Nieuws

 

 

Wie hier regelmatig een kijkje komt nemen, blijft steeds op de hoogte van het reilen en zeilen van Sterlicht. Wordt u graag door middel van e-mail op de hoogte gehouden, zend dan een berichtje aan onze webmaster via volgende link: inschrijven op mailinglist.

Ook kan u zich van onze mailinglist laten verwijderen. Klik hiervoor op uitschrijven van mailinglist .

 

Wij hebben vastgesteld dat bij sommige browsers de afbeeldingen niet altijd correct vertoond worden. Gelieve hiervoor de pagina te ‘Vernieuwen’ of uw browsergeschiedenis te wissen.

 

 

 

Zaterdag 24 september 2019

 

Om de atelierwerking van VZW Spectrum te Wuustwezel te ondersteunen, overhandigden enkele van onze bestuursleden hen een cheque vanwege Toneelkring Sterlicht.

De vele blije gezichten op de foto tonen aan dat de centjes goed gebruikt zullen kunnen worden.

 

 

Dinsdag 24 september 2019

 

Wij zijn al volop voor onze volgende productie ‘Komkommertijd’ op 18, 19 en 20 oktober 2019 aan het repeteren, maar blikken toch nog even terug naar het voorbije seizoen met Uilenspiegel toneelprijzen van Wuustwezel.

Geen prijs voor Toneelkring Sterlicht dit jaar.

Gelukkig kregen we wel nominaties voor ons decor van ‘Veel beterschap’, en werden Fred Inghels voor zijn rol van Pol in ‘Mijn kinderen zijn mijn kinderen niet’ en Ruud Van Gelooven voor zijn rol van Jos in ‘Veel beterschap’ genomineerd voor de prijs beste acteur.

Proficiat aan iedereen die meegewerkt heeft aan het decor van ‘Veel beterschap’ en natuurlijk ook aan Fred en Ruud!

En een bijkomend dankjewel aan ons trouw publiek!

 

 

Dinsdag 15 januari 2019

 

Een nieuw jaar en de repetities voor onze volgende productie ‘Veel beterschap’ zijn al volop aan de gang. Noteer alvast 22, 23 en 24 maart 2019 in je agenda. Binnenkort meer info.

 

 

Zaterdag 3 november 2018

 

Nu alle opvoeringen van ‘Mijn kinderen zijn mijn kinderen niet’ erop zitten, kijken we uit naar de voorstellingen van ‘De laatste brief’ – waaraan verschillende Sterlichters meewerken – en beginnen we ook stilaan met de voorbereidingen van onze volgende toneelproductie die we op 22, 23 en 24 maart 2019 voor u op de planken zullen brengen.

Op onze Fotopagina (zie links bij de links) hebben we niet alleen het album van onze laatste voorstelling toegevoegd, maar kan u nu ook foto’s uit een iets verder verleden bekijken.

 

 

Dinsdag 9 oktober 2018

 

Toneelkring Sterlicht zag een geslaagd werkjaar bekroond met de prijs voor het beste decor van de cultuurraad voor “Wuustwezels Wassalon”.  Sterlicht is van mening dat een culturele vereniging niet enkel dient ter ontspanning maar dat ze ook een maatschappelijke taak hebben.  In dat kader overhandigde een delegatie van Sterlicht een cheque van € 1000 aan Tinne Wouters, verpleegkundige van Coda. Ondertussen is Sterlicht bijna klaar met de volgende productie: “Mijn kinderen zijn mijn kinderen niet” op 26, 27 en 28 oktober in de Godelievezaal.

 

 

Zaterdag 29 september 2018

 

Bij de jaarlijkse uitreiking van de toneelprijzen door de cultuurraad van Wuustwezel zijn we beloond geweest voor het vele werk dat onze voltallige decorploeg volbracht heeft voor onze productie ‘Wuustwezels Wassalon’.

We lezen in het juryrapport: “… Want het verhaal speelt zich af in een wassalon in één of andere achterbuurt en dat blijkt duidelijk uit de opbouw van het decor: een grijs, gedateerd en aftands wassalon. De sombere sfeer dooit echter geleidelijk aan en dat laat zich merken tot in het decor. Na de pauze verbazen we ons over de opmerkelijke decorwissel: het wassalon werd in heel korte tijd omgetoverd naar een frisse, luchtige en heldere wasplaats waar de wasmachines draaien, waar de kleurrijke wasproducten als decoratie zijn opgesteld en waar de zeteltjes uitnodigen tot een gemoedelijk contact met de klanten.”

 

Verder waren er ook nog positieve opmerkingen over onze spelers: “De spontaniteit en levenslust die het hoofdpersonage uitstraalt, heeft ook invloed op het geheel van deze productie. Evy De Bruyn, in de rol van Wanda, speelt de pannen van het dak. En haar toneelspel werkt aanstekelijk. Ook Bo Anthonissen, in haar rol van ex-gevangene, speelt met overtuiging. Beide dames, die de andere personages meetrekken in het toneelspel, drukken hun stempel op de productie.

Eveneens vermeldenswaard is de scène waarin Richard zijn liefde verklaart aan tante Germaine. Walter Messiant en Rietje Van Gastel voeren hier met veel tederheid en sterke mimiek een ontroerend tafereel op.

Toneelkring Sterlicht heeft met dit toneelstuk waarin ernstige actuele problemen worden aangekaart en dat ook een portie romantiek en humor bevat, het publiek weten te bekoren.”

 

Over onze tweede productie ‘God en compagnie’ konden we het volgende lezen: “Voor deze productie neemt Sterlicht zijn publiek mee naar het voorgeborchte van het hiernamaals… Sint-Pieter, Jezus, en de stem van God zwaaien er de plak: Sint-Pieter in een zwart pak, Jezus in een losse tenue in tinten wit en grijs en God in de vorm van een kaars, kleuren die contrasteren met het decor… De lift, tevens blikvanger, is de toegangsdeur voor alle nieuwe doden en voor de regelmatige bezoekers, zoals Satan en Moeder Maria, die pendelen tussen hemel en hel… Sint-Pieter neemt zijn taak zeer ernstig, Jezus, rebels als altijd, zorgt enkel voor opschudding; en de stem van God, de kaars, is de zalvende, de bemiddelaar. Het eerste deel is enigszins langdradig maar in het tweede bedrijf komen Ruud Van Gelooven en Dirk Anthonissen, in de rollen van respectievelijk Sint-Pieter en Jezus, goed op dreef en spelen ze overtuigend. De stem van God, warm en diep, is zeker ook vermeldenswaard. En ook de presentatie van deze stem, in de vorm van een kaars, is soms fantasierijk, dan weer speels of ludiek, maar steeds professioneel. Het stuk moet het hebben van de personages die grappig zijn: een overijverige Sint-Pieter, een vrouwelijke Satan, een rebelse Jezus, een seniele sinterklaas, een naïeve Napoleon, de protesterende moeder Theresa, en Johny en Marina, de recent overleden burgers. Marina, rol gespeeld door Steffi Bal, slaagt erin het hoofd van Jezus op hol te brengen en het beleid van Sint-Pieter overhoop te gooien. Haar toneelspel is erg overtuigend; zo ook het toneelspel van Satan, rol gespeeld door Bo Anthonissen. Het kwezeltje is een verfrissende verschijning. Voor deze jonge acteurs is de spreektaal, het dialect, enigszins geforceerd, maar voor de meerderheid in het toneelstuk zorgt het dialect voor een volkse sfeer en verloopt het samenspel zeer vlot. Zodoende staat toneelkring Sterlicht weer garant voor een amusante toneelavond.”

