inhoud    kalender    koncertberichten    essay    koncertbespreking    BoulevArt    logos trio in Indonesie    kolofon

 

Koncertkalender
april 2000

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DINSDAG 4, WOENSDAG 5 en DONDERDAG 6 APRIL 2000 om 20u

SLYBERSONIC TROMOSOME FESTIVAL


Het SLYBERSONIC TROMOSOME FESTIVAL draait rond twee vooraanstaande musici van de New Yorkse scène: trombonist PETER ZUMMO en elektronikaspecialist TOM HAMILTON. Allebei begenadigde uitvoerders en bijzonder originele komponisten. In het kader van het festival worden ze de twee eerste avonden bijgestaan door bassist XAVIER VERHELST, gitarist GUY DE BIÈVRE, fluitiste ANNE LA BERGE en slagwerker MICHAEL WEILACHER. De drie koncertprojecten (Off-Hour Wait State, Experimenting With Household Chemicals en Slybersonic Tromosome) onderzoeken elk op verschillende wijze 'free-form' kompositie. De uitvoerders worden enerzijds met een in mindere (Off-Hour Wait State) of meerdere (Experimenting with Household Chemicals) mate uitgeschreven partituur gekonfronteerd en moeten anderzijds beroep doen op hun kreativiteit bij het nemen van een heleboel belangrijke beslissingen. De reeks wordt besloten met het recentste duo-projekt Slybersonic Tromosome, waarbij de trombone de konfrontatie aangaat met de elektronika.

DINSDAG 4 APRIL 2000 om 20u
OFF-HOUR WAIT STATE (Tom Hamilton)

WOENSDAG 5 APRIL 2000 om 20u
EXPERIMENTING WITH HOUSEHOLD CHEMICALS (Peter Zummo)

DONDERDAG 6 APRIL 2000 om 20u
SLYBERSONIC TROMOSOME (Zummo/Hamilton)

(dit festival vindt plaats mede dankzij de steun van de Dienst Culturele zaken van de Stad Gent)

 

 

WOENSDAG 12 APRIL 2000 om 20u

MIX UP


Dit koncert biedt een greep uit de aktiviteiten van jonge musici die aan het Gentse Conservatorium bij Godfried-Willem Raes studeren. Mezzo-sopraan Vanessa De Fauw en gitariste Laura Maes brengen werk van John Duarte en een kollektief bestaande uit Laura Maes (gitaar), Kristof Lauwers (gitaar), Petra De Jonge (piano), Eva Soens (hobo), Eva Vandevoorde (basklarinet) en Brent Wetters (flugelhorn) improviseert. Het geheel wordt aangevuld met 'klassieke' elektro-akoestische werken van Kenneth Gaburo, Ingram Marshall en Vladimir Ussachevsky.

 

 

DINSDAG 25, WOENSDAG 26 en DONDERDAG 27 APRIL 2000 om 20u

MINIMAL ELECTRONIC MAXIMALISM


De op het eerste gezicht kontradiktorische titel MINIMAL ELECTRONIC MAXIMALISM verwijst naar de kombinatie van een minimaal technisch gegeven dat kompositorisch maximaal wordt aangewend. De drie komponist-uitvoerders MICHAEL SCHUMACHER (USA), JEAN VOGUET (F) en HEINZ WEBER (D) hebben met elkaar gemeen dat ze alle drie beroep doen op vooraf opgenomen geluiden - de manier (zowel technisch als kompositorisch) waarop ze met die geluiden werken zijn wel totaal verschillend en komplementair - , dat zij vaak hun sonore aktiviteiten in een ruimere kontext dan louter het koncertpodium plaatsen en dat zij elk ook verantwoordelijk zijn voor multidisciplinaire centra (Studio Five Beekman (New York), C.R.A.N.E. (Lyon) en Spritzenhaus (Hamburg)).

DINSDAG 25 APRIL 2000 om 20u
MICHAEL SCHUMACHER

WOENSDAG 26 APRIL 2000 om 20u
JEAN VOGUET

DONDERDAG 27 APRIL 2000 om 20u
HEINZ WEBER