index     kalender     koncertberichten     mikroton     kolofon

 

Koncertkalender
december

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

woensdag 5 december 2007 om 20u

DUO FIBONACCI (CAN)


Het internationaal gerenommeerde Trio Fibonacci speelde 2 jaar geleden een virtuoos en sfeervol koncert in Logos met trio's van Sciarrino. Deze keer zijn ze in een afgeslankte bezetting (viool en cello) te gast met duo's en solo's van Pascal Dusapin, Enno Poppe, Toshio Hosokawa en Giacinto Scelsi.
Dat wordt ongetwijfeld opnieuw genieten!

 

dinsdag 11 december 2007 om 20u

TRIO SCORDATURA (NL/D/UK)


Dit trio voelt zich helemaal thuis in werken met alternatieve stemsystemen, boventonen of drones met mikrotonale veranderingen. Harry Partch -één van de pioniers van alternatieve stemmingen- kan natuurlijk niet ontbreken op het programma. Dit trio gaat niet enkel op zoek naar nagelnieuw werk maar spoort ook komponisten aan om voor hen te schrijven. Het resultaat kan je horen in zeer recent werk van komponisten als Phill Niblock, Horatiu Radulescu en Guy De Bièvre (die hen op het podium vervoegt met zijn dobro-gitaar).

 

woensdag 19 december 2007 om 20u

<M&M> ensemble - "ENDINGS"


"Endings" wordt het tema voor de <M&M>-editie van de maand december. Daarmee doelen we deels op het jaareinde natuurlijk, maar ook muziektechnisch gezien duiken we in een repertoire dat op een niet al te konventionele wijze omspringt met de slotformule. Muziek die maar niet wil eindigen bijvoorbeeld, en dan komen we al gauw bij de Tango Perpetuel van Erik Satie terecht of bij de archetypische oeverloze slotkadenzen waar Ludwig Van Beethoven een patent op schijnt te hebben. Uiteraard staan er ook heel wat gloednieuwe manieren om te eindigen op dit programma met nieuw werk van Moniek Darge, Kristof Lauwers, Godfried-Willem Raes, Sebastian Bradt en Barbara Buchowiec.

 

Met steun van de Stad Gent.