Nieuws

Starcreek

Honden

Het  fokken

Galerij

Artikels

Contact

Links

 

 

Lydia, Stef en Filip zijn al verschillende jaren actief in de Retrieverwereld. Hun voorliefde voor retrievers kwam er door familieleden die fervente jagers waren en zich hierbij door retrievers lieten bijstaan.

Vandaag jagen ze zelf waarbij hun retrievers steevast van de partij zijn. In het gezelschap van vrienden gaan jagen of picking-uppen met hun zelf afgerichte retrievers is voor hen nog altijd de mooiste bekroning van al het trainingswerk.

De Britse manier van honden trainen, voorjagen en fokken is hun voorbeeld en vandaag nemen ze vooral deel aan veldwedstrijden die enkel en alleen gehouden worden op wild dat zich in een vrije wildbaan bevindt voordat de wedstrijd begint.

Dit is voor hen de enige plaats waar een kampioenstitel van een echte jachthond behaald kan worden. Buiten het jachtseizoen nemen ze deel aan workingtesten om hun honden klaar te stomen voor het echte werk.

Samen runnen ze hun kennel ”STARCREEK” waarin zich afhankelijk van de jachtkwaliteiten en het beoogde doel tussen 10 ŗ 15 retrievers bevinden. Samen namen ze al deel aan verschillende Nationale en Internationale-evenementen met succes.
 

Tot op heden hebben ze 9 werkkampioenen, 3 maal wonnen ze het Belgische FT Championship (2004-2007-2008), In 2003 werd de Coupe d’ Europe in Team gewonnen door BelgiŽ waarvan ze deel uitmaakten en in 2004 werd in Hongarije het Individueel Europees kampioenschap gewonnen ( ICC), Verder namen ze al verschillende malen deel in Engeland aan FT’s waarbij ze 3 x de overwinning behaalden.

5_body_1b

Lydia, Stef en Filip zijn FCI- keurmeester voor veldwedstrijden van retrievers en gedrieŽn zetelen ze in enkele werkcommissies met als doel de belangen van de werkende retriever en de mooie retrieversport te verdedigen.

copyright © 2009 ...................................................................................................................................................

 

ENGLISH