Home Biografie Nieuws Programma Uitslagen Fotogalerij Materiaal Media Palmares Gastenboek Links Te Koop

 
 

Biografie:    

          Naam: SVEN MOMBAERTS
          Woonplaats: Steenokkerzeel
          Geboortedatum: 16 februari 1984  
          Lengte: 1m80
          Gewicht: 67kg
          Sport: Wielrennen
          Categorie: Elite z.c.
          Club: SCOTT Cycling Team
          Ouders: Walter & Frieda
          Zus: Sarah 
          Hobby's: Computergames en films

Op 16 februari 1984 zag ik voor het eerst het zonlicht te Vilvoorde, algauw ging ik liever met papa joggen in plaats van te voetballen met de rakkers uit de buurt, in de turnkring te Zaventem werd de algemene ontwikkeling bijgeschaafd.

                                                                          

Op de BMX verkocht ik al snel apenkuren met vallen en opstaan, maar dat vond ik er juist zo leuk aan. Met onze eerste communie kregen mijn zus en ik samen onze eerste mountainbike die we tegen de avond reeds hadden bij elkaar geplooid, we reden namelijk frontaal op elkaar! Ja, ja onze ouders hielden hun hart vast om wat er nog komen moest. Op de schoolcrossen was ik altijd vooraan te vinden en de honger naar atletiek werd groter. Op 8jarige leeftijd sloot ik mij aan bij A.I.V.I Vilvoorde, het kleinste maar het plezantste clubke in omstreken vooral omdat trainer Flup Spellekens altijd zei:"steeds lachen tijdens de training en het school op de eerste plaats!" dat laatste was niet altijd even gemakkelijk maar ik deed wat de trainer zei.Later schopte ik het zelfs tot provinciaal scholencrosskampioen!  

                                                              

Omdat onze ouders het belangrijk vonden dat we goed konden zwemmen hebben ze ons aangesloten bij Swimming Club Zaventem waar we via de zwemschool algauw bij de competitiezwemmers terechtkwamen. Schoolslag was zeker niet mijn sterkste stijl maar in crawl kon ik goed mijn mannetje staan. 

Het vervolg kunnen jullie al raden ? graag zwemmen / fietsen en lopen en dan mijn vader die triathlon deed, de keuze was snel gemaakt. Op 11jarige leeftijd kreeg ik dan mijn eerste koersfiets, een blauwe met zilver van het merk DIAMANT met 12 versnellingen, ik was er apetrots op, mijn ouders hadden hem wel op de groei gekocht waardoor hij wel wat groter was als ikzelf maar ik klauterde erop en at veel bookes om snel groot te worden! De eerste fietstrainingen in papa zijn wiel bleven niet lang op zich wachten (nu is het wel omgekeerd!) en het serieuzere werk volgde later. Wanneer ik twaalf werd zou ik met triathloncompetitie bij jeugd B beginnen, maar ondertussen had ik al aan enkele IRONKIDS meegedaan buiten competitie en had de smaak goed te pakken.

                                                                           

In 1996 ging ik dan voor het eerst van start in Landen een wedstrijd meetellend voor het regelmatigheidscriterium van de nationale ASLK jeugdcup, ik mocht onmiddelijk als derde op het podium. Later volgden er nog ettelijke podiumplaatsen en overwinningen onder andere de 1/4 SP triathlon van Middelkerke en de sprinttriathlon van Almerimar (Spanje) bij de Juniors.

              

Het trainingsvolume werd door mijn toenmalige trainer Fred Vandervennet ieder jaar opgedreven en het werd steeds moeilijker om de school te kombineren met mijn sport. Op het einde van 2001 nam ik dan afscheid van de triathlonsport.

                                                    

Voor mijn club Scott USA Cycling Team reed ik in 2002 een paar MTB wedstrijdjes mee en ondekte zo dat ik me hierin tamelijk goed uit de slag kon trekken. Tijdens de winterperiode ging ik af en toe met mijn vader kijken naar het veldrijden in Overijse en Diegem, deze sport boeide me enorm.Vaak keek ik ook naar het veldrijden op TV, zo ontstond het idee om de overstap naar het veldrijden te wagen. Als 1 jaars belofte zal dit zeker geen gemakkelijke opdracht worden, maar ik ga ervoor!.........

                                                                                                                                                         Sventani,