Welcome!
It's nice to meet you
Tell me more

Bio

The Cast is een coverband die reeds enige tijd bestaat. Met een overdosis aan enthousiasme brengen deze 10 muzikanten en 5 vocals stomende en swingende covers en medley’s van ’70, ’80, ’90 tot vandaag.
Rock, disco, new wave, pop, funk, dance hits zijn enkele ingrediënten van hun pittig recept voor top entertainment.
Hun energieke optredens werken aanstekelijk en zorgen voor een grote portie ambiance !

Bezieler van het eerste uur

Alles kon maar beginnen voor The Cast, dankzij het enthousiasme en de onvermoeibare gedrevenheid van Rony Vanderborght. Hij was The Cast.
Op nieuwjaarsdag 2014 is Rony overleden maar in ieder nummer dat wij spelen, bij ieder optreden of repetitie, … is hij voor ons nog steeds aanwezig.

The band

Wie zijn wij?

 • Freddy Verschueren

  Trompet

  Freddy kreeg de muziek met de paplepel mee. Op twaalfjarige leeftijd viel zijn keuze op de trompet. In Mechelen studeerde hij notenleer en werd het spelen van de trompet verbeterd en verfijnd. De muziekmicrobe beheerst sindsdien zijn leven. Hij was actief in heel wat muziekverenigingen en groepjes. Tijdens zijn legerdienst was hij trompettist en had hij de kans om zich verder te vervolmaken. Momenteel is hij actief bij muziekverenigingen in Schiplaken, Steenokkerzeel, Terlanen Overijse, LSMV, en uiteraard The Cast.

 • Marc Deneut

  Alt saxofoon

  Op jonge leeftijd was Marc reeds geïnteresseerd in muziek en motorfietsen. Hij was 11 jaar oud wanneer Marc muziek en instrumenten leerde bespelen. In 1980 ging hij naar de “Academie voor Muziek, Woord en Dans” en behaalde er in 1984 zijn diploma. Hij speelde in verschillende verenigingen en bands, Brass en Harmonie in Peutie Vilvoorde, Oberbayern Blaskapelle, Boom Band, Big Band ”Chain”, ‘Messin’ with The Kid, enz…. Vandaag speelt hij alto saxofoon bij The Cast. “Music never let you down!”

 • Rony Deprins

  Keyboards

  Rony speelde op zeer jonge leeftijd reeds bij de Brabantse Accordeonclub en won onderscheidingen op het wereldkampioenschap te Hoei. Nadien was hij actief in uiteenlopende bezettingen van dansorkest tot pop en rockbands. Vandaag speelt hij met o.a. Andries Boone in The Ballroomquartet. In 2011 schreef hij met The Ballroomquartet de soundtrack voor “Lena”, de opvolger van “Aanrijding in Moskou”. In 2009 werkte hij samen met Paul Michiels en Frank Ermgodts aan het project “In Dreams” n.a.v. het 20-jarig overlijden van Roy Orbison. In 2011 deed hij mee aan de begeleiding van het project “L’été Indien” over Joe Dassin. Rony speelt de keyboards.

 • Leo Van den Wijngaert

  Zang

  Leo leerde saxofoon maar al vlug werd duidelijk dat hij vocaal heel wat in zijn mars had. Eerst actief in verschillende regionale groepjes, werd hij finaal de zanger van “Boogy Band” dat achteraf veranderde in “ Angel Hind”. In die tijd maakten zij heel wat singles en haalden zij de hitparades van verschillende vrije radio’s. Zij waren actief in heel Vlaanderen en speelden ook in Duitsland en Oostenrijk. Na een aantal jaren herbronnen, nam hij de draad weer op bij Chain en The Cast.

 • Guy Van Holsbeeck

  Bas

  Guy kocht zijn eerste gitaar in ’67. Vanaf ’72 speelde hij in verschillende formaties als gitarist, bassist en zelfs tenor saxofonist. Vandaag is hij nog steeds actief in twee Rythm & Blues groepen en uiteraard als bassist bij The Cast.

 • Julien Verstreken

  Drum

  Julien startte zijn opleiding slagwerk in het Conservatorium te Mechelen. Na de studies was hij meer dan 30 jaar actief in verschillende muziekverenigingen. Op zijn twintigste ging hij aan de slag bij de Jazz Swingtimers Big Band in Leuven en speelde ook met Bob Artoos, Jean Walter en Frans Devos. Het werd tijd voor een eigen groep en “The New Selection” zag het daglicht met Jean Bosco Safari als leadzanger. De volgende stap was richting “Chain” waaruit 15 jaar geleden The Cast ontstond.

 • Frank Vanbever

  Bas saxofoon

  Frank zorgt voor de vibrerende bastonen. Als twaalfjarige begon hij eerst met een klassieke opleiding saxofoon aan de Rijksmuziekacademie te Schaarbeek en veel later studeerde hij bij Wietse Meys aan de pop/jazz academie te Grimbergen. Zijn favoriete muziekstijlen zijn Soul, Blues, Funk en Pop. Frank speelde bij een muziekvereniging in Haren Brussel. In de ‘80’s vervoegde hij “Chain” en sinds 2006 is hij actief bij The Cast. “When they play high, I play low”

 • Luk Van Assche

  Trompet

  Luk kreeg de muziekmicrobe te pakken rond Pasen ’65. Na de “Ecole Communale de Musique” in Schaarbeek, werd hij de eerste leerling in de nieuwe Rijksmuziekacademie te Schaarbeek. In ’74 en ’76 behaalde hij de regeringsmedaille voor trompet en kamermuziek. In ’75 werd hij laureaat van de Nationale muziekwedstrijd Pro-Civitate. Door zijn klassieke opleiding trompet en flugelhorn, speelt hij reeds 50 jaar in verschillende muziekverenigingen en brass-bands .Luk speelt vandaag trompet bij the Cast, waar hij van bij de aanvang deel van uitmaakte.