 

Al bij al een mooi rapport waarbij we onze hele ploeg een dikke proficiat en een oprecht ‘Dank je wel’ willen geven!

 

En nu op naar onze volgende productie ‘Mijn kinderen zijn mijn kinderen niet’.

 

 

Donderdag 20 september 2018

 

Ook Sterlicht werkt mee aan de slotactiviteit van de herdenking van de Groote Oorlog in Wuustwezel.

 

 

 

 

 

Donderdag 31 mei 2018

 

Onze eerstvolgende activiteit wordt de 36ste editie van de Sterlicht Fietszoektocht, maar wij zijn ook al bezig met de voorbereidingen van onze volgende toneelproducties op 26, 27 en 28 oktober 2018 en 22, 23 en 24 maart 2019.

 

 

Zaterdag 24 maart 2018

 

Vanavond brengen we de tweede vertoning van ‘God en compagnie’. Ons theatercafé is volledig gereserveerd, maar u kan nog steeds aan onze kassa terecht voor plaatsen op het balkon.

Dit geldt ook voor onze laatste opvoering, morgen 25 maart om 14u.

 

 

Vrijdag 15 december 2017

 

Op zaterdag 16 december 2017 werkt Sterlicht mee aan de geanimeerde kerstwandeling die georganiseerd wordt door Toerisme Wuustwezel.

Meer info vindt u op de onderstaande affiche:

 

 

Zaterdag 7 oktober 2017

 

Bij de toneelprijzen van Wuustwezel mochten enkele van onze spelers een nominatie ontvangen voor hun prestatie het afgelopen seizoen.

 

Uit het juryrapport citeren wij:

“We nomineren in het toneelstuk ‘Flikken’ van toneelkring Sterlicht de nieuw aangeworven actrice Sofie Lecluyse. Zij speelt met plezier en overtuiging haar rol van jonge agente. Cora Rosier en Danielle Schijn, slachtoffers van diefstal en geweld, verdienen voor hun rol een eervolle vermelding.”

 

“In ‘Bloopers’ is de nominatie voor Evy De Bruyn en Hugo Monsieur, de vaste waarden in toneelkring Sterlicht. Vermeldenswaard is de grote toneelbezetting en de uitstekende casting. Iedereen voelt zich goed in zijn rol, en ook dat is lovenswaardig.”

 

Verder wensen wij alle prijswinnaars van harte te feliciteren.

 

 

Dinsdag 1 augustus 2017

 

Afgelopen zondag mochten wij, ondanks het wisselvallige weer, 151 deelnemers aan de 35ste editie van onze Fietszoektocht verwelkomen. U vindt de link naar de foto’s en de volledige rangschikking op onze Fietszoektochtpagina.

Ondertussen zijn wij ook al druk aan het repeteren voor onze volgende toneelproductie ‘Wuustwezels Wassalon’ welke opgevoerd zal worden in de Godelievezaal op 3, 4 en 5 november 2017.

 

 

Zondag 2 oktober 2016

 

Ter gelegenheid van 20 jaar Toneelprijzen Wuustwezel werden enkele prominenten van het amateurtoneel in Wuustwezel in de bloemetjes gezet. Onze oud-voorzitter Stan Paelinckx was één van hen. Samen met vijf andere eminente persoonlijkheden ontving hij de trofee ‘Met een hart voor toneel’. Wij willen Stan en de anderen van harte feliciteren met dit mooi eerbetoon.

 

Tegelijkertijd werden ook de verschillende toneelstukken van het seizoen 2015-2016 besproken. Over ‘Drinken de goden Duvel?’ lezen we het volgende in het juryverslag:

“Dit toneelstuk staat bol van volkse humor. De auteur laat God terugkomen in een eenvoudig café. De vraag of dit realistisch is, wordt niet gesteld, evenmin of je er als toeschouwer in gelooft of niet in gelooft. Katholiek, God of godsdienst wordt niet belachelijk gemaakt. Sommige waarden en opinies worden doorgelicht en ludiek aan de kaak gesteld. Er worden meningen gedeeld en er wordt heel veel gerelativeerd. Er wordt vooral samen met God hartelijk gelachen.

Chris Seeuws en Walter Messiant, als Stella en Cesar, spelen hun rol met overgave. Ruud Van Gelooven, in de rol van Willem de Zwijger, speelt een onvergetelijke, hilarische scène. (…) Het publiek heeft ongetwijfeld genoten van dit zeer plezierige volkstoneel.”

 

Dit jaar werd er geen prijs beste acteur/actrice uitgereikt maar kregen er wel een aantal spelers een eervolle vermelding.

Ruud Van Gelooven mag zo’n eervolle vermelding op zijn palmares schrijven voor zijn rol in ‘Drinken de goden Duvel?’.

Hiervoor willen wij hem natuurlijk ook feliciteren.

 

Ook de winnaars van de prijzen ‘Beste decor’ en ‘Beste productie’, namelijk KLJ Loenhout, Toneelkring Heidegalm en Amatogo wensen wij een dikke proficiat!

 

 

Maandag 26 september 2016

 

Heel wat mensen hebben deelgenomen aan onze fotowedstrijd op de Dorpsdag van Wuustwezel. Via deze link komt u terecht in het album met de foto’s. Bedankt voor jullie enthousiasme!

 

 

Zaterdag 3 september 2016

 

Omdat ons fotoalbum bij Picasa niet langer meer beschikbaar is, hebben wij de links moeten aanpassen. Op onze toneelpagina kan u via de lijst van de toneelstukken doorklikken naar het album van uw keuze en op onze fietszoektochtpagina vindt u de link naar de foto’s van de editie 2016.

 

 

Maandag 1 augustus 2016

 

Ondanks het wisselvallige weer kwamen toch nog 156 betalende deelnemers opdagen voor onze 34ste Fietszoektocht. Op de respectievelijke pagina kan u de uitslag terugvinden en voor de foto’s kan u terecht in ons online fotoalbum.

Ondertussen zitten onze medewerkers zeker niet stil want wij zijn al volop aan het repeteren voor onze volgende toneelproductie ‘Flikken Wuustwezel’ die wij voor u zullen brengen op 18, 19 en 20 november 2016 in de Sint Godelievezaal te Wuustwezel.

 

 

Zondag 28 februari 2016

 

Vanaf maandag 7 maart 2016 kan u kaarten reserveren voor onze nieuwe productie ‘Drinken de goden Duvel?’ die zal doorgaan in de Godelievezaal te Wuustwezel.

Op onze Toneelpagina van deze website vindt u een plannetje en adresgegevens.

 

Maandag 9 november 2015

 

Op vrijdag 20 november 2015 brengen wij ‘Soldaat-facteur en Rachel’ nogmaals op de planken en dit ten voordele van de school voor buitengewoon basis onderwijs Sint-Rafaël te Brecht. U kan komen kijken en u steunt er ineens hun werking mee.

 

Vrijdag 16 oktober 2015

 

Feestzaal Sterbos (de vroegere Parochiezaal van Sterbos) en de vaste stek van Sterlicht voor al haar voorbije opvoeringen is niet meer voor ons beschikbaar zodat wij noodgedwongen op zoek moesten naar een nieuwe locatie.

Dit maakt dat het voor het najaar geplande toneel niet door kan gaan.

Wij verwelkomen u graag in de Godelievezaal te Wuustwezel op 8, 9 en 10 april 2016 voor onze volgende productie.

