SVEN MOMBAERTS

Home Biografie Nieuws Programma Uitslagen Fotogalerij Materiaal Media Palmares Gastenboek Links Te Koop

 
 

NIEUWS & WEDSTRIJDVERSLAGEN

 

 

 

25/09/2007 STEENOKKERZEEL  Op 09 oktober zal Sven te Herentals door Prof. Toon Claes geopereerd worden aan de linker knie, na weeral een zware  periode van tegenslag door lichamelijk leed. Wij hopen dat hij na de ingreep en revalidatie zijn motivatie om nog maar eens terug te komen zal kunnen vinden? 

30/07/2007 STEENOKKERZEEL Sven kan momenteel niet fietsen wegens weeral een ernstig knieprobleem (nu links) en is in behandeling te Herentals. Na verschillende onderzoeken en scanners is een operatief ingrijpen de enige oplossing. De pech blijft hem achtervolgen, het is hem blijkbaar niet gegund !

03/06/2007 STEENOKKERZEEL Sven had al geen al te best gevoel donderdag in het criterium te Zaventem (34°pl.) bijgevolg deed hij het op training rustig aan om Zondag fris aan de start te staan van de Klein Brabant Classic. Tijdens de nacht van Zaterdag op Zondag voelde hij zich echter ziek worden en diende noodgedwongen de volgende morgen met veel spijt af te melden voor deze Interclub. Maandag zal hij hopelijk meer weten als hij bij de dokter is langs geweest.

28/05/2007 RAMSEL Van de ploegleiding uit werd er gevraagd om hier zo talrijk mogelijk aanwezig te zijn met de ploeg, daar verzorger Danny deze wedstrijd mee helpt organiseren. Het was voor mij een groot vraagteken daar het reeds de 4° wedstrijd was op één week tijd. Vanaf de eerste ronde voelde Sven al dat hij goed was gerecupereerd, op een vlak en bochtig parcours met veel wind kon hij zich van bij de aanvang goed vooraan in het peloton houden. Na een eerste ontsnapping die toch een tijdje stand hield, kon Sven meespringen met een aantal sterke renners en zo ontstond er een kopgroep van 7 waarbij één ploegmakker. Het bleek al snel dat een goede samenwerking nodig was want het peloton liet zeker niet begaan, de voorsprong van de kopgroep groeide tot maximum 55" en Sven draaide goed mee rond. Op twee ronde van het einde kwamen er enkele demarrages, waarna Sven een moeilijk moment kende en diende af te haken. Hij kon vervolgens wel terug aanpikken in de achtervolgende groep en zo nog een 20° plaats behalen. David Meys won de wedstrijd voor Frank Van Kuik.    

27/05/2007 STEENOKKERZEEL Het wegseizoen is al geruime tijd aan de gang en Sven heeft  na een afwezigheid van bijna twee seizoenen de draad weer opgepakt. Hij is reeds een vijftiental weken aan het trainen en heeft het gevoel stilaan sterker te worden. Met twee onverhoopte 18° plaatsen (St.Martens Bodegem & Maleizen) mag hij zeker niet klagen, wetende dat hier zelfs iets meer had kunnen inzitten. Ook in Linden (30°) reed Sven een sterke wedstrijd maar door een tactisch steekspel kon hij net niet mee zijn met de betere renners. Nu is het vooral verder de basisconditie opbouwen in combinatie met een gepast wedstrijdprogramma.