 • Jolien Steyaert

  Zang

  Jolien kreeg de muzikale genen van beide grootvaders. Zij ontdekte op 8-jarige leeftijd in de “MAS Fiocco” de magische wereld van muziek. Zij behaalde de diploma’s voor dwarsfluit, piano en zang en speelde op tienjarige leeftijd in de plaatselijke muziekvereniging. Vocaal begon ze bij VJT Overijse waar ze meespeelde in de musical “The Wizard of Ozz”. Nadien speelde en zong Jolien in verschillende musicals bij TROS, o.a. in regie van James Cooke. Samen met zus Silke vormen ze SilieN en brengen ze lichte pop. Vandaag maakt Jolien deel uit van de vocals van The Cast.

 • Kirsten Gryseels

  Zang

  Kirsten is reeds sinds 2010 actief bij The Cast. Zij deed, samen met heel wat jonge vriendinnen, haar eerste zangervaring op bij een regionale zanggroep. Kirsten gaat reeds 24 jaar zingend door het leven en voelt zich top op een podium. Gewoon : gedreven door muziek !

 • Nico Van Goethem

  Solo gitaar

  Nico volgde keyboards op zijn twaalfde. Gitaar bleef hem echter fascineren en op zijn zeventiende kocht hij een “derde hands” gitaar. Zijn eerste podium ervaring kreeg hij bij de rock-covergroep Gain 11 waar ook Julien (drummer The Cast) actief was. Wanneer Jack (gitarist The Cast) zijn arm in het gips lag, zorgde Nico voor de nodige vervanging. Meer dan 10 jaar later : Jack’s arm is genezen maar Nico is er nog steeds !

 • Jeske Van Snick

  Tenor saxofoon

  Jeske speelt sax tenor bij The Cast. Zij startte op zevenjarig leeftijd met notenleer en koos vervolgens voor dwarsfluit wat zij bespeelde tot enkele jaren terug. Iets langer dan een jaar terug, wou Jeske The Cast vervoegen en de groep zocht op dat ogenblik een sax tenor. Zij waagde de stap naar de tenor en heeft daar tot op de dag van vandaag geen spijt van. Jeske speelt ook saxofoon in een plaatselijke muziekvereniging.

 • Jack Meuris

  Gitaar

  Jack kocht zijn eerste gitaar in’62. Tussen ’63 en ’70 speelde hij achtereenvolgens bij “The Safiros”, “The Candles” en “The Green Fellows”. Van ’72 startte hij met een nieuwe groep “The New Sonics” en dit tot ’80. Tussen ’86 en ’94 speelde hij bij “Eclips”. In ’94 zette hij de stap naar “Chain” waaruit later The Cast groeide. Jack speelt er rythme gitaar.

 • Dorien Charlier

  Zang

  Dorien maakt deel uit van de vocals. Met haar krachtige stem past ze perfect in het pop en rock genre. Steeds actief binnen de jongeren werking, ontdekte ze jaren geleden dat zingen wel iets voor haar was. 5 jaar terug richtte ze, samen met enkele vrienden, de covergroep “2 cover up” op. Een tweetal jaar geleden maakte ze voor het eerst kennis met “The Cast” en is zij nu één van de vaste waarden.

 • Silke Steyaert

  Zang

  Silke was 7 jaar wanneer zij saxofoon leerde spelen aan de muziekschool van Huldenberg. De honger naar muziek was groot en zij nam ook lessen piano, gitaar en zang. Naast de plaatselijke muziekvereniging speelde zij ook in meerdere musicals bij TROS. Samen met haar zus vormt ze het duo SilieN. Samen met Jolien begonnen ze in 2016 aan een nieuw avontuur bij The Cast

 • Erwin Van Goethem

  Crew

  Erwin maakt reeds jaren deel uit van The Cast. Hij is de vaste begeleider bij onze optredens en zorgt ervoor dat wij in optimale condities kunnen optreden.

Events

The cast treed regelmatig op. Onderstaande lijst toont waar en wanneer u een optreden kan bijwonen.# Wanneer Hoelaat Waar Locatie
1 Zaterdag 3 juni * 20u30 Melsbroek centrum Openlucht
2 Zaterdag 8 juli * 22u00 Overijse Privé
4 Vrijdag 25 augustus ** 21u30 Eizer/Duisburg Openlucht voetbalveld
5 Zaterdag 16 september * 21u30 Eizer/Overijse Openlucht “De Fraat”
6 Donderdag 26 oktober ** 14u00 Overijse G.C.C. Den Blank
7 Zondag 29 oktober * 15u00 Hoeilaart G.O.C Felix Sohie


* covers set ’70, ’80, ’90 tot vandaag
** “The Cast speelt Will Tura” ( een tribute van 25 nummers van Will Tura)

Photo's

Klik op een album om de foto's te bekijken

De keuze van de cast

Contacteer ons

Vul je gegevens in en laat een berichtje achter!