index     kalender     koncertberichten     kijkje-kiekje     kolofon

 

Koncertkalender
mei

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

Dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 mei 2004 om 20u.

"MUZIEK IN DE MAAK"


Een 3daags festival met jonge experimentele muziekmakers uit Vlaanderen. Een unieke kans om op 3 koncerten te zien wat al deze entoesiastelingen de voorbije jaren op het podium uitspookten. Van installaties met wasmachines over elektronische stukken tot performances met klank, dans en dia's. Als het maar geluid maakt!
dinsdag 4 mei: Black Jackets Company met werk van Thomas Smetryns, Tim MariŽn, Stefan Van Eycken, Hans Roels, Paul Craenen en David Helbich
woensdag 5 mei: automatenstukken, performances & akoestische stukken van Joachim Brackx, Kris De Baerdemacker, Jelle Meander & Sebastian Bradt
donderdag 6 mei: elektronisch werk, performances & akoestische stukken van Laura Maes, Kristof Lauwers, Leen Gijselinck, Sven Hermans, Barbara Buchowiec, Roeland Luyten en Stefaan Smagghe.

 

Dinsdag 11 mei 2004 om 20u.

elektro-akoestisch koncert op moniek darge's verjaardag


Logos geeft je opnieuw de gelegenheid om het resultaat te horen van onze wereldwijde speurtocht naar recente elektronische komposities. Een orkest van een tiental luidsprekers laat stukken horen van Werner Cee (D), Noah Creshevsky (VS), Beatriz Ferreyra (AR), Elsa Justel (AR) en Kees Tazelaar (NL). Ook nieuw soundscape werk van moniek darge staat op het programma en dit ter gelegenheid van haar verjaardag.

 

Woensdag 19 mei 2004 om 20u.

<M&M> roboTango


Een koncert waarin de passie van de tango en het vernuft van de technologie elkaar ontmoeten. Dansers doen via een radarinstallatie de muziekrobots tangoritmes spelen. Daarnaast speelt het uitgebreide automatenorkest met o.a. piano, harmonium, orgels, slagwerk, tuba en vibrafoon zowel traditionele als minder konventionele tango's van komponisten als Karel Goeyvaerts, Erik Satie of Igor Strawinsky.

 

Donderdag 27 mei 2004 om 20u.

Champ d'Action & Karlheinz Essl


Dit koncert speelt zich af in de schemerzone tussen gekomponeerde en geÔmproviseerde muziek. Champ d'Action werkt voor deze gelegenheid samen met het jonge improvisatie-ensemble Collectif Rťflexible. De komposities en improvisaties zijn van de hand van Peter Swinnen (B), Stefan Prins (B), Keiko Harada (JP) en Karlheinz Essl. Bij deze laatste krijgen de muzikanten van een komputer allerlei improvisatie-instrukties voorgeschoteld.

 

 

Vooruitblik:

  • Kristof Lauwers: Eind examen kompositie 08 juni 2004 om 20u.
  • Barbara Buchowiec: Eind examen kompositie 15 juni 2004 om 20u.
  • Heather O'Donnell - piano dinsdag 22 juni 2004 om 20u.
    Koncert ter gelegenheid van het 50ste jaar sinds de dood van de Amerikaanse experimentele komponist Charles Ives met nieuwe werken - speciaal voor deze verjaardag geschreven - van o.a. Frederic Rzewski (US), Michael Finnissy (UK), James Tenney (US), Walter Zimmerman (D) en Sidney Corbett (US).

 

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaamderen en Stad Gent.