inhoud    koncertkalender    koncertberichten    sound travels    logos on the road    muziekinstrumenten    kolofon

 

Koncertkalender
oktober 1999

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DINSDAG 5 OKTOBER 1999 om 20u

TRIO DIRITTO


Het blokfluittrio Diritto werd in 1989 door Jeremias Schwarz, Martin Hublow en Ines Rasbach in Frankfurt opgericht. Het was het eerste ensemble dat ooit een eerste prijs won op de befaamde Internationale Blokfluitwedstrijd van Calw (Duitsland). Sindsdien is Trio Diritto een internationaal begrip geworden. In 1994 verscheen een eerste CD op het Moeck label. Tal van komponisten schreven voor het trio, onder hen György Kurtàg, Rolf Riehm, Myriam Marbe, Violeta Dinescu, Georg Kröll, en Anatol Vieru.

 

 

WOENSDAG 13 OKTOBER 1999 om 20u

REINIER VAN HOUDT


De Nederlandse pianist Reinier Van Houdt is een vaste waarde geworden in het hedendaagse muzieklandschap. Hij aarzelt nooit voor het niet zo evidente te kiezen: de Alvear, Ustvolskaya, Lucier. Komponisten weten zijn talenten te appreciëren, zo ook Alvin Curran, aan wie het programma integraal gewijd is en die voor Van Houdt een nieuw werk komponeerde.

Alvin Curran (°1938, Providence, Rhode Island, USA) rekent tot zijn mentors W.A. Mozart, George Gershwin, Thelonious Monk, John Cage en Spike Lee. Hij studeerde kompositie bij o.m. Elliott Carter en Mel Powell. In Berlijn ontmoette hij Stravinsky, Rzewski, Xenakis, Berio, Andriessen en Takahashi en in Rome raakte hij bevriend met Scelsi. In 1966 richtte hij samen met Richard Teitelbaum en Frederic Rzewski Musica Elettronica Viva op. Sinds het begin van de jaren '70 treedt hij op als solist, en realiseert hij een aantal grootschalige werken/installaties waarin hij natuurgeluiden, elektronika en akoestische instrumenten kombineert. Hij doceert momenteel kompositie aan het Mills College in Californië.

 

 

DONDERDAG 21 OKTOBER 1999 om 20u

TEGENWIND


Het fluittrio Tegenwind bestaat uit drie virtuoze musici: Anne La Berge, Marieke van der Horst en Lia Koolmees. Zij leggen de klemtoon op het repertoire dat het akoestische instrument (de volledige dwarsfluitfamilie, van piccolo tot kontrabas) met elektronika kombineert. Zo kreëerden zij werk van o.m. Christopher Fox, Chiel Meijering, Geurt Grosfeld en Frank Crijns. Centraal in dit programma staat Luc Ferrari’s ‘Madame de Shanghai’, daarnaast brengt Tegenwind ook nog werk van Michael Smetanin, Anne La Berge en Frank Crijns.