inhoud    koncertkalender    koncertberichten    logos on the road    logos trio in Indonesie    kolofon

 

Logos on the road - December 99

 

December is dit jaar blijkbaar in eerste instantie ook een voordrachtmaand bij uitstek. De Mongoolse zangeres Urna, die met haar ensemble een bijzondere vorm van acculturatiemuziek brengt, versmelt elementen uit de traditionele Mongoolse muziek met invloeden vanuit China en Westeuropa.
Zij houdt een tournee doorheen Vlaanderen en doet verschillende Culturele Centra aan. Moniek Darge zal voor een omkaderende inleiding of lezing zorgen.
De eerste voordracht vindt reeds eind november plaats: nl. op dinsdag 30 november in C.C. De Schakel te Waregem. Op 2 december volgt dan het koncert van Urna in hetzelfde Cultureel Centrum.
In Evergem gaat de voordracht door op dinsdag 7 december en in Beveren vallen voordracht en koncert samen op donderdag 9 december.

Een heel speciale avond wordt het koncert van het Logos Duo/trio/ensemble op donderdag 23 december… niet on the road, maar in onze eigen Logos Tetraederzaal.

De Academie voor Beeldende Kunst van St. Niklaas, benaderde ons met de vraag een ontmoeting tussen hen en Logos op touw te zetten en we nodigen deze leraren meteen uit voor een avondvullend Logos-koncert waarop we naast de zelfbouwautomaten (Player Piano, Gorgola - Piperola, Vox Humanola) en het onzichtbare instrument met "A Book of Moves" en "Songbook", ook de muziekdozen en enkele Ea (elektro-akoestische) werken van Moniek - soundscapes met live inperformance --, zullen brengen.
Dit koncert wordt zowel het uitluiden als het inluiden van millennia plus het langverwachte echte buurtfeest-koncert, waarvan reeds sprake was tijdens de zomermaanden in de krant De Morgen, en meer bepaald in het dagboek van Margot en Gulhan. Multikulturaliteit en integratie zijn ook begrippen die wij sinds jaar en dag hoog in het vaandel dragen en willen houden en daarom vonden we het reuzefijn om onze Belgische, Belgisch-Turkse en Turkse buren allen samen gratis uit te nodigen op ons koncert. Meteen is zo voor velen de drempel nog lager -tussen haakjes: er is aan de Tetraederingang helemaal geen drempel - maar toch…
Iedere Kongostraat- en Bomastraatbewoner heeft niet alleen gratis toegang, maar nodigen we ook heel expliciet uit voor dit unieke gebeuren. We koppelen een babbel, een drankje en een muziekvoorstelling aan elkaar en hopen maar dat iedereen uit de straat ook daadwerkelijk komt opdagen…
Viva het komende millennium!
Tot op 23 december: HET FEEST AAN DE VOORAVOND DER FEESTEN.
Allen daarheen. Vanzelfsprekend zijn ook jullie, niet buurtbewoners van harte welkom op dit muziekgebeuren. Het allerlaatste wat ons betreft voor dit jaar en dan ook maar meteen voor deze eeuw en het millennium er nog eens bij.

Als dat geen reden tot driedubbel feesten is!