inhoud    kalender    koncertberichten    klung, harma en thunder    Indonesie    logos duo naar Japan    kolofon

 

Logos Duo naar Japan voor het
SOUNDPLAY2000 FESTIVAL & een SHIKOKU KONCERT


 

Het Logos Duo werd opnieuw uitgenodigd naar Japan.
Deze maal omvat de invitatie twee luiken:

1. Het SoundPlay Festival georganiseerd door Prof Dr. Yu Wakao van de Hiroshima Universiteit. Dit jaar wordt dit "Creative Music Festival 2000" georganiseerd in Kawamoto in de provincie Shimane

2.Een Shikoku koncert en voordracht te Awa-Ikeda, Tokushima-ken op het eiland Shikoku

Onze kontakten met Prof. Dr. Yu Wakao, 'Dean' aan de Universiteit van Hiroshima te Japan, dateren van het begin van de jaren negentig. Wij waren toen als Logos Duo, net terug van onze tweede koncerttournee doorheen Japan. Naast koncerten op diverse festivallokaties op het grootste eiland Honshu, hadden we ook optredens verzorgd op het kleine Takashima Island in de Japanse binnenzee en op Shikoku, waar we als eerste niet-Japans ensemble koncerteerden tijdens het lokale "Summer Festival" van Miyoshi-gun bij Awa-Ikeda, Tokushima-ken. Dit Shikoku Summer Festival is een traditioneel, jaarlijks terugkerend Japans festival met tal van traditionele en minder traditionele Japanse kulturele aktiviteiten zoals bv. de AWA-ODORI, een op Shikoku volks dansritueel met Boeddhistische wortels.

Het SoundPlay Festival is uniek in zijn soort in die zin dat het een Internationaal gerenomeerd "Workshop"-Festival is, waar jonge Japanse musici en performers elkaar treffen en masterclasses volgen bij de 'composers in residence' of de buitenlandse gastmusici. Vorig jaar viel de eer o.a. te beurt aan Carl Bergstrom Nielsen, internationaal bekend musicus en auteur van 'Intuitive Music'.

Logos Duo zal tijdens Soundplay 2000 naast workshops ook een openlucht spektakel brengen met eigen komposities, muziektheater en soundscapes, zowel van de hand van Godfried-Willem Raes als van Moniek Darge.