PRAKTIJK - BEHANDELTEAM - AFSPRAKEN - ADVIEZEN
PRAKTIJK
Wees niet angstig of gespannen, maar voel u vooral thuis.

Contact
 
Robby Verschueren
Kasteelstraat 22
9255 Buggenhout
052/37.25.52
robby.verschueren@tandarts.be
Filosofie

Iedereen,jong of oud, groot of klein, blank of zwart, is welkom in de praktijk. Iedereen is uniek. Dus iedereen heeft recht op een behandeling op maat.
Huisreglement

Goede afspraken maken goede vrienden. Om geen misverstanden te onstaan is het belangrijk dat we elkaar begrijpen. Lees daarom hier het huisreglement (pdf-bestand)


BEHANDELTEAM
Wij staan voor u klaar!Robby Verschueren

Algemeen tandarts

Studeerde af als tandarts aan de VUB in 2007 en behaalde de bijzondere beroepstitel van "algemeen tandarts" in 2008 aan de UGent. Tot en met 2012 ook partime werkzaam in een groepspraktijk te Mechelen. Naast patiŽnten behandelen zet Robby zich ook in voor projecten zoals www.glimlachen.be en is hij actief binnen het VVT (Verbond van Vlaamse Tandartsen).


Mark Heerinckx

Endodont

Studeerde af als tandarts aan de KUL in 1977. Na een lange periode als algmeen tandarts, specialiseerde hij zich in de endodontie aan de KUL bij prof. Lambrachts (GGS Endo, 1994-1995). Mark is werkzaam exclusief als specialist in wortelkanaalbehandelingen in verscheidene praktijken (o.a.  in Opglabbeek en Izegem).


Sandra Heymans

Assistente
 
Sandra staat zowel Robby als Mark bij tijdens de behandelingen. In het verleden werkte ze als zorgkundige in enkele verzorgingstehuizen en in het UZ Antwerpen op abdominale heelkunde. Verder is ze moeder van 3 kinderen. Sandra kan dus perfect overweg met jong en oud, en weet als geen ander een gespannen patiŽnt gerust te stellen door haar immer kalme uitstraling. Daarnaast zorgt Sandra ook voor de steriliteit van alle materialen.

AFSPRAKEN
Uw mond, blijvend gezond!

Dringende afspraak
 
Heeft u tandpijn of een ander dringend probleem? Boek dan niet online een afspraak, maar neem telefonisch contact op met de praktijk. Op deze manier kunnen wij u sneller verder helpen, uw probleem veel beter inschatten en voldoende tijd voorzien voor een degelijke oplossing. Bel 052/37.25.52
Controle
 
U kan uw controle niet alleen telefonisch boeken, maar ook online. Via www.dentalbridge.be kan u 24u op 24u, 7 dagen op 7, zelf bepalen wanneer u langskomt. Nieuwe patiŽnten worden vriendelijk verzocht eerst de medische vragenlijst te downloaden (pdf-bestand), in te vullen en mee te brengen bij de eerst volgende afspraak.
Pijn in het weekend

of op een feestdag of brugdag? 
De wachtdienst  is telefonisch bereikbaar op 0903/39969 tussen 9u00 en 18u00 (1,5 euro per minuut). Dit is een dienstverlening om urgente pijn te bestrijden of verergering van een noodsituatie te voorkomen: Men levert dus uitsluitend noodbehandelingen.

ADVIEZEN
Recent behandeld en wat ongerust?

Tand getrokken
 
Er werd net ťťn of  meerdere tanden getrokken? Om bloeding te beperken doet u best het volgende:
 - Half uur toebijten op compresje
 - Eťn uur niet eten of drinken
 - Geen hete dranken vandaag
 - De mond niet spoelen
 - 24u niet roken
 
Neemt u bloedverdunners? Verwittig dan zeker uw tandarts vůůr de behandeling!
 
Toch nog bloeding?
Bel 052/37.25.52

Nieuwe vulling
 
Af en toe kan een nieuwe vulling u wat last of napijn bezorgen. Meestal gaat het hier dan om overgevoeligheid bij koude. Dit kan  zelfs gebeuren als uw tand voor de behandeling geen last gaf. Vaak is de tandzenuw reeds licht geÔrriteerd bij een gaatje, en wordt dit tijdelijk verslechterd door het boren en de producten die de vulling doen hechten in de tand. Zeldzaam kan dit zelfs weken duren. Is de last echter niet stabiel en heeft u progressief meer pijn? Dan komt u best langs op afspaak voor verder onderzoek.
Tand ontzenuwd
 
Na een wortelkanaalbehandeling is er doorgaans geen napijn. Dit is zo in 93% van de gevallen. In 5% van de gevallen is er een lichte drukpijn. Deze is te verhelpen met een pijnstiller. In 2% van de gevallen zal de napijn langer duren en/of zeer hevig zijn. In dit geval is er uizonderlijk een eenmalige behandeling met antibiotica nodig.
 
Meer uitgebreidde info kan u hier nalezen (pdf-bestand)


bvba Tandarts Robby Verschueren - Kasteelstraat 22 - 9255 Buggenhout - Ondernemingsnummer 0819.412.052 - rpr Dendermonde