 

 

Vrijdag 18 september 2015

 

Donderdag 17 september werden alle toneelverenigingen van Wuustwezel uitgenodigd om in zaal Kadans de uitreiking van de toneelprijzen 2014-2015 bij te wonen.

Wij mochten enkele mooie commentaren ontvangen.

 

Over ‘Uitgesteld’ lezen we in het juryrapport:

“Het stuk heeft vaart en humor en er is een vloeiend samenspel, het boeit dankzij de grappige dialogen. Er is ook voortdurend veel volk op de scène. De personages zitten alle goed in hun rol. Vooral Lander De bruyn en Ludwig Nollet hebben ons aangenaam verrast met hun overtuigend toneelspel.

Toneelkring Sterlicht en regisseur Hugo Monsieur hebben met deze gedurfde productie de toneelliefhebber een aangename toneelavond bezorgd.”

Lander werd voor zijn prestatie in deze productie genomineerd voor beste acteur met volgende commentaar:

“Een eerste nominatie is voor een jonge man die enkele jaren geleden zijn eerste schuchtere, ietwat onzekere stappen op het podium heeft gezet.

Wij hebben zijn acteertalent zien evolueren. In de productie ‘Uitgesteld’, het stuk over een toneelstuk in een toneelstuk, werd hij ingezet als een volwaardig acteur en hij heeft zijn rol ook mooi gestalte gegeven. Hij nam de functie van regisseur die niks van regie kende, over en hij speelde deze rol met een flair van zelfvertrouwen en leiderschap.

De eertst nominatie beste acteur/actrice is voor Lander De bruyn.”

Uiteindelijk ging de prijs voor beste acteur/actrice naar Koenraad Van Gastel van Amatogo voor zijn rol in ‘De roze bruiloft’.

Wij wensen Koenraad hiervoor van harte proficiat!

 

Ook over ‘Aan de andere kant van de heuvel’ kregen we lovende woorden te lezen:

“ ‘Aan de andere kant van de heuvel’ is een goed toneelstuk, het verhaal is alledaags, geloofwaardig en herkenbaar wat maakt dat het boeit. Het decor is een praktisch ingerichte woonkamer met enkele strategisch goed geplaatste deuren die van belang zijn voor Irma, de poetsvrouw. Rietje Van Gastel speelde deze rol met overgave.

De vlotte ongedwongen dialogen en grappige zinspelingen maken het stuk levendig. De personages zijn goed op elkaar ingespeeld.

Hugo Monsieur in de rol van manager Charel en Chris Seeuws als echtgenote Hélène hebben deze hoofdrollen met glans gespeeld. De overige spelers, weliswaar in een kleinere rol, zorgden mee voor een evenwichtig geheel.

De felicitaties gaan eveneens naar Kris Bal die regisseerde.

Sterlicht heeft met dit stuk hun trouwe publiek weer kunnen bekoren. ‘Aan de andere kant van de heuvel’ is gewoon (h)eerlijk entertainment.”

 

Over onze derde productie van dit theaterseizoen kregen we volgende beoordeling:

“Dit openluchttheater werd op een heel toepasselijke locatie op een simpel podium opgevoerd: trapsgewijs opgestelde podiumblokken, als het ware het zinnebeeld van de eenvoudige wereld van de personages. Die eenvoud werd nog geaccentueerd door de acteurs zelf. Hun eenvoudige taal en hun stille aanwezigheid op het podium hadden een zeer poëtische werking die tot de verbeelding sprak.

De stiltes die opgevuld werden met mooie bijpassende muziek en het geprojecteerde beeldmateriaal, ondersteunden het verhaal.

Een laag overvliegend sportvliegtuigje, niet geprogrammeerd, ensceneerde op het gepaste moment ook de oorlogsdreiging.

Jammer dat de geluidstechniek even haperde en dat enkele windstoten even kwamen storen, maar dit deed geen afbreuk aan het concept. Beide acteurs, Evy De Bruyn en Kris Bal, voortdurend op de scène, bleven in hun rol en speelden het stuk met gemak, met veel emotie en overtuiging: vlot, sierlijk en ongedwongen.”

Dit alles leverde ons een nominatie op voor de prijs beste productie.

De prijs beste productie ging echter naar ‘Hartelijk gecondoleerd’ van De Roervinken die wij hiervoor van harte willen feliciteren.

Toch moesten we niet met lege handen naar huis want voor ‘Soldaat-facteur en Rachel’, de voorstelling waarin natuur en theatertechniek op indrukwekkende wijze hebben samengewerkt: mooi, sereen en pakkend, kreeg Sterlicht de Prijs beste productie, vernieuwend en gedurfd.

 

Wij mogen dus weer over geslaagd toneelseizoen spreken, waarvoor dank aan de jury voor de beoordeling, al onze medewerkers voor hun bereidwillige inzet en zeker ook aan ons trouw publiek!

Noteer alvast de data van onze volgende productie: 8, 9 en 10 april 2016.

Spijtig genoeg kunnen wij om verschillende redenen geen voorstelling meer brengen in het najaar van 2015 maar we doen onze uiterste best om u in 2016 weer een leuk kijkstuk voor te schotelen.

Wij ontmoeten u ook graag op onze stand op de dorpsdag van Wuustwezel op 27 september 2015.

 

 

 

Maandag 27 juli 2015

 

Onze 33ste fietszoektocht mocht droog beginnen maar bezorgde de 192 deelnemers in de namiddag een natuurdouche. Toch kon dit de pret niet drukken en kunnen we zeker van een geslaagde editie spreken. Bedankt aan alle deelnemers en ook aan de vele helpende handen van onze Sterlichters!

 

 

Zondag 31 mei 2015

 

Op onze fietszoektocht pagina vindt u alvast de affiche terug van de 33ste editie van dit evenement, welke doorgaat op zondag 26 juli 2015.

Eerder op de agenda, namelijk op 21 juni 2015, verlenen we onze medewerking aan de feestelijke opening van de uitkijktoren ‘De Klot’ en de gereconstrueerde ‘Doodendraad’, en dit door de opvoering van ‘Soldaat-facteur en Rachel’, een toneelstuk van Arne Sierens.

Hieronder vindt u meer info hierover:

 

Feestelijke opening uitkijktoren ‘De Klot

met opvoeringen van “De soldaat-facteur en Rachel”

van Arne Sierens door Toneelkring Sterlicht

 

 

21 juni 2015

Kom naar de feestelijke  opening van uitkijktoren ‘De Klot’ , gelegen aan het natuurgebied de Maatjes in Wuustwezel , Kalmthout en Zundert. Twee jaar lang hebben de leerlingen van het GITOK te Kalmthout, in opdracht van Toerisme Wuustwezel, hard gewerkt om de toren klaar te maken voor de bezoeker.

Het feest start om 12 uur en eindigt om 17 uur. Er staat heel wat op het programma.

Doorlopend: Beklim de uitkijktoren en geniet van de vergezichten, kom meer te weten over het turfverleden van de streek, maak een wandeling door het natuurgebied de Maatjes (4 of 8 km)  en kom meer te weten over  WOI en Den ‘Doodendraad’, …

 13:00 en 15:00 uur: openluchtvoorstelling ‘De soldaat-facteur en Rachel’ door toneelkring Sterlicht.

“De Soldaat-facteur en Rachel” vertelt het verhaal van kleine mensen in de Groote Oorlog: niet de generaals en de veldslagen, niet de eer en de roem, maar de post, het huishouden en de avondklok.

Twee mensen die elkaar niet kennen vertellen hun verhaal, over hun werk, hun dromen en hun verlangens die door de oorlog mogelijk gemaakt of gedwarsboomd worden. De Grote Thema’s als liefde, leven en dood worden in dit kader juist heel persoonlijk en intiem.

