Het Lievensmuseum was tot 2017 ondergebracht in de oude hoeve (Bunderhove) van het O.L.V. Ten Bunderen. Vandaag kan u het vernieuwde museum vinden in het hart van het Lievensdorp en is het vrij toegankelijk in de St. Martinuskerk van Moorslede.

Het museum brengt een beeld van de missionaris Constant Lievens, die in Chotanagpur (India), het christelijke geloof verkondigde. Aan de hand van documenten, foto's, levendige taferelen, historische films en selecteerbare videofragmenten wandelt de bezoeker door het leven van deze grote missionaris.

Maar het museum brengt ook een beeld van andere groten: Ferdinand Verbiest (jezuïet en mandarijn aan het Chinese hof), Albrecht Rodenbach (klasgenoot van Constant Lievens en befaamd Vlaamse dichter), pater Desmet (verdediger van de indianen), pater Damiaan (de held van Molokaï en 'grootste Belg') en van Mother Teresa (de moeder van de armen uit Calcutta).

Het Lievensmuseum in de St.Martinuskerk te Moorslede ligt in het ZO van West-Vlaanderen, tussen Roeselare en Ieper.

Vanuit Antwerpen, Brussel en Gent: volg de E17 naar Kortrijk, dan de A17 naar Brugge en tenslotte de A19 naar Menen en Ieper. Verlaat die laatste in Menen (afrit 2) en neem de secundaire weg naar Roeselare. Via het centrum van Dadizele of (voor bussen) via het eerste kruispunt met vluchtheuvels (Café St.Pieter) bereikt u de markt van Moorslede.

CONTACT & INFORMATIE:
Ludo Hameeuw
Dadizeelsestraat 37a - 8890 Moorslede
+32 51 778316
ludo.hameeuw@telenet.be of lievensmuseum@skynet.be