De Humo Quizranking                                      


Hét ATP-klassement voor quizploegen: achtergrondinformatie                                   back


De Humo Quizranking is geüpdatet. De revisie van 1/6/2002 staat nu on-line. De uitslagen van een 350-tal quizzen zijn erin verwerkt, van begin juni 2001 tot eind mei 2002. Wenst u te kijken welke quizzen in het klassement zijn opgenomen: klik dan hier.

U hebt ongetwijfeld gemerkt dat de quizzen ingedeeld werden in verschilende categorieën. Hoe die indeling volgend jaar zal gebeuren staat vermeld in het reglement. Het is afhankelijk van de sterkte van de deelnemende ploegen. In het reglement vindt u ook de lijst van de ploegen die 'sterktepunten' toevoegen aan een quiz.

Op de onderstaande pagina's vindt u het totaal aantal behaalde punten (zie reglement), het aantal quizzen waarin punten werden behaald en de behaalde punten per maand. Net zoals in het ATP- of FICP-klassement is het vaak meedoen aan wedstrijden een voordeel, maar toch staan er weinig quizzende, sterke ploegen erg hoog.In de HUMO Quizranking, wordt niet alleen rekening gehouden met het aantal verdiende punten maar ook met het aantal quizzen waarin die punten verdiend werden. Weinig quizzende ploegen zullen hierin hoger geklasseerd staan (de juiste formule staat in het reglement)

Click hier om het klassement te raadplegen of ga naar het Quizdistrict bij HUMO

Om te kijken wie kampioen is van welke categorie en hoe de punten verdeeld zijn, klik hier.Vindt u dat uw ploeg te laag gequoteerd staat, controleer dan de punten hieronder. Of nog beter, stuur steeds de uitslagen in van de quizzen waaraan u deelneemt. Dat is de beste manier om te stijgen in het klassement.


Wil je in een oogopslag weten op welke quiz je punten verdiend hebt en hoeveel, klik dan hier. Wel even geduld hebben, de file is ongeveer 2.5 MB. De file met die gegevens voor het complete seizoen 1998-'99, vind je hier. Die voor het complete seizoen 1999-2000, vind je hier. Die voor het complete seizoen 1999-2000, vind je hier.