inhoud    kalender    koncertberichten    essay    koncertbespreking    BoulevArt    logos trio in Indonesie    kolofon

 

BoulevArt Gent Zaterdag 15 April

 

Op 15 april banen CJP en de Dienst Kunsten in Gent de weg tot Boulevart, een dag waarop de jongerenkultuur van de stad in de schijnwerpers wordt gezet. Wie zijn eigen talenten wil komen botvieren kan terecht voor enkele unieke masterclasses onder professionele begeleiding.

Ook Stichting Logos neemt aktief deel aan Boulevart en wel met de masterclass "Extended Vocal Techniques". Door de eeuwen heen is de stem in onze kultuur uitgegroeid tot een van de meest fascinerende instrumenten voor menselijke expressie. Ook in andere kulturen neemt de stem een belangrijke plaats in in het muzikaal gebeuren. De klanken die de stem voortbrengt zijn soms wonderbaarlijk, denk maar aan het sub-oktaaf gezang van de boeddhistische monniken, of aan de prachtige hoketus-polyfonie van de pygmeeŽn. In deze masterclass maken we kennis met de klankproducerende mogelijkheden van ons stemapparaat. De nadruk ligt op het zelf voortbrengen en ervaren van het geluid. Muzikale of vokale vorming zijn niet vereist, een gezonde stem, een paar frisse oren en een open geest wel.

Deze masterclass is toegankelijk voor alle jongeren tot 26 jaar en gaat door op 15 april van 14 tot 16 uur in de Logos TetraŽder, Bomastraat 26. Reservatie is verplicht en kan op het nummer 02/203 02 00 met vermelding van aktiviteit nummer 13.