TG
Algemene voorstellingWaarvoor kunt u bij ons terecht?Wat bieden wij?Wie zijn wij?Hoe verloopt het contact?

Sterk Onder Stress voor Tieners (SOS Tieners)

Als tiener krijg je best wel al wat stress te verwerken! De schoolomgeving, studiekeuzes, examens, en nog veel meer. Tijdens deze periode wordt er ook verwacht dat je heel veel (bij)leert en nieuwe ervaringen opdoet. Maar krijg je ook les in het omgaan met stress? Wordt er ook aan deze vaardigheid voldoende tijd besteedt? Je krijgt les in wiskunde, taal, wetenschappen, maar vaak niet in 'omgaan met stress'. Jammer eigenlijk, aangezien stress een groot deel uitmaakt van elk leerproces en het correct omgaan met stress je leervermogen net verbetert. 

Wil je als tiener graag in kleine groepjes aan de slag met praktische stress vaardigheden? Wil je
begrijpen en leren hoe je zelf je stress onder controle kan houden? Dan is onze sterk onder stress voor tieners iets voor jou!

Voor wie?

Adolescenten van 15 jaar tot 18 jaar

  • die veel last hebben van stress bij examens of faalangst ervaren
  • die algemeen heel stressgevoelig zijn
  • die heel angstig zijn, die last hebben van angstaanvallen of hyperventilatie
  • die heel veek piekeren of hun hoofd moeilijk tot rust kunnen brengen
  • die merken dat stress hen soms belemmert en willen leren hoe dit beter te beheersen

Doelstelling

We willen adolescenten een ander perspectief op stress meegeven, concrete handvaten aanreiken om stress te beheersen, zodat het voordeel van een gezonde dosis stress ten volle benut kan worden. Hierbij combineren we kennis over het stress systeem dat op een eenvoudige manier uitgelegd wordt, met concrete oefeningen die het mogelijk maken om zowel lichamelijke, mentale en emotionele stress aan te pakken.

Werkwijze

Eerst vindt er een intakegesprek plaats om te kijken op welke manier de SOS Tieners training voor jou betekenisvol kan zijn en op welke aspecten de nadruk moet gelegd worden.

Je kan daarna ook naar de info avond komen om al een concreet zicht te krijgen op het verloop van de training. Als er nog vragen zijn, kunnen die daar zeker gesteld worden.

Dan starten de wekelijkse of tweewekelijkse groepssessies van anderhalf uur. In totaal worden er 6 groepssessies voorzien.

Informatie en inschrijving

Deze training wordt gecoördineerd door Aisha Cortoos. Inschrijven kan via ons contactformulier of telefonisch. Kostprijs: 270 euro (incl. Infoavond, 6 sessies, werkboekje). De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke vergoeding voor psychologische begeleiding van jongeren.

Contacteer ons voor meer informatie en/of inschrijving.