index     kalender     koncertberichten     mikroton 13     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
maart

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

woensdag 5 maart 2008 om 20u

WEEK VAN DE HEDENDAAGSE MUZIEK
  - MIKROTONALE MUZIEK


Mikrotonaliteit en alternatieve toonsystemen staan centraal in dit koncert in het kader van de Week van de Hedendaagse Muziek. Het afgewerkte <Qt>-kwarttoonsorgel en het voltallige <M&M> robotorkest spelen werk van Alois Haba, Yvan Wyschsnegradsky, James Tenney, Sebastian Bradt, Kristof Lauwers en Godfried-Willem Raes. Deze laatste is de bouwer van dit komputergestuurd orgel en hij geeft om 19u een lezing over de geschiedenis van het tonaliteitsprincipe. Org. : Muzikon (i.s.m. de Hogeschool Gent - departement konservatorium)

 

vrijdag 7 maart 2008 om 20u
KAREL MIRY ZAAL, CONSERVATORIUM HOOGPOORT 64, 9000 GENT

WEEK VAN DE HEDENDAAGSE MUZIEK - <QT> & ...


Het afsluitend koncert van de Week van de Hedendaagse Muziek met mikrotonaliteit als centraal tema. Voor het kwarttoonsorgel <Qt> schreef een resem komponisten zoals Frank Nuyts, Sebastian Bradt, Kristof Lauwers, Yvan Vander Sanden en Godfried-Willem Raes nieuwe werken die op deze avond gekreŽerd worden. Van Kris De Baerdemacker is een nieuwe kompositie voor <Qt> en orgel te horen, Barbara Buchowiec's 'Mars of the Liliqts' is bestemd voor <Qt> en altviool terwijl Hans Roels zelf zijn werk voor <Qt> en de kwarttoonsxylofoon <Xy> speelt. Dit koncert georganiseerd door Muzikon, gaat door in de Miry-zaal van het konservatorium van de Hogeschool Gent (Hoogpoort 64, 9000 Gent).

 

dinsdag 11 maart 2008 om 20u

<M&M> ORKEST - "YOUNG COMPOSERS"


Een orkest waarin het merendeel van de muziekrobots hoogstens tien jaar oud is, oefent natuurlijk een aantrekkingskracht uit op jonge komponisten en muzikanten. In dit koncert krijg je een staalkaart van wat deze jonge garde te bieden heeft op het vlak van komposities voor het unieke <M&M> robotorkest. Met werk van Kristof Lauwers, Kris De Baerdemacker, Sebastian Bradt, Barbara Buchowiec, Thomas Smetryns, Roeland Luyten, Joachim Brackx e.a.

 

woensdag 19 maart 2008 om 20u

DAAN VANDEWALLE SPEELT GORDON MUMMA


Het pianowerk van de Amerikaanse experimentele komponist Gordon Mumma is quasi onbekend en wordt zelden uitgevoerd. Een deel ontstond toen Mumma baanbrekend werk op het vlak van live elektronische muziek verrichtte met 'Sonic Arts Union' in de jaren '60 maar het grootste deel dateert van de voorbije 15 jaar. Deze werken onderscheiden zich door hun beknoptheid en verfijnde frasering. Daan Vandewalle bouwde als uitvoerder van Amerikaanse muziek internationale faam op en is de ideale persoon om deze miniaturen uit te voeren.

 

dinsdag 25 maart 2008 om 20u

ROBERT CURGENVEN (AUS)


Robert Curgenven is een Australische geluidskunstenaar die veldopnames maakt in steden en natuurgebieden en deze live mixt op zijn koncerten. Zijn vermogen om in een klankopname uitstekend de sfeer van een plaats te vangen werd opgemerkt op festivals in Duitsland, Nederland, Frankrijk en natuurlijk AustraliŽ. Daarnaast laten we ook soundscapes horen van een andere AustraliŽr - Ross Bolleter - en van de Amerikaan David Dunn.

 

Met steun van de Stad Gent.