Welkom

Schaakverhalen

Schaakthemas

Schaaktraining

De Studeerkamer

Op het Internet

Even Voorstellen

Even Voorstellen

Hallo ! Laat me mezelf even voorstellen.

Mijn naam is Sven Gorts, woonachtig te Herenthout en al meer dan twintig jaar een enthousiaste schaker.

Als clubspeler heb ik het merendeel van mijn schaakcarrière gespeeld bij de Geelse Schaakkring. Clubkampioen in 2004, 2010. Daarna speelde ik enkele jaren bij SC Noorderwijk. Clubkampioen in 2011,2012. Vanaf seizoen 2013-2014 speel ik bij Rokade Westerlo. Je mag me dan ook een echte schaak-zigeuner noemen.

Naast het clubleven ben ik, vooral tijdens de zomermaanden, nog erg actief als tornooispeler. Zo ben ik bijvoorbeeld al enkele jaren een trouwe deelnemer van onder andere het Vlaams Kampioenschap, het Belgisch Kampioenschap, het Open Brasschaat, het Tournoi International du Pays de Charleroi en het Béthune Open de Nöel om er maar enkele te noemen.

Behalve schaakspeler ben ik ook lesgever: Schaaktrainer C (2010) en een enorme fan van De Stappenmethode. De Stappenmethode weet op eenvoudige maar gestructureerde manier de verschillende schaakconcepten aan te leren en heeft een uitgebreide waaier van oefenboekjes in een handig stripverhaal-formaat. Het is voor wie goed wil leren schaken dan ook de aanbevolen methode.

Sedert kort ben ik ook arbiter Nationaal Arbiter C (2013). Schaken is een prachtig spel met enerzijds een bord vol strijdlust en anderzijds waarden als respect en fair-play die de basis vormen van een gezonde competitiegeest.

Geinteresseerd in schaakgerelateerde initiatieven in of rondom Herenthout ? Stuur me gerust een mailtje: