inhoud    kalender    koncertberichten    logos on the road    logos duo in vermont    kolofon

 

Koncertkalender
APRIL

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DINSDAG 14 MEI 2002 om 20u

JUDY DUNAWAY


Judy Dunaway (VS) is een ware virtuoos op een weinig orthodox instrument: de ballon. Reeds 10 jaar specialiseert zij zich als enige in de wereld in dit eenvoudig speelgoed waar ze de ongelooflijkste klanken uit weet te toveren. Bovendien weet ze haar publiek niet enkel te boeien maar nodigt ze de toeschouwer uit om zelf mee te doen. Dit wordt een koncert waar je niet braaf op je stoel hoeft te zitten.

Als extraatje staan er nog twee nieuwe werken van de komponisten Joachim Brackx en Godfried-Willem Raes met publieksparticipatie op het programma!

U kunt alvast een eerste inspanning leveren door een CD naar keuze mee te nemen naar het koncert.

 

MAANDAG 20 MEI 2002 om 20u

THIERRY MIROGLIO & ANCUZA APRODU


Deze twee muzikanten staan garant voor een afwisselend en boeiend koncert met piano, slagwerk en elektronika. Miroglio is een perkussionist met internationale faam die in het verleden samenwerkte met komponisten als John Cage, Luciano Berio of Kaija Saariaho. De Roemeens-Franse pianiste Aprodu heeft zich de laatste jaren in de hedendaagse muziekwereld fel laten opmerken en samen spelen ze verschillende recente komposities die voor het eerst in BelgiŽ opgevoerd worden (o.a. van de Franse komponist Jean-Claude Risset).

 

MAANDAG 27 MEI 2002 om 20u

M&M ENSEMBLE


De koncerten van het <M&M Ensemble> onder leiding van Godfried-Willem Raes hebben ondertussen een stevige reputatie opgebouwd als het over vernieuwende interaktieve muziektechnologie gaat. De voorbije maanden werd de radartechnologie gekoppeld aan de muziekautomaten met nieuwe improvisatiemogelijkheden als gevolg. Komponisten en muzikanten werken nauw samen in dit klanklaboratorium en bieden maandelijks try-outs aan van nieuw werk. Het publiek is als het ware een live-getuige van deze ontdekkingstocht. Niettemin wordt op deze koncerten ook telkens aandacht besteed aan illustere voorgangers op het gebied van de muzikale automatisering. Zo zal ook deze keer weer spektakulair werk van Conlon Nancarrow live te horen zijn.

 

DINSDAG 14 MEI DOORLOPEND VANAF 9U
KULAK, ETIENNE SABBELAAN 53, KORTRIJK

INTERAKTIEVE MUZIKALE INSTALLATIE


Studenten kunnen door middel van bewegingen via sonar muziekautomaten aansturen onder leiding van Godfried-Willem Raes. Met o.m. Harma, Vibi en het Invisible Instrument.