inhoud   kalender   koncertberichten   polen   kolofon

 

Het Logos' <M&M> ensemble in Polen


(deel 2)

(wat voorafging) (deel 3)

de draak van Krakow

Zoals gepland worden we op het vliegveld van Krakow door de organisatoren van het Audio Art Festival opgewacht. Oef, van nu af aan hoeft niet meer zo gesleurd te worden met de toch wel imposante bagage: de lange en vooral zware <Player Piano> met "dedicated bulky" komputer, de driedelige regenautomaat, en verder nog in de kategorie lichtgewichten, het <Onzichtbaar Instrument> en altijd "last but not least" mijn elektrische viool.


Godfried-Willem Raes, Kristof Lauwers en Bert Vandekerckhove


één van de vele marktkraampjes

Gelukkig heb ik Marek Choloniewski via een niet aflatende stroom emails kunnen overtuigen, dat we het deze maal als Logos Duo echt niet konden redden. Honderd en één redenen heb ik hem geschreven. Teveel om hier op te noemen. De hoeveelheid bagage werd uiteindelijk als doorslaggevend argument aanvaard. We hebben simpelweg niet voldoende handen om alles te dragen, had ik Marek ten einde raad geschreven.

M&M heeft meer om het letterlijke lijf dan Logos Duo. Als een heuse oosterse super Shiva beschikt M&M niet enkel over vele armen om de bagage te dragen, en vele handen om de opstelling op te bouwen, maar ook over vele lichamen om te performen, en meerdere hersenen om GMT te programmeren…
Kortom, opluchting. Na veel moeite is het me gelukt. Ook nu we per vliegtuig moeten komen, kunnen Kristof Lauwers en Bert Vandekerckhove ons vergezellen. Ik voel me blij en opgelucht met deze overwinning, want vanzelfsprekend brengt dat voor de niet zo rijk bedeelde Poolse organisatoren een pak extra kosten met zich mee en is het veel makkelijker ons op Logos Duo te blijven vastpinnen.


man op de markt voor een stalletje met dodenkaarsen...
bijna 1 november

ook in Polen laat het volk van zich horen

Bert Vandekerckhove, Kristof Lauwers en Godfried-Willem Raes


Bert Vandekerckhove is bezig met de opstelling


Moniek Darge, Bert Vandekerckhove en Kristof Lauwers voor de M&M fitness club van Krakow


Bert Vandekerckhove en Kristof Lauwers

Wat is het heerlijk om Bert en Kristof, die voor het eerst in Krakow zijn, delen van de stad te kunnen tonen. Veel tijd is er natuurlijk niet, want het Audio Art Festival staat vanzelfsprekend centraal. Maar bij iedere koncertreis blijven er altijd wat vrije gaatjes over, om een en ander te bekijken. Al was het maar door bv. i.v.p. nietsdoend op de hotelkamer te zitten uitblazen, een verkenningstocht te wagen.

wordt vervolgd
m.d.