Homepagina

Downloaden
--- films
---
series/ cartoons
--- MP3's / muziek
--- geluidjes
--- software
--- youtube filmpjes


Live Messenger
---
emoticons
--- paswoord ed.


Geld verdienen

Klik op mij om terug naar de Homepagina te gaan!

.
telelinks..

.
De brandstofprijzen zijn de afgelopen decennia aan een ijltempo gestegen. Bovendien neemt de auto vaak een grote hap van het gezinsbudget in. Te hoge benzineprijzen, vervuilende dieselmotoren, CO² uitstoot..  Stuk voor stuk thema’s die niet meer uit de kranten weg te houden zijn. Maar is er een oplossing? Wij verdiepten ons in de wereld van de hybride wagens.  Een business die zich nog in de prille beginfase bevindt, maar steeds populairder, bij zowel jong als oud. Waar wacht u nog op om over te stappen naar een hybride wagen?

Wat is een hybride auto?
Een hybride auto combineert de voordelen van de elektromotor met die van de benzinemotor. De auto heeft een elektromotor voor aandrijving bij lage snelheden, gecombineerd met een zeer zuinige benzinemotor. Deze wagen veroorzaakt minder luchtvervuiling en kan circa 25 procent brandstof besparen in vergelijking met een benzineauto. De hybride-auto heeft dan ook een A-label.

Aanbod hybride wagens
Op de Belgische markt gaat de strijd om te verkoop van ‘hybrids’ momenteel tussen Toyota en Honda. Die eerste staat bekend voor zijn oerdegelijke wagens. Het merk wint de laatste jaren aan klanten en heeft een sterke prijs-kwaliteitsverhouding. Komt daar nog eens bij dat ze op hun gamma 5 jaar garantie bieden. De hybride wagen die Toyota aanbiedt is de Toyota Prius. Honda is bij ons veel minder ingeburgerd, maar dit maakt het net interessant. We willen toch geen wagen waar iedereen mee rijdt? Volgens Febiac werden er in 2006 zo’n 20.000 Toyotas ingeschreven, tegenover een 4.000-tal Honda’s.  Laatsgenoemde is bij ons ook wel bekend als ‘de Aziatische BMW’. Honda biedt de Civic aan als hybride wagen.

Verschillende constructeurs merken het succes van de opkomende hybride wagen en doen er alles aan om ook hun graantje mee te pikken. Het is dan ook niet uitgesloten dat de komende jaren andere hybrides op de markt komen. Mitsubishi voorziet de komst van een Eclipse, Nissan bouwt de Altima, Ford heeft plannen voor een hybride Focus en ook Porche is bezig met onderzoek. Maar waar blijven de Franse en overige Duitse constructeurs?

Design?
Moet een hybride wagen onderdoen qua design? Als je het mij vraagt duidelijk niet. De Prius oogt best fraai en is uniek. Een dynamische wagen met typerende achterlichten, dat zowel de ideale stads- als gezinswagen kan zijn. De nieuwe Honda Civic Hybrid is een schitterende diamant . Hij niet alleen bijzonder stijlvol, maar ook sportief. En dan hebben we het nog niet gehad over z’n verbluffende interieur. Honda koos voor een Europese look die vooral jong publiek aanspreekt. Maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak, oordeelt u vooral zelf!

Prijs?
De ontwikkeling en de bouw van hybride auto’s is bijzonder duur. Maar merkt de consument dit in z’n portefeuille? Grotendeels niet, want dergelijke milieuvriendelijke wagens krijgen in België tal van ecokortingen.
Er is reeds een Honda Civic vanaf € 22.390 (bron: Honda.be) terwijl u al een Prius kan aanschaffen vanaf € 26.275 (bron: Toyota.be). Indien u geld wilt uitbesparen, kijk dan zeker eens naar het aanbod occasie wagens, er zitten zeker al enkele hybrids tussen!

Rijplezier?
"opvallende prestaties, een uiterst laag brandstofverbruik en een uitzonderlijke milieuvriendelijkheid. Iedereen profiteert hiervan: bestuurders en passagiers van een Toyota, toekomstige generaties en onze planeet”  (bron: Toyota.be)

Op Autofiel.be vinden we een testverslag van de Honda Civic. Een minpunt vinden zij het rijplezier:  de hybride wagen kan hen niet het plezier  verschaffen zoals een sportwagen dat wel kan. Met andere woorden, als u wilt racen en snelheidsboetes opstapelen, dan is de Hybride wagen niets voor u. Maar de benzineverslindende sportwagens verliezen steeds meer aan imago en zijn bovendien licht en soms onveilig. Denken we maar even terug naar François Sterchele die met z’n Porche tegen een snelheid van meer dan 200 km/u tegen boom reed. De goede huisvader heeft echter geen nood aan een snelle sportwagen, want de veiligheid van het gezin gaat voor. Ook voor beginnende en onervaren jongeren kan een hybride wagen dus een positieve invloed hebben: ze zullen minder geneigd zijn het gaspedaal wat dieper in te drukken, en de wagen kan dit ook minder aan.

Jeugdig en innovatief imago
De Hybride wagens vormen een bijzondere bron van inspiratie. In de succesvolle Amerikaanse cartoonserie ’Family Guy’ rijdt het gezinnetje met een hybride wagen die verdacht veel op de Toyota Prius lijkt. Ook GTA 4, dé game van 2008 en immens populair onder jongeren, heeft een parodie op de Prius. Dit filmpje maakt het duidelijk. Allemaal manieren die de hybride wagens in een positief daglicht plaatsen en al dan niet bewust helpen bij het creëren van een positief imago van de hybride wagen. Let’s all go Hybrid!| audio | films | geld | hotmail ed. | mp3's | software | series | disclaimer |Privacy beleid | © telelinks 2008

Waarom een hybride wagen kopen?