Tennis Academie MyTennis , de tennisschool van TC De Born  
 
 Vandaag
   Lentetrainingen
Trainingen > Lentetrainingen > Kleuren info  
 
 Kleuren info     Wit info            Wit     Blauw     Rood     Oranje     Groen     Geel            Oranje Competitie     Groen Competitie            Volwassenen            Privé / Sparren 

UITLEG over de KLEUREN

KidsTennis logo van Tennis Vlaanderen Kastaar

Minitennis en miditennis werd reeds enkele jaren door de Tennis Vlaanderen omgedoopt tot Kidstennis. Op de Tennis Vlaanderen-site, www.tennisvlaanderen.be, vind je trouwens een heuse kindersite voor de jonge Kidstennissers. 

Logo van het behaalde Tennis Vlaanderen-label Dit jaar behaalden wij het felbegeerde label “jeugdvriendelijke tennisclub ”. Tennisschool MyTennis en TC DeBorn zitten dus volop in het project Kidstennis waarvoor als mascotte door Tennis Vlaanderen de bever ''Kastaar'' werd gekozen.

Maten van de Terreinen Het KidsTennis omvat 5(6) kleuren:

Elke kleur of level duidt op een bepaald vaardigheidsniveau. De beginnende tennisser start in Blauw om uiteindelijk Groen(Geel) te bereiken. De richtleeftijden zijn voor kinderen die instappen op jonge leeftijd (voor Blauw dus op 5 of 6 jarige leeftijd). Spelers die bijvoorbeeld op 9-jarige leeftijd beginnen tennissen, zullen ook starten in Blauw en de kleuren doorlopen. Voor hen zullen de richtleeftijden niet van toepassing zijn, oudere kinderen zullen wellicht ook sneller vorderen dan kleinere kinderen.
Voor de heel, heel kleine kinderen is er voorafgaand ook een niveau Wit. Wit biedt ons de mogelijkheid om kinderen die alsmaar jonger aan de deur van onze tennisclub staan, gepast op te vangen. Want in de Witte lesjes wordt de algemene motorische vorming gestimuleerd zodat het kind spelenderwijs ‘bewust’ wordt van begrippen zoals lichaam, tijd en ruimte. Een goede motorische vorming is immers de basis voor een goede coördinatie en het startpunt voor het aanleren van de verschillende technieken. Een kind dat ‘Wit’ gevolgd heeft, zal sneller en efficiënter leren tennissen.

Diploma Blauw Kidstennis Om het niveau van de spelers te kunnen inschatten, is er per level een KidsTennistest. Deze test bestaat uit een aantal oefeningen. Als je slaagt voor deze testjes, mag je over naar de volgende kleur of het volgende level. Let wel: De KidsTennistest is eerder bedoeld om je te motiveren, een doel waar je naar kan toewerken en een maatstaf voor je vooruitgang. Het is ook voor onze trainers een richtpunt, deze kunnen jullie vorderingen volgen en eventueel de lessen aanpassen waar nodig. Jullie kunnen op deze manier ingedeeld worden in groepjes van een gelijklopend niveau. Papa en mama kunnen via de testfiche volgen wat er in de lessen geoefend wordt en hoe je evolueert.

Racket beschermers duiden het niveau van de speler aan Rackettape Wanneer het kind een lessenreeks van het KidsTennis heeft afgelegd, dan krijgt het een diploma! Voor elke kleur is er een ander diploma. Heel motiverend!