DANNY'S PARKIETEN

Hobbykweker van swiftparkieten

Index Home Mijn swiften Naamgeving Omschrijving Oorsprong Andere parkieten
Ziektes Foto's  Filmpjes Te koop Contact   Links

Mijn swiftparkieten ...

                

In het najaar van 2003 heb ik mijn eerste swiftparkiet gekocht: een mannetje. Omdat ik graag met mijn swiften wilde kweken, ben ik op zoek gegaan naar een pop. Op dat moment waren er echter niet veel poppen te vinden. Na een tijdje zoeken heb ik er dan toch eentje gevonden in Nederland (bij Eindhoven).

En dit kweekkoppel was succesvol! Hoewel het popje nog redelijk jong was, hadden we eind mei 2004 toch al vier mooie jonge swiftjes. Ondertussen hebben deze al een nieuwe thuis gevonden.

Pop op schommel

Swift man komt kijken

Omdat alles met ons eerste koppel swiften zo goed verliep, hebben we op het einde van deze zomer nog twee swiften (ook een koppel) bijgekocht. Zij zaten eerst samen met het andere koppel, wat perfect verliep. Ondertussen zijn ze verhuisd naar de nieuwe volière, samen met wat kanaries en 2 kakariki's, met wie het heel goed klikt. Dit voorjaar hebben ze ook nog het gezelschap gekregen van een ander swiftpopje. 

Jammer genoeg is één swiftpopje ondertussen gestorven. Haar twee jongen moeten we verder met de hand voeren. Gelukkig zijn ze gezond en groeien ze snel. 

 

© Danny Smets