nieuwsagendacontact
homegeschiedenisconceptaanbodsail 2 2007praktischmedewerkersfundraisingextra'sfotogalerijlinksnieuwsbrieven
"Je kan de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van de zeilen ..."

welkom aan boord van de Tama Moana!

Van harte welkom op onze website.

Tama Moana/Sail4Children is een therapeutisch zeezeilproject georganiseerd door het Educatief Centrum voor Gezinnen en Groepen Tronkestik VZW.

Tronkestik ECGG is een opvang- en behandelingshuis erkend door de Vlaamse Gemeenschap binnen Agentschap Jongerenwelzijn. De persoonlijke positieve ontwikkeling van de cliënt staat binnen onze voorziening centraal.

Talrijke ervaringen met zeil- en waterbeleving motiveerden ons om dit nieuwe project op te starten.

Tama Moana/Sail4Children heeft als hoofddoelstelling het therapeutisch zeezeilen laagdrempelig toegankelijk te maken voor alle sectoren van de hulpverlening. Daarnaast beoogt dit project ook:

  • directe samenwerkingsverbanden te creëren en partnerships af te sluiten binnen de integrale jeugdhulp
  • een structureel sociaal en financieel draagvlak te ontwikkelen
  • diverse belevings- en trainingsprogramma's uit te werken: het Sail2 aanbod
  • een competente vrijwilligerskern samen te stellen

Doelgroep van Tama Moana/Sail4Children zijn kinderen, jongeren, gezinnen en opvoedingsverantwoordelijken uit organisaties, projecten, voorzieningen ... De ideale groep bestaat uit maximaal acht personen. Voor grotere groepen kunnen meerdere boten worden voorzien.

Wij beschikken o.a. over een Polynesische zeecatamaran, een PAHI 31 (pahi = schip) naar een ontwerp van James Wharram. Deze boot kreeg de naam Tama Moana wat staat voor 'kind van de zee' en is uitermate geschikt voor zeilen met kinderen en andersvaliden.

Vanuit onze thuishaven Nieuwpoort en het natuurgebied de Ijzermonding verkennen we de Vlaamse kustlijn en maken we boeiende tochten naar onze buurlanden.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!
Vul hieronder uw emailadres in en druk op de knop.