index     kalender     koncertberichten     mikroton     kiekje...kijkje     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
juni

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

donderdag 14 juni 2007 om 20u.

<M&M> "TANGO 3"


Tango in de éénentwintigste eeuw. Een uitdagende ontmoeting tussen beweging, klank en technologie. Dansers doen via een radarinstallatie muziekrobots tangoritmes spelen en muzikanten spelen een duo met deze automaten. Het uitgebreide M&M automatenorkest met o.a. piano, harmonium, orgels, xylofoon, tuba en vibrafoon voert zowel traditionele als minder konventionele tango's uit! Met medewerking van verschillende tangoparen en dansers

 

dinsdag 19 juni 2007 om 20u.

Piet Van Bockstal & Yutaka Oya


Japan staat centraal in dit koncert met piano en hobo. Behalve oudere bekende namen als Toru Takemitsu komt de jongere generatie ook ruimschoots aan bod in komposities van o.a. Keiko Harada en Misato Mochizuki. Deze en andere komponisten kunnen zich geen betere uitvoerders wensen dan Piet Van Bockstal en Yutaka Oya die met hun jarenlange ervaring en gedrevenheid ongetwijfeld weer boeiende eigentijdse muziek zullen brengen.

 

dinsdag 26 juni 2007 om 20u.

Jean-Philippe Collard-Neven & Vincent Royer


In de twee jaren voor zijn dood in 2005 werkte de Franse komponist Luc Ferrari nauw samen met dit altviool-piano duo voor de uitvoering en opname van verschillende komposities. Hij vond in Jean-Philippe Collard-Neven en Vincent Royer de ideale verdedigers van zijn “anekdotische muziek”. Op een surrealistische en vaak humoristische wijze worden muziekkompositie, soundscape en hoorspel door elkaar geweven. Een bijzonder koncert!

 

Met steun van de Stad Gent.