Welkom bij Toneelkring Sterlicht

 

 

 

 

 

Kijkt u ook even bij  NIEUWTJES .

 

 

sumbul1d   Activiteiten

sumbul1d   Het bestuur

sumbul1d   Contact

sumbul1d   Links

 

 

 

Activiteiten

 

Origineel is de vereniging begonnen met het bouwen van een lichtwagen voor de lichtstoet van Wuustwezel. De naam “Sterlicht” komt voort van de thuisbasis (Sterbos) en de originele reden van oprichting (lichtstoet). Bij het ter ziele gaan van deze lichtstoet vond dit vriendenclubje vlug een aantal andere activiteiten waarvan wij er vier hieronder even nader toelichten.

Toneel

Sinds 1976 is Sterlicht een vaste waarde in Sterbos (Wuustwezel) met jaarlijks de opvoering van minstens één toneelstuk. Op de webpagina Toneel overlopen we met u de verschillende stukken en zien we een aantal foto’s van de meest recente vertoningen.

Fietszoektocht

In 1978 organiseerde Sterlicht haar eerste fietszoektocht ter gelegenheid van het jaar van het dorp in de mooie omgeving van Sterbos. Het zou een jaarlijks terugkerende traditie worden. In 2018 mochten wij reeds onze 36ste editie voorstellen. Waar het weer ons bijna steeds goed gezind was, heeft regen ervoor gezorgd dat dit evenement in 2005 en 2007 niet is kunnen doorgaan.

Kerststal

Aan de kerk van Sterbos-Wuustwezel wordt sinds 1975 door Sterlicht jaarlijks een prachtige kerststal geplaatst.

Uitleendienst kledij

Doorheen de geschiedenis van Sterlicht werd een heuse kledijverzameling aangelegd. Werd deze verzameling eerst enkel gebruikt voor de opvoering van de verschillende toneelstukken, al spoedig besloot men om een uitleendienst op te starten.

Momenteel bevindt deze uitleendienst zich in de kelder van de bibliotheek van Wuustwezel-Centrum (Dorpsstraat 36) alwaar u welkom bent donderdag van 18:00u tot 19:30u. Voor info kan u terecht op telefoonnummer: 03/669.63.63. U kan ook onze agenda raadplegen om te zien of onze uitleendienst geopend zal zijn.

 

Het bestuur

Waarnemend voorzitter: Willy Loos

Schatbewaarder: Kris Bal

Materiaalmeester: Fons Francken

Secretaris: Ruud Van Gelooven

Uitleendienst kledij: Jeanne Willemsen

Fietszoektocht: Rietje Van Gastel

Bestuursleden: John Gommers, Dirk Anthonissen

 

Contact

Contactadres

Nieuwendijk 56

2990 Wuustwezel

E-mail

Voorzitter: voorzitter@sterlicht.tk

Webmaster: webmaster@sterlicht.tk

Algemene info: info@sterlicht.tk

Reservatie kaarten: tickets@sterlicht.tk

 

Links

 

Vrije Basisschool Sterbos

Wuustwezel

OpenDoek

Wezel op de foto

UIT in Vlaanderen

Sterlicht op Facebook

 

 

 

Laatst bijgewerkt op: 20 juni 2019