagd om een grafrede te houden ter ere van Arsene, Boss weigerde. Opvallend is dat Boss reeds enkele dagen na Goedertiers dood door Van Ginderachter gevraagd is om samen met hem de tekenacademie te onderzoeken naar het verdwenen paneel, wat hier de reden van was is nog steeds een raadsel, Boss was immers op pensioen.

Stel nu dat Arsene Goedertier iemand wilde compromitteren met de bergplaats dan maakt Boss misschien kans als kandidaat-slachtoffer, deze laatste zijn vader was koster in de Sint Salvator-kerk te Gent de patroonkerk van de schippers en zeelui, net als Arsene speelde Boss wellicht ook in de kerk waar hun vaders kosters waren, de Sint Salvator-kerk komt zo misschien in aanmerking als compromitterende bergplaats voor de familie Boss, wilde DUA met één van de zes woordjes iemand naar deze kerk leiden? Nina en oiseau twee van de zes woordjes werd door andere speurders gelinkt aan Columbus om zo tot “colombe” te komen, enkele speurders gingen dan ook op zoek naar een duif die de bergplaats zou aanduiden, maar stel nu dat DUA inderdaad het karveel van Columbus bedoelde dan leid de NINA ons direct naar SAN SALVADOR, het eiland dat de bemanning van de Nina, uit dankbaarheid zo noemde toen ze na dagen van ontbering als eerste van de drie schepen dit eiland ontdekte. San Salvador >>>Sint Salvator?
Degenen die de Rots-theorie kennen weten dat volgens die theorie er een Christus figuur verborgen zit in de rotsen op het RR-paneel, stel nu dat DUA deze Christus figuur ook zag, kon hij dan een toepasselijker bergplaats bedenken? Lees de tekst op het antipendium uit voornoemde kerk maar eens.