Tennis Academie MyTennis , de tennisschool van TC De Born  
 
 Vandaag
   Lentetrainingen
Trainingen > Lentetrainingen > Wit info  
 
 Kleuren info     Wit info            Wit     Blauw     Rood     Oranje     Groen     Geel            Oranje Competitie     Groen Competitie            Volwassenen            PrivÚ / Sparren 

LENTE - TRAININGSPROGRAMMA

  WIT  
(MINI-TENNIS)

 

 • Inschrijven: zie volgende pagina
   
 • Juf kidstennis wit Juf kidstennis wit Lesjes Wit zijn er voor beginnende spelertjes die nog te jong zijn voor echte tennislessen
  De club richt deze kleur nu deze lente al enkele jaren in. het wordt ook wel eens de kidstennis bewegingsschool genoemd?
   
  Het zijn onze juf Christel en juf Julie, die het de kinderen hier echt naar hun zin maken.
   
 • Voor de heel, heel kleine kinderen is er voorafgaand dus een niveau Wit. Wit biedt ons de mogelijkheid om kinderen die alsmaar jonger aan de deur van onze tennisclub staan, gepast op te vangen. Want in de Witte lesjes wordt de algemene motorische vorming gestimuleerd zodat het kind spelenderwijs ‘bewust’ wordt van begrippen zoals lichaam, tijd en ruimte. Een goede motorische vorming is immers de basis voor een goede co÷rdinatie en het startpunt voor het aanleren van de verschillende technieken. Een kind dat ‘Wit’ gevolgd heeft, zal sneller en efficiŰnter leren tennissen.

  Diploma Wit Kidstennis Onze ‘digitale’ maatschappij gaat gepaard met bewegingsarmoede. Op een leeftijd waar kinderen de basis leggen voor hun verdere motorische ontwikkeling wordt dit in de huidige maatschappij amper ingevuld. KidsTennis speelt hier op in met het programma ‘Wit’! Spelertjes die eigenlijk nog niet rijp zijn om het tennis aan te leren, kunnen op deze manier een goede en leuke voorbereiding krijgen voor hun verdere tennisopleiding! Wit is geen tennis, wel motorische vorming. In de Witte lesjes wordt dus algemene motorische vorming gestimuleerd. Het werken met kleuters vergt een specifieke aanpak. Kleuters hebben vaak angst voor het onbekende en zullen over de streep moeten getrokken worden om mee te doen. Daarom wordt in Wit gestart met een toffe ‘sketch’ waardoor het ijs gebroken wordt en de kleuters hun drempelvrees overwinnen. Daarna kan er een eerste sessie volgen waarbij de kinderen het materiaal (ballonnen, ballen, paletjes, lintjes, enz...) personaliseren met stiften en verf. Ook de ouders mogen niet vergeten worden. Terwijl de kinderen het materiaal kleuren, worden de ouders ge´nformeerd over de invulling van de lessen in KidsTennis Wit. Het is belangrijk dat dit gebeurt want spijtig genoeg heerst nog altijd de misvatting dat tennis leren enkel en alleen kan gebeuren door oefeningen met het racket. Op jonge leeftijd is het echter noodzakelijk dat er voldoende co÷rdinatie gegeven wordt en dit houdt dan ook in dat het racket niet altijd gebruikt wordt. De ‘Witte lessen’ zijn co÷rdinatielesjes met af en toe een knipoog naar tennis. Van ‘echt’ tennissen is hier dus nog geen sprake.
  In Wit laten we de kinderen in een ‘kleutertenniswereld’ bewegen en spelen. Je zal zien, de kleuters zullen enthousiast zijn: ze zullen veel spelen, lachen, plezier beleven en vriendjes maken! Het wordt een ‘fun’ introductie in de tennissport en als kers op de taart zal je merken dat ze na ‘Wit’ een streepje voor hebben om te evolueren in de kleuren van het KidsTennis. Bovendien zie je dat KidsTennis Wit extra dynamiek geeft in de tennisclub en dat ouders meer betrokken zijn bij de jeugdopleiding van hun kids!