Bridge lessen 2020

Zin om een kaartspel te leren waarbij je je strategische inzichten kunt laten zegevieren? Eentje waarin geluk geen rol speelt?

Een kaartspel zonder geluk? Bij de meeste kaartspellen win je makkelijker met goede kaarten. Bridge werkt anders; door elk spel aan het begin van de wedstrijd slechts eenmaal te delen en het vervolgens door te geven naar de andere speeltafels, moet je beter zien te scoren dan je concurrenten met exact dezelfde kaarten! Dit maakt bridge zo uniek.

Bridge? Bridge speel je samen met een partner tegen een ander paar, 2 tegen 2 dus. Het spel bestaat uit een bied- en speelfase. In de speelfase wordt gevochten om 13 slagen. De biedfase is spannender in vergelijking met andere kaartspellen, omdat je kan beslissen om vrijwillig hoger te bieden dan strikt noodzakelijk. Dit berekend risico kan immers een pak extra punten opleveren maar loopt dit risico slecht af, dan strijken de tegenstanders punten op.

Te moeilijk? Hoewel het een uitdagend spel is, kan iedereen het beheersen. Bridgeclub DUA biedt een lessenreeks van 3x4 lessen aan waarin we de zeer toegankelijke methode van mini-bridge gebruiken. De lessen starten enkel met de speelfase en pas na enkele weken volgt stap per stap de biedfase. Heel logisch en helder uiteengezet. Na 12 lessen kan je al ontspannend en sociaal bridgen op de clubavond of jezelf misschien ontpoppen tot een winnaar van (inter)nationale tornooien!

Kennismakingsles op woensdag 12 februari 2020, van 19u45 tot 22u15.

Daarna €100 voor de hele lessenreeks. Studenten 25€. Eén les moeten missen is zeker geen ramp.

Elke les gaat door op woensdagavond in café Den Draak, Draakplaats 1, Berchem.

Inschrijven kan je via onderstaand contactformulier. Meer info kan je ook bij Frédèric Depauw bekomen op het nummer 0479/91.21.15.

Laat deze kans niet aan je voorbij gaan!

Vul hier ons contactformulier in !