Ruiterpaden in Belgie

Wij zijn steeds op zoek naar ruiterpaden
theluckyboys@telenet.be

De Panne Bron Gemeente De Panne
 

De hoofdwandeling omvat het grenspad dat op de grens tussen België en Frankrijk loopt. Rechts van dit pad ligt het prachtig natuurreservaat. Verder loopt de wandeling over het strand. De folder vermeldt ook nog enkele kleinere tochten (door het bos,...) die als uitbreiding van de hoofdwandeling kunnen dienen.

(Rechter muisknop doel opslaan als)
 

Dilbeekse Ruiterpaden (Met dank aan De Dilbeekse Ruitervrienden)

Deze wegen gaan door het Pajottenland en zijn allen bewegwijzerd en onderhouden door de gemeente Dilbeek.

(Rechter muisknop doel opslaan als)
   
Kruishoutem Bron Gemeente Kruishoutem
  • Cross-country-ruiterpad / Bouvelo mennerspad
Het Cross-country-ruiterpad en het Bouvelo-mennerspad zijn twee lusvormige routes doorheen het gevarieerde landschap tussen Waregem en Oudenaarde. De routes leiden voorbij kasteelparken en historische hoeven en het mennerspad doet het idyllische dorpje Mullem aan. Het ruiterpad start in Waregem en loopt door naar Nokere en Wortegem-Petegem.
Afstand Cross-country-ruiterpad: 16 km
Afstand Bouvelo-mennerspad: 38 km
Brochure: 1,24 euro en verkrijgbaar bij de dienst onthaal van het gemeentebestuur
Info: West-Vlaamse Vereniging voor de Vrije Tijd vzw
Abdijbekestraat 9 –8200 Sint-Andries
Tel. 050/40.70.40
  • Lozerbos
Het vrij uitgestrekte Lozerbos is de groene long van Kruishoutem. De beboste oppervlakte bedraagt ongeveer 44 ha en is grotendeels eigendom van de familie della Faille d’Huysse.
In dit uniek natuurlijk kader zijn afgebakende circuits voorzien voor wandelaars (3 km), fietsers en mountainbikers (3 km). Er is ook een ruiterpad. Een beperkte boszone is ingericht als rust- en speelzone. Een ruime parking met infobord vind je aan de Zandvlooi (Passionistenstraat 48) en in het centrum van Lozer.
Een informatiebrochure is verkrijgbaar aan de infobalie van het gemeentebestuur.

 

Pajottenland

 

Bron het.Reiswijzers.net

Pajot I : 18 km Deze ruiterroute begint in Gooik en voert je onder andere langs de Molen Limbourg,de Herberg Den Haas en het Café - Geuzestekerij de Cam om weer te eindigen bij het beginpunt.
Pajot II : 19 km Op deze tocht van 19 kilometer rijd je over veldwegen, langs stamboomgaarden en door dorpjes waar je even uit kan rusten in het café.
Pajot III : 21 km Deze route van 21 kilometer begint en eindigt bij de manege Horses' Park te Lennik en voert je onder andere langs het muziekinstrumentenmuseum De Cam in Gooik.
Pajot IV : 23 km De vierde Pajottenroute begint opnieuw bij de manege Horses' Park in Lennik, maar onderweg kom je nog langs twee andere manege's waar je even kan uitrusten en wat kan drinken.
Pajot V: 22 km De route van 22 kilometer begint en eindigt manege Mares’ Dream in de Obbeekstraat te Sint-Pieters-Leeuw.
Pajot VI : 13 km Deze route is redelijk kort, slechts 13 kilometer, maar daarom niet minder leuk om te rijden. Je begint en eindigt bij de manege Palokenhof te Pepingen en komt langs een mooi wit kapelletje, over een prachtige kasseiweg en onderweg heb je ene prachtig uitzicht op het rode kerkje van Oudenaken.
Pajot VII : 24 km Dit is de langste route door het Pajottenland en je komt daarbij langs het prachtige kasteel van Gaasbeek.

 

Voorkempen Ruiterspad

 

Bron Tourisme Voorkempen

  Het "Voorkempen Ruiterