index     kalender     koncertberichten     techtalk     kolofon

 

Koncertkalender
maart

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Dinsdag 6 2007 om 20u.

ZEPHYR QUARTET AMSTERDAM


Een reis door de menselijke geest met al zijn emoties en gewaarwordingen.
Zo omschrijft het Zephyr kwartet zijn programma waarin het fenomenale derde strijkkwartet van Scelsi omringd wordt door werk van Claude Vivier, spektralist Horatiu Radulescu en de intrigerende komponiste Rozalie Hirs. Met zijn specialisatie in het hedendaagse repertoire brengt het internationale Zephyr Quartet Amsterdam u vast en zeker in vervoering!

 

Donderdag 8 maart 2007 om 20u.

MATTHEW BURTNER


Matthew Burtner is een jonge experimentele klankkunstenaar uit Alaska die zowel met een eenvoudige steen als met een ingenieus zelf-ontworpen elektronisch instrument een intrigerend klankuniversum weet te scheppen. Deze klankwereld is heel divers: energetische en ritmische werken wisselen af met kontemplatieve soundscapes die vaak geďnspireerd zijn op de natuur in de Poolgebieden.

 

Donderdag 15 maart 2007 om 20u.

<M&M>ENSEMBLE "MARCHES"


Een stoet van muziekautomaten trekt het nieuwe lenteseizoen op gang. Hightech pracht en praal door klankrobots die samen musiceren met muzikanten en dansers.
Komponist Thomas Smetryns zorgt voor een rustpunt in de vorm van een nieuwe kompositie in kwarttonen die hij schreef in opdracht van Stichting Logos.
Een premičre om naar uit te kijken!.

 

Donderdag 29 maart 2007 om 20u.

ELECTRONIC MACHITUN


Vier jonge kunstenaars uit Chili, Canada en Libanon vormen samen een multimediakwartet met stem, klarinet, elektronika en dans. Zij nestelen zich in het grensgebied tussen muziek en dans en overgieten hun speurtocht naar nieuwe klanken en bewegingen met een flinke scheut speelplezier. Voor wie jong geweld in aktie wil zien!

 

Met steun van de Stad Gent.