De ijzersterke tekst van Arne Sierens, die gebaseerd is op brieven en dagboeken uit de oorlogstijd zal u zeker aangrijpen en tal van emoties ontlokken.

Toneelkring Sterlicht brengt dit stuk op een toepasselijke locatie: aan de “doodendraad” zoals die destijds nabij de Belgisch-Nederlandse grens stond. 

Maar gaat “De Soldaat-facteur en Rachel” enkel over de Eerste Wereldoorlog, of zien we hoe mensen in elke oorlog van toen en nu en overal ter wereld proberen hun leven zin te geven?

Opvoeringen om 13.00 en 15.00 uur op zondag 21 juni; aan de Hanne Wiewauweg.

Deze opvoeringen worden u door het gemeentebestuur gratis aangeboden in het kader van 100jaar Groote Oorlog en verzorgd door toneelkring Sterlicht.

 

Praktisch:

Het beste kom je met de fiets. Het evenement kan je bereiken via fietsknooppunt 7 en 4.

Parking voor de wagen is voorzien aan Revalidatiecentrum Berkenbeek (Nieuwmoerse Steenweg 113 in Wuustwezel). Een shuttlebus rijdt heen en weer tussen parking en het evenement.

 

 

 

 

Zondag 26 april 2015

 

Tijdens het weekend van 18 en 19 april werden de buitenopnames gemaakt voor de kortfilm over Sterke Peer. Enkele Sterlichtleden en onze uitleendienst kledij hebben ook hun medewerking verleend. U vindt een uitgebreid fotoverslag in ons online album maar ook op de site van Wezelopdefoto.be .

 

 

Woensdag 4 februari 2015

 

Na weken repeteren, is het bijna zover. Volgende zaterdag brengen we de eerste voorstelling van ‘Aan de andere kant van de heuvel’, een blijspel van Dirk Schokkaert.

 

 

Zondag 4 januari 2015

 

Onze allerbeste wensen voor een gelukkig en vooral gezond 2015!

Binnen enkele dagen start de reservatieperiode voor onze volgende productie ‘Aan de andere kant van de heuvel’. Wij hopen u op één van onze voorstellingen te mogen verwelkomen.

 

 

Dinsdag 11 november 2014

 

De foto’s van ‘Uitgesteld’ zijn beschikbaar in ons online foto-album (kijk hiervoor links bij de links J ).

 

 

Zondag 19 oktober 2014

 

De voorstellingen van ‘Uitgesteld’ zitten erop en we zijn al volop bezig met de voorbereidingen voor onze volgende productie in februari 2015. Bedankt voor uw aanwezigheid en applaus!

Binnenkort kan u in ons online foto-album terecht voor de plaatjes van ‘Uitgesteld’.

Hierbij alvast een voorsmaakje:

 

 

 

Vrijdag 3 oktober 2014

 

Nog één avond (waarop onze generale repetitie doorgaat) en we mogen onze nieuwe productie voor jullie, ons publiek opvoeren. Ondanks de vele hindernissen die we tegengekomen zijn (te wijten aan de titel van het stuk dat we gekozen hebben…?) zal onze hele ploeg weer zijn uiterste best doen om u aan aangename avond of namiddag aan te bieden. Voor diegene die nog niet gereserveerd hebben, zijn er op de avonden en namiddag van de voorstellingen ook kaarten ter beschikking aan onze kassa in de zaal. Wij hopen u te mogen verwelkomen!

 

 

Donderdag 14 augustus 2014

 

De foto’s van onze 32ste fietszoektocht kan u links terugvinden, via de link naar onze online-fotoalbums. Neem gerust eens een kijkje en misschien brengen de foto’s enkele leuke herinneringen naar boven. Tevens vindt u via deze link ook kiekjes van onze verschillende toneelvoorstellingen. Wie graag nog eens wil komen kijken, hoeft niet lang te wachten want op 4, 5, 9 en 10 oktober stellen wij u onze nieuwe productie ‘Uitgesteld’ voor. Meer info vindt u op onze Toneel-pagina.

 

 

Zaterdag 14 juni 2014

 

De voorbereidingen voor de 32ste fietszoektocht zijn al volop aan de gang maar er staat nog heel wat meer op het programma want binnenkort starten we ook met de repetities voor onze toneelvoorstellingen in oktober dit jaar. Tevens kan u ons ‘liken’ op Facebook. Allen daarheen dus J

 

 

Zondag 12 januari 2014

 

‘Gijzelen voor beginners’, een dwaze komedie van Peter Damen, wordt de eerste productie die Toneelkring Sterlicht in haar 40ste levensjaar op de planken zal brengen. U kan zoals steeds reserveren via telefoon of via mail. Voor meer info kan u terecht op onze ‘Toneel’ pagina.

 

 

Dinsdag 5 november 2013

 

De voorstellingen van ‘Groeten en weg’ behoren nog maar net tot het verleden en de repetities starten alweer voor onze volgende productie ‘Gijzelen voor beginners’. Hou deze website in de gaten voor nog meer Sterlicht-nieuws J

 

 

Zondag 8 september 2013

 

Bij de uitreiking van de toneelprijzen kon Sterlicht dit jaar niet met een trofee huiswaarts keren. Voor de prijs ‘Beste acteur/actrice’ werden wel drie van onze leden genomineerd: Ludwig Nollet, Chris Seeuws en Rietje Van Gastel.

Nominaties volgens de jury:

Ludwig Nollet uit ‘Roddel’ van Sterlicht. Ondanks het feit dat hij voor de roddeltantes ‘lucht’ was, heeft hij zich in zijn rol van onderdanige echtgenoot bijzonder laten opmerken.

Chris Seeuws en Rietje Van Gastel, de roddeltantes die hun rol heel realistisch en met overtuiging speelden.

 

Enkele citaten uit het juryrapport over onze productie ‘Roddel’:

Alhoewel dit toneelstuk dateert van 1968 is het verhaal ook nu nog heel herkenbaar. (…) Clara Ferrari, Rietje Van Gastel, Evy De Bruyn en Chris Seeuws, de roddeltantes van dienst, spelen hun rol voortreffelijk. Vooral Chris Seeuws in haar rol van chique kletsmadame met een Franse tongval blijft voortdurend in haar rol en zij voert het hoogste woord, zij is opmerkelijk goed. Kris Bal in de rol van zoon van madame Rodier, en Ludwig Nollet als echtgenoot van Francine zijn eveneens geloofwaardige personages. (…) Hugo Monsieur, die voor de eerste keer de regie in handen heeft genomen, verdient onze felicitatie. Toneelkring Sterlicht heeft met deze productie en deze regisseur haar traditie verder gezet; zij hebben het publiek een ontspannen en plezierige toneelavond laten beleven.

 

Al bij al heeft Sterlicht een mooi rapport van de jury gekregen, en vormen de nominaties van drie van onze spelers, de kers op de taart. Bedankt en proficiat aan al onze medewerkers!

 

Natuurlijk wensen wij ook alle andere genomineerden en winnaars van de vele toneelgezelschappen van Wuustwezel van harte proficiat!

 

Ook wensen wij ons publiek nogmaals hartelijk te danken want zonder hen, zou er van ons als toneelkring geen sprake kunnen zijn.

Wij hopen u dan ook op de voorstellingen van onze volgende productie ‘Groeten en weg’ te mogen verwelkomen!

