Stap 4 - Uploaden van foto's naar picasa web album

Naar algemeen overzicht uitleg over Picasa

Stap 1 : Naar uitleg over account aanmaken voor picasa web album

Stap 2 : Naar uitleg over installatie van de applicatie voor upload naar het picasa web album

Stap 3 : Naar uitleg over de eerste maal opstarten van de applicatie voor upload naar het picasa web album

Start de picasa applicatie op je computer en selecteer de foto's die je wenst op het webalbum te zetten (zie bv. deze handleiding). Vervolgens ga je de foto's uploaden via het menu, je vindt dit op de plaats zoals aangegeven in volgende tekening of volledig onderaan je scherm.

Geef je gebruikersnaam (zie account, je kan evt ook je email-adres dat je gebruikt hebt hier inzetten, dat werkt ook) in en je paswoord.

Vervolgens ga je moeten uitmaken welke resolutie je foto's moeten hebben: als je kiest voor formaat 1024 is dit meer dan genoeg om te zorgen dat iedereen die dit mag zien op zijn computer voldoende scherp kan bekijken. Als je kiest voor 1600 is dit in de meeste gevallen voldoende om er echte foto's van te kunnen maken. In beide gevallen zal dit meestal een reductie van de resolutie met zich meebrengen en zal er aanzienlijke reductie in filesize zijn. Indien je toch origineel formaat behoudt, zal dit een 3 tot 4MB per foto betekenen, wat wil zeggen dat je rond de 250 foto's in je persoonlijke ruimte kan opslaan.

Daarna kies je voor de maximale beveiliging (zie figuur - aanmelding vereist) zodat je volledig in de hand hebt wie je foto's kan zien. Je moet dit dan achteraf in je webalbum goedzetten, anders zal niemand er aankunnen!

Tenslotte klik je op de button "Uploaden" en het uploadproces begint te lopen. Eens het proces voltooid is kan je best op de button "Verbergen" klikken om dit venster weg te krijgen, het staat op dat ogenblik toch niks meer te doen op je scherm.

Naar algemeen overzicht uitleg over Picasa