index     edito     kalender     koncertberichten     mikroton 10     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
januari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

donderdag 10 januari 2008 om 20u

MAGNESIA II


Een multidisciplinaire voorstelling met video, soundscape, tekst en fotografie door de kunstenaarsgroep Levka Ori. Net als vorig jaar belooft dit een sfeervolle performance vol afwisseling te worden met het betoverende landschap van Kreta in een hoofdrol. Kunstenaars van dienst zijn Marie Gayatry, Eline Peek , Julian Scaff, Dany Lobe, Fernand Callebert, Annemarie Steinvoort, Moniek Darge, Barbara Buchowiec, Lien Baert en Maarten Callebert.

 

woensdag 16 januari 2008 om 20u

<M&M> ensemble - "ROBOTS"


Na December 2007 op een naadloze manier te hebben afgesloten met "Endings", vangen we een Nieuw Jaar uiteraard met Nieuwe Muziek aan. En die nieuwe muziek draait ditmaal rond een tema dat moeilijk typischer kan zijn voor het <M&M>-orkest: "Robots" en alles daaromtrent. Mechanische, komputergestuurde muziek dus, geschreven en georkestreerd door komponisten en performers die stilaan met het grootste robotorkest ter wereld opgegroeid zijn. Een figuur als Conlon Nancarrow mag allerminst op het appel ontbreken. Maar ook Igor Stravinsky, Warren Burt en Kraftwerk zijn weerom van de partij.

 

donderdag 31 januari 2008 om 20u

PHOENIX DUO


De kombinatie van sopraan en klarinet biedt een verfijnde mix van timbres met uitgebreide expressieve mogelijkheden. Françoise Vanhecke en Stephan Vermeersch bouwden de voorbije jaren een internationaal repertoire op met verschillende werken die speciaal voor hen geschreven werden. In dit koncert krijg je komposities te horen van o.a. Svitlana Azarova, Vytautas Germanavicius, Christian Henking en Volodymyr Runchak.

 

Met steun van de Stad Gent.