 

 

 

Dinsdag 30 juli 2013

 

Geen regen of hitte maar een mooie zomerdag heeft ervoor gezorgd dat onze fietszoektocht weer een succes mag genoemd worden. 180 deelnemers hebben hun beste beentje voorgezet en zij konden na hun zoek- en puzzelwerk genieten van een heerlijk pakje friet. Een leuke prijs vormde de kers op de taart, en na afsluiten konden onze vele vrijwillige medewerkers terugblikken op een geslaagde dag. Bedankt allemaal en hopelijk zien we jullie in 2014 weer terug voor onze 32ste editie.

Ondertussen zijn wij reeds druk bezig met de voorbereidingen voor onze volgende toneelproductie: ‘Groeten en weg’.

 

 

Zondag 16 juni 2013

 

De voorbereidingen voor onze 31ste fietszoektocht zijn volop aan de gang en wij hopen u op zondag 28 juli 2013 weer een aangename dag te kunnen aanbieden. Het mooie weer werd reeds besteld J

In juli starten wij ook met de repetities voor onze volgende toneelvoorstellingen die u mag verwachten op zaterdagen 26 oktober en 2 november, zondag 27 oktober en vrijdag 1 november 2013.

 

 

Zondag 10 februari 2013

 

Alle voorstellingen van ‘Roddel’ zitten erop en wij willen graag ons publiek bedanken voor de talrijke opkomst! Wij hopen dat u zich evenveel geamuseerd heeft als wij en zien u graag terug op onze volgende activiteiten.

Voor beeldjes van deze laatste productie verwijzen wij u graag naar onze online albums (zie Foto’s).

 

 

Maandag 4 februari 2013

 

De eerste voorstellingen van ‘Roddel’ zitten er alweer op. Wie nog graag wil komen kijken, maar nog geen kaarten heeft, zullen we spijtig genoeg moeten teleurstellen want de resterende twee opvoeringen zijn volledig gereserveerd.

Wij danken graag ons publiek voor het vertrouwen!

 

 

Zondag 30 december 2012

 

Bijna zit het jaar 2012 erop. Graag wensen we u nu al het allerbeste toe voor 2013 en wij hopen u ook dan op onze activiteiten te mogen begroeten! Lang hoeft u daar niet op te wachten want vanaf 2 januari kan u kaarten reserveren voor onze volgende toneelproductie ‘Roddel’. Meer info vindt u op onze Toneel pagina.

Verder heeft onze ijverige Sterlicht technische dienst er, naast de voorbereidende werken voor het toneeldecor, ook weer voor gezorgd dat u onze Kerststal aan de Kerk van Wuustwezel Sterbos kan komen bewonderen.

En voor de liefhebbers van Facebook kunnen we melden dat Sterlicht daar nu ook op terug te vinden is.

Rest ons nog u allen fijne eindejaarsfeesten en een gelukkig en gezond 2013 toe te wensen!

 

 

Zaterdag 29 september 2012

 

Zoals u al op onze hoofdpagina heeft kunnen lezen, zijn wij ook dit jaar in de prijzen gevallen tijdens de amateurtoneelprijzen Wuustwezel seizoen 2011-2012.

De prijs voor beste actrice is voor de actrice die op een zeer waardige wijze gestalte gaf aan Moeder Overste, Chris Seeuws.

Moeder Overste

Een citaat uit het juryrapport:

Chris Seeuws vertolkte de rol van Moeder Overste; zij speelde stijlvol en altijd sereen. Zij verdient, zonder afbreuk te willen doen aan de prestaties van de andere nonnen, de nominatie van beste actrice in deze productie. Hier is duidelijk van toepasing: “de juiste acteur op de juiste plaats”.

 

Verder waren er nog goede commentaren:

“Met de zegen van de Heer” heeft vlotte dialogen, een vloeiend samenspel en frisse acteerprestaties. De humor zit in de dialogen. Vooral deze waarin de jongste nonnen hun moderne ideeën ventileren tegen de behoudsgezinde Moeder Overste zijn grappig.

Vermeldenswaard zijn zeker Hugo Monsieur als Lewie de tuinman. Ook Kris Bal en Ludwig Nollet in de rollen van gangsters speelden hun rol met verve want het is inderdaad geen sinecure gedurende de hele opvoering half Wuustwezels, half Italiaans te praten. (…) Sterlicht is er “Met de zegen van de Heer” in geslaagd dit stuk een eigen toets te geven. Zij hebben hiermee een grappig verhaal op de planken gezet dat ontspannend werkt, niveau heeft en de toeschouwer gewoon heeft laten genieten.

 

Over ‘De jacht is open’ had de jury het volgende oordeel:

De vrouwelijke rollen in deze productie werden allen voortreffelijk gespeeld. Wat tekstvastheid en dictie betreft, mag zeker Evy De Bruyn vernoemd worden. Rietje Van Gastel in de rol van kuisvrouw die te pas en te onpas haar ongevraagde mening geeft, heeft zichzelf overtroffen. Nieuwkomer Linda Vanherk wist het publiek te bekoren; zij wervelde als het ware over de hele scène, heel naturel, als een bedreven actrice. Vlot, snel en accuraat samenspel was vooral te merken in de scènes waarin Willem en zijn schoonzonen op het toneel stonden. Vooral deze scènes waren amusant. Kris Bal in de rol van vader Willem, speelde zijn rol op een altijd rustige en beheerste manier. Het is al dikwijls gezegd dat het niet gemakkelijk is om als jonge man een oude te moeten vertolken. Kris deed dit weer op z’n eigen en bijna professionele wijze. Ludwig Nollet, een nieuwe aanwinst voor deze groep, speelde eveneens voortreffelijk. (…) De jacht is open is een vlot, humoristisch maar enigszins voorspelbaar verhaal dat door Sterlicht goed gebracht werd en de toeschouwers een aangename ontspannende avond bezorgde.

 

Uiteindelijk waren er drie nominaties voor Sterlicht:

Voor beste decor: ‘Met de zegen van de Heer’.

Voor beste actrice: Chris Seeuws als Moeder Overste in ‘Met de zegen van de Heer’.

Voor beste acteur: Kris Bal voor zijn rol van Willem in ‘De jacht is open’.

 

Zoals reeds eerder vermeld werd de prijs beste actrice toegekend aan Chris Seeuws en daarom willen wij haar daarmee dan ook hartelijk en fier feliciteren.

Natuurlijk willen wij ook onze gelukwensen overmaken aan alle andere Toneelprijswinnaars!

 

 

Zondag 16 september 2012

 

Onze uitleendienst kledij is nog steeds open op donderdag van 18u tot 19:30u in de kelder van de bibliotheek van Wuustwezel. Uitzonderlijk zijn we gesloten op feestdagen, bij sluiting van de bibliotheek en tijdens het jaarlijkse verlof in juli. U kan hiervoor onze agenda raadplegen.

U kan bij ons kledij vinden voor toneelstukken, carnaval, themafeesten, stoeten enz.

 

 

Maandag 30 juli 2012

 

Meer dan 200 deelnemers mochten wij verwelkomen op de dertigste editie van onze fietszoektocht. Het goede weer en de gratis frietjes waren de kers op de taart van deze jubileumtocht.

De rangschikking kan u terugvinden op onze ‘Fietszoektocht’-pagina, en voor de foto’s verwijzen wij u naar ons album bij de links. Nog een woordje van dank aan de vele enthousiaste deelnemers en onze immer ijverige medewerkers.

