Home Biografie Nieuws Programma Uitslagen Fotogalerij Materiaal Media Palmares Gastenboek Links Te Koop

 
MEDIA
 

NIEUWS (Weg 2004 Cyclo-Cross.Info)

 


Elites met en zonder contract en beloften

 

 

 
 

Saey-Deschacht komt sterk voor de dag

Jaak Eeckhout werd 5de in Oostrozebeke. Zijn ploegmakker Pedro Baelen finishte er als17de. Nico Clarysse, nog een Saey-Deschacht renner was dan weer aan het werk in Oostnieuwkerke waar hij een 11de plaats wegkaapte. Ook Thomas Ongena kan alweer terugblikken op een geslaagd week-end. De Oost-Vlaming werd 8ste in de eindstand van de Spa Arden Challenge. Voormalig triathleet Sven Mombaerts heeft zich de overstap naar het wielrennen duidelijk nog niet beklaagd. De 20-jarige Mombaerts uit Steenokkerzeel behaalde een mooie 14de plaats in Melsbroek.

 
 

Derde plaats voor Rudy Van De Sompel in Zulte

De veldrijders bij de elite zonder contract werken een iets bescheidener zomerprogramma af dan de jeugd. Toch was er een opvallend resultaat van Rudy Van De Sompel(foto). De winnaar van de Vlaamse Cross Cup werd 3de in Zulte. Zijn ploegmakker Nico Clarysse werd er 18de net voor Stefan Uytterhaegen die 20ste werd. Stijn Minne (22ste) en Kris De Nys (29ste) namen er eveneens de start. Ook Thomas Ongenaheeft een successrijk weekend achter de rug. De Oost-Vlaming werd 6de in Iddergem en 13de in Melle. Ook nog in Iddergem viel er de 23ste plaats van Sven Mombaerts, de 29ste plaats van Mike Thielemans en de 34ste plaats van Jonas Coopman te noteren. Lorenzo Van Damme werd dan weer 11de in Merelbeke terwijl Frederik Herpol 18de werd in Vichte.

De beloften waren dan weer afgezakt naar Harelbeke waar Dieter Vanthourenhout een 25ste plaats uit de brand sleepte. Gerald Uyttersprot werd even verderop 35ste.

 

Maar liefst 145 vertrekkers in de Ardense Pijl (Topcompetitiewedstrijd) voor beloften zondag. Klaas Vantornout eindigde 9de. Ook Kevin Pauwels en Jan Soetens deden het meer dan behoorlijk. Ze eindigden respectievelijk 15de en 28ste.
 
In een interclubwedstrijd in Bertem (193 vertrekkers) merkten we David Willemsens (29ste) op. Ook Sven Mombaerts (30ste), Kurt De Roose (32ste), Thomas Ongena (35ste), Kay Van Den Brande (45ste) en Tom De Kort (96ste) waren er van de partij.

 Nico Dick - 20-06-2004