 

 

Vrijdag 18 mei 2012

 

Op 23 april 2012 werd Hugo Monsieur door het Sterlichtbestuur als nieuwe voorzitter verkozen. Zijn voorganger, Stan Paelinckx, wil het na meer dan 25 jaar iets rustiger aan doen. Voor zijn jarenlange inzet als voorzitter, maar ook in vele andere functies, werd hem het erevoorzitterschap toegekend. We zullen hem in ieder geval nog regelmatig tegenkomen want hij blijft als bestuurslid actief bij de vereniging betrokken. Wij willen Stan danken voor de vele jaren, en tevens willen wij Hugo proficiat en heel veel geluk toewensen!

 

 

Woensdag 21 maart 2012

 

Het jaarlijkse Sterlichtfeestje was de ideale gelegenheid om de verschillende leden die al meer dan 25 jaar actief zijn in de vereniging even in de spotlights te zetten. Een aantal van hen waren er reeds bij toen Sterlicht opgericht werd.

 

25 jaar Sterlichters-2

Van links naar rechts zien we Fons Francken, Roger Paelinckx, John Gommers, Hugo Monsieur,

Lander De bruyn (die zijn grootvader Louis Anthonissen vertegenwoordigde die spijtig genoeg niet aanwezig kon zijn),

Willy Loos, Stan Paelinckx, Frans Rombouts, Marcel Verhoeven, Walter Buermans,

Anita Paelinckx en Jeanneke Willemsen

 

Wij willen hen zeer hartelijk bedanken voor hun jarenlange inzet want zonder hen was Sterlicht nooit zo’n toffe vereniging en vriendenclub geworden. Bedankt!

 

 

Zaterdag 24 december 2011

 

Graag wensen wij u gezellige Kerstdagen en fijne eindejaarsfeesten toe!

Vanaf 2 januari kan u kaarten reserveren voor ‘Met de zegen van de Heer’.

Dit kan op de volgende manieren:

Via mail naar tickets@sterlicht.tk (u krijgt een mail terug met bevestiging van uw reservatie)

Telefonisch op het nummer 0493/70.22.43 (elke werkdag van 19u tot 22u en zaterdag van 10u tot 14u aub)

Wij hopen u op één van onze voorstellingen te mogen ontmoeten.

 

 

Vrijdag 9 september 2011

 

De voorstellingen van ‘De jacht is open’ zijn nog maar net afgelopen en wij kunnen u reeds onze volgende productie aankondigen J

                  

affichemetdezegen

 

 

Vrijdag 9 september 2011

                  

‘De prijs beste acteur/actrice is voor een man die een realistisch personage neerzette. Het is iemand die zich heel goed voelde in zijn rol, die zijn personage door en door kende, iemand die zich compleet heeft overgegeven aan dit personage. We spreken over een acteur die we al jaren kennen maar die we nooit eerder zó echt zagen.

De prijs voor beste acteur is voor een man die clochard speelde, die clochard Achiel uit “Per(r)ongeluk” levensecht maakte, Hugo Monsieur.’

 

a 300

 

Met deze woorden werd tijdens de Toneelprijzen Wuustwezel 2011 onze Ster(licht)speler uitgeroepen tot beste acteur in Wuustwezel voor het seizoen 2010-2011.

Fier wensen wij hem van harte proficiat en wanneer u hem nog eens aan het werk wil zien, kan u nog altijd kaarten reserveren voor onze volgende productie: ‘De jacht is open’.

Tevens willen wij ook alle andere Toneelprijswinnaars onze gelukwensen overmaken!

 

 

Woensdag 3 augustus 2011

                  

De rangschikking van onze fietszoektocht kan u vinden op onze fietszoektochtpagina.

Tevens vindt u ook al wat info over onze volgende toneelproductie op onze toneelpagina.

 

 

Maandag 1 augustus 2011

                  

De foto’s van onze 29ste fietszoektocht kan u terugvinden in ons online-album.

Wij hopen dat iedereen ervan genoten heeft, en zien u graag terug in 2012 voor onze 30ste editie!

 

 

Vrijdag 3 juni 2011

                  

De bibliotheek van Wuustwezel zal gesloten zijn op donderdagen 23 en 30 juni 2011. Daardoor is ook onze Sterlicht uitleendienst kledij onbereikbaar.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

 

 

Dinsdag 8 maart 2011

                  

Op 2 april 2011 gaat in Feestzaal Sterbos het ‘Theaterfestival van de Kempen’ door.

Verschillende toneelverenigingen zullen die avond een éénakter, sketch of monoloog  brengen van ongeveer een kwartiertje elk.

Ook Sterlicht doet hieraan mee met ‘Lentekriebels’.

Wie dus zin heeft in een avondje gevarieerd theater, kan alvast hiervoor kaarten reserveren via de gekende kanalen:

e-mail: tickets@sterlicht.tk

of telefonisch op: 0493/702243.

Voor de prijs hoeft u het alvast niet te laten, want dankzij de steun van Open Doek (dé vereniging voor amateurtoneel in Vlaanderen) kunnen wij u dit avondje aanbieden voor slechts 3 euro J

 

 

Zondag 23 januari 2011

                  

De reservatie van de kaarten voor ‘Opa en Pepe’ verloopt vlotjes. Wie dus nog graag wil komen kijken, reserveert best zo vlug mogelijk.

 

 

Maandag 13 december 2010

                  

De bibliotheek van Wuustwezel zal gesloten zijn van 13 tot 26 december 2010. Daardoor is ook onze Sterlicht uitleendienst kledij onbereikbaar. Na de verbouwingswerken volgt eerst een grondige poetsbeurt waardoor de uitleendienst pas op 6 januari 2011 terug geopend wordt op de gebruikelijk uren (18u – 19:30u). Onze excuses voor het eventuele ongemak.

 

 

Maandag 1 november 2010

                  

De voorstellingen van ‘Per(r)ongeluk’ zitten er alweer op. Wij mochten ons verheugen in vier volle zalen en hopen dat u evenveel genoten heeft als wij.

Foto’s van de voorstelling op 24 oktober zijn terug te vinden in ons fotoalbum waarnaar u links de link vindt ;-)

Ondertussen zijn wij reeds bezig met de repetities voor ‘Opa en Pepe’ waarvan de opvoeringen in februari 2011 zullen plaatsvinden.

 

 

 

Zondag 5 september 2010

                  

Ook dit jaar was Sterlicht niet bij de gelukkigen tijdens de uitreiking van de toneelprijzen van Wuustwezel voor seizoen 2009-2010.
 
De prijzen werden als volgt verdeeld:
 
Beste decor: 'Eerlijk duurt het langst' van Amatogo Junior
Prijs creativiteit in regie en techniek: 'Chrómata' van Buso Berkenbeek
Beste acteur: Ronan Farezyn als Frans Verdonck in 'Smullen met snullen' van Amatogo
Beste actrice: Mirèse Van Aken als Gigi La Boum in 'Vijgen na Kerstmis' van De Roervinken
Beste jongerenproductie: 'Aliceke' van Stella Matutina
Beste volwassenenproductie: 'Paprika' uit Afrika van Heidegalm
 
Wel kregen enkele Sterlichters een nominatie, namelijk:
Kris Bal voor zijn rol in 'De man die nikske kan'
Lief Hendrikx en Evy De Bruyn voor hun rol in 'Het streepje'
 
Verder was er toch enige lovende kritiek voor decor en spel.
 
Over 'De man die nikske kan' citeren we uit de brochure van de toneelprijzen:
 
"
Het verhaal speelt zich af in de met smaak ingerichte woonkamer van de familie. De decorelementen zijn doordacht en met zorg geselecteerd en geplaatst. Het geheel komt goed tot zijn recht. Zelfs bij een grote bezetting blijft het decor overzichtelijk en mooi.
Het licht pikante gedicht van schoonvader August, gespeeld door Jos Van Dyck, lokte spontaan applaus uit. Hugo Monsieur ensceneerde als man én zeker als Thea, de meid, de meest hilarische situaties. Kris Bal in de hoofdrol van Freddy speelde de rol van zijn leven als immer kibbelende echtgenoot. Hij is ook verantwoordelijk voor de sterkste scène van de avond, namelijk deze waarin hij in de ban is van de pendel. In deze scène is hij werkelijk subliem!
De man die nikske kan is een voorspelbaar verhaal, naar het einde toe ook enigszins langdradig, maar door de acteerprestaties werd het verhaal geloofwaardig. Vooral Kris Bal, Hugo Monsieur, Evy De Bruyn en Jos Van Dyck tilden deze klucht naar een hoger niveau.
Het trouwe publiek van Sterlicht kreeg met dit stuk waar voor zijn geld. Kris Bal oogstte terecht lovende kritieken van de toeschouwers en van de jury."
 
Spijtig genoeg was de jury over 'Het streepje' iets minder enthousiast:
 
"
De decorbouwers hebben voor dit stuk een hele achtergevel met binnenkoer en duivenhok met oog voor detail in elkaar geknutseld: aan de ene kant een mooi afgewerkte gevel met bloembakken, plantjes, struiken, afsluiting, en zelfs de afvoerbuis was voorzien - aan de andere kant het mooi blauw geschilderde duivenhok. De scene kon alzo optimaal benut worden, wat ook nodig was voor de grote bezetting in deze productie.
Kris Bal in de rol van Leon en Lief Hendrickx als Elza namen de hoofdrollen voor hun rekening en zijn daar, zeker voor wat Kris betreft, goed in geslaagd. Wel jammer dat Lief Hendrickx nijgt naar overacting. Ze komt in dit stuk soms ook 'plat' over, misschien te wijten aan de ruwe en soms ook ordinaire taal? Een krasse scène in de productie is zeker vermeldenswaard, deze waarin Elza en Leon de dans doen van het al dan niet overschrijden van het streepje, zeer geconcentreerd, heel knap!
Het streepje is echter eerder een fragmentarisch verhaal wat ook te merken was in de voorstelling. De jury kon zich dan ook niet van de indruk ontdoen dat deze productie eerder een opeenvolging van sketches was.
Lief Hendrickx en vooral Kris Bal zorgden zeker voor een paar sterke momenten maar dat kon niet verhelpen dat de productie in zijn geheel weinig overtuigde."

 

Toch mogen we terugkijken op een geslaagd toneelseizoen, en natuurlijk zijn we al druk bezig met de voorbereiding van onze volgende producties. Getuige daarvan, onze affiche voor ‘Per(r)ongeluk’ die u elders op deze site terugvindt.

 

Ook willen wij alle prijswinnaars een hartelijke proficiat toewensen!

 

 

 

Maandag 27 juli 2010

                  

Zondag 26 juli 2010.

Ondanks enkele regenbuitjes en de bewolkte lucht, schreven 152 volwassenen en 23 kinderen zich in voor de 28ste Sterlicht fietszoektocht. Deze dapperen werden nogmaals op de proef gesteld toen zij ook in de namiddag enkele regenvlagen dienden te verduren. Toch kon dat de sfeer niet verpesten en 's avonds tijdens de prijsuitreiking heerste er dan ook een gezellige drukte in het Wijkhuis Sterbos.

Bij de kinderen was het duo Timo en Zoe Sercu de winnaar, terwijl bij de volwassenen Katrijn Van Dijck de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

De volledige uitslag kan u terugvinden op onze Fietszoektocht-pagina en bij Foto’s kan u terecht voor het Fietszoektocht 2010 album.

Bedankt voor uw sportieve deelname, en wij hopen u ook in 2011 weer terug te zien.

IMG_0454

Hier ziet u de top 3 bij de volwassen, samen met schepen Mai Van Thillo, die zo vriendelijk was om de bekers en de medailles te komen overhandigen.

 

 

 

Maandag 14 juni 2010

                  

Heeft u al opgemerkt dat er links (bij de inhoudsopgave van onze site) een nieuwe link te vinden is…?

Wanneer u daar op ‘Foto’s’ klikt, komt u terecht bij de online fotogalerij van Sterlicht J waar u het album van uw keuze kan bekijken.

Hou deze site ook in de gaten voor verdere info in verband met onze fietszoektocht die dit jaar al voor de 28ste keer zal doorgaan.

 

 

Maandag 31 mei 2010

                  

De weergoden waren ons niet gunstig gezind maar toch mogen we tevreden terugblikken op een geslaagde feeststoet ter gelegenheid van 175 jaar brandweer Wuustwezel.

Op de website www.wezelopdefoto.be vindt u een uitgebreid fotoalbum van de volledige stoet.

 

 

 

Maandag 24 mei 2010

                  

175 jaar brandweer te Wuustwezel; dat moet gevierd worden! En Sterlicht doet mee. Kom onze wagen bewonderen tijdens de historische stoet op zondag 30 mei 2010. Natuurlijk is ook de rest van het feestprogramma meer dan de moeite waard. Een meer dan hartelijke en dankbare proficiat aan de 175-jarige!

Meer info kan u terugvinden op: www.brandweerwuustwezel.be .

 

 

Zaterdag 6 maart 2010

 

Sterlicht steunt Haïti

 

Met de medewerking van hun toeschouwers steunt Toneelkring Sterlicht de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Bij de opvoeringen van “Het Streepje” deden wij op een creatieve manier beroep op de medewerking van de 800 toeschouwers. In het stuk komt een machine voor die de uitvinders “Curly Wurly” doopten. Vermits dat ook de naam is van een snoepje was de link gauw gelegd, en werden zo’n snoepjes te koop aangeboden. Dat bracht bijna 450 euro op. Maar zoals beloofd, heeft Sterlicht daar een flink bedrag bovenop gedaan, en maakte een totaal van 1000 euro over ten voordele van de slachtoffers.

Dankzij het succes van de opvoeringen en dankzij de enthousiaste medewerking van het publiek kan dus terecht gezegd worden dat Sterlicht “een streepje” licht bracht voor de diep getroffen mensen in het verre Haïti.

Met dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft!

 

 

 

Donderdag 25 februari 2010

 

Omwille van de verbouwingen aan de bibliotheek is ook de uitleendienst voor kledij van Toneelkring Sterlicht vernieuwd. Rekken en schabben werden verbouwd, een nieuwe kelder ingericht en in gebruik genomen. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers onder leiding van Jeanne Willemsen kan iedereen er kledij ontlenen tegen een kleine vergoeding. Voor stoeten, familiefeestjes, verkleedpartijen en uiteraard toneelstukken kan je er terecht voor allerlei uniformen, tijdgebonden kleedjes, hoeden, brillen enz. Elke donderdag van 18.00 tot 19.30 uur ben je welkom in de kelders onder de bib. Met de materiële steun van het gemeentebestuur slaagt Sterlicht erin om vele honderden ontleningen per jaar te realiseren aan mensen die dikwijls van heinde en verre komen.

 

 

 

Vrijdag 5 februari 2010

 

Het bestuur en de spelers van toneelkring Sterlicht hebben besloten om tijdens de komende opvoeringen van “Het Streepje” een bijzondere actie ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti te organiseren.

Op een creatieve manier zal deze actie in verband staan met het toneelstuk zelf.

De toeschouwers van de toneelvoorstellingen zullen gevraagd worden om deel te nemen aan deze actie en de toneelgroep zelf zal de opbrengst daarvan gewoon verdubbelen!

 

 

Woensdag 3 februari 2010

 

Wanneer u kaarten voor "Het streepje" gereserveerd heeft, willen we u van harte bedanken voor de betoonde interesse!

Kan u onverhoopt toch niet komen, wil u dan zo vriendelijk zijn om ons hiervan te verwittigen door gewoon even te bellen (0493/702243). Er zijn verschillende mensen die geen kaart konden bemachtigen, en die we dan misschien toch nog kunnen verderhelpen! Voor beide vrijdagen zijn er nog wel kaarten beschikbaar. Nogmaals bedankt voor uw belangstelling!

 

 

Zaterdag 9 januari 2010

 

Eerst en vooral willen we iedereen onze allerbeste wensen voor 2010 overmaken.

Wij zijn er alvast goed aan begonnen want de kaartenreservatie voor ‘Het streepje’ loopt als een trein. Stel dus niet langer uit en reserveer ook uw kaarten! Dit kan op het nummer 0493/70.22.43 (na 18 uur aub!) of via tickets@sterlicht.tk (u krijgt een bevestigingsmail).

 

 

Zondag 6 december 2009

 

Veel nieuwtjes deze keer. Niet alleen kunnen we onze nieuwe toneelproductie ‘Het streepje’ aankondigen, maar ook vindt u op onze toneelpagina de link naar de foto’s van ‘De man die nikske kan’.

En ook onze Kerststal is dit jaar weer present. U kan hem komen bewonderen tot 8 januari 2010 aan de kerk van Sterbos te Wuustwezel.

 

 

Maandag 26 oktober 2009

 

Fier kunnen we laten weten dat we drie keer voor een uitverkochte zaal hebben mogen optreden. Wij hopen dat u ervan genoten heeft!

Onze verontschuldigingen aan diegenen die niet aan kaarten zijn geraakt, maar het was voor ons om allerlei praktische redenen niet mogelijk om nog een extra voorstelling te spelen. Nog een welgemeend woordje van dank aan iedereen die aan ‘De man die nikske kan’ zijn steentje heeft bijgedragen! En natuurlijk ook aan al wie komen kijken is J!

Graag zien wij u terug in februari 2010, want dan brengen wij weer een nieuwe productie op de planken.

 

 

Donderdag 15 oktober 2009

 

Wanneer u kaarten voor "De man die nikske kan" gereserveerd heeft, willen we u van harte bedanken voor de betoonde interesse!

Kan u onverhoopt toch niet komen, wil u dan zo vriendelijk zijn om ons hiervan te verwittigen door gewoon even te bellen (0493/702243). Er zijn verschillende mensen die geen kaart konden bemachtigen en die we dan misschien toch nog kunnen bedienen! Nogmaals bedankt voor uw belangstelling!

 

 

 

Maandag 12 oktober 2009

 

Graag willen wij nog even aanstippen dat wanneer u via mail reserveert, deze reservatie pas gelukt is wanneer u van ons een bevestigingsmail hebt ontvangen. Wanneer u op ons vast e-mailadres tickets@sterlicht.tk niet terecht kan, mag u zich ook wenden tot webmaster.sterlicht@gmail.com .

 

 

 

Woensdag 23 september 2009

 

De reservatie van de kaarten is volop bezig, onze technische ploeg is ijverig het decor aan het bouwen, en regisseur en spelers zijn volop aan het repeteren voor ‘De man die nikske kan’. Nog enkele weken en we zullen zien of wij het wel kunnen?

 

 

 

Maandag 27 juli 2009

 

Stralend weer, een goede sfeer en 191 ingeschreven volwassenen, samen met 48 ingeschreven kinderen, hebben ervoor gezorgd dat de 27 fietszoektocht van Sterlicht weer een succes mag genoemd worden.

Ziehier de fiere winnaars samen met Jos Ansoms, burgemeester van Wuustwezel, die de bekers heeft uitgereikt:

 

IMG_4603  IMG_4606

Joren Brugmans                                          Peter Neefs

 

Op onze fietszoektochtpagina vindt u ook nog de links naar de uitslagen van de volwassenen en de kinderen, evenals een link naar het online fotoalbum.

 

 

 

Woensdag 1 juli 2009

 

Op het einde van dit toneelseizoen geen toneelprijzen voor Sterlicht dit jaar, wel enkele heel mooie nominaties en lovende woorden.

 

Over ‘Als bomen in de winter’ gaf de jury volgende commentaar;

“Het verhaal wordt ook realistisch en geloofwaardig opgevoerd. Alle personages zitten goed in hun rol. Vooral de scène waarin vader en dochter, gespeeld door Walter Buermans en Evy De Bruyn, hun jarenlange opgekropte frustraties uiten, is levensecht.

Op verzoek van enkele leden van Toneelgroep Sterlicht, die zowat vastgeroest zitten in luchtige komedies, werd nu gekozen voor een ernstig stuk. ‘Als bomen in de winter’ is mooi en aangrijpend toneel, een stuk met een lach en een traan, een stuk dat tot nadenken stemt. Sterlicht heeft met de opvoering van deze productie op enkele emotionele momenten een adembenemende stilte weten te bereiken. Sterlicht heeft bewezen dat zij dit genre aankunnen. Ook het publiek heeft hun keuze erg gewaardeerd.”

 

Ook over ‘Zorba De Kriek’ mochten wij lovende woorden van de jury ontvangen;

“Om deze komedie volledig tot zijn recht te laten komen, is teamwork heel belangrijk. Dit toneel vereist namelijk minutieus maatwerk. Hoe ernstiger alles uit de hand loopt, hoe meer discipline er van de spelers wordt verwacht. Er kan in deze gesteld worden dat het samenspel en de acteerprestaties van dit gezelschap heel goed zijn. De personages zitten alle voortreffelijk in hun rol. Vooral Hugo Monsieur die Jerry De Kriek speelde, een rol met veel tekst, is erg overtuigend. Ook vermeldenswaard is Lief Hendrickx in de rol van buurvrouw Mimi. Evy De Bruyn als dochter des huizes is verrassend. Zij bewijst met deze rol vooral dat ze veelzijdig is. Ze heeft daarenboven een krachtige stem en een goede uitspraak. De zang en zorba-dans in de slotscène waren leuk, het was een mooie afsluiter voor een grandioos leuke toneelavond. Stan Paelinckx die regisseerde, bracht met deze een productie een 35-jarig jubileum waardig.”

 

Al bij al heel lovende woorden voor ons voltallig Sterlicht-team. Iedereen bedankt en graag tot volgend toneelseizoen!

 

Verder willen wij graag alle toneelprijswinnaars van harte feliciteren!

 

 

Dinsdag 23 juni 2009

 

De kogel is door de kerk; Sterlicht speelt ook dit najaar terug toneel, en dit op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2009. De repetities zijn ondertussen al gestart.

Toch concentreren wij ons eerst op de organisatie van onze 27ste fietszoektocht die doorgaat op 26 juli 2009.

 

Zondag 8 februari 2009

 

De voorstellingen van Zorba de Kriek zitten er spijtig genoeg op. Wij zijn dolgelukkig vier keer voor een volle zaal te hebben mogen spelen. Aan iedereen die betrokken was bij deze produktie, van harte bedankt!

Ook bedankt aan al onze toeschouwers, die er ook voor ons onvergetelijke momenten van gemaakt hebben!

Wij zien u graag volgende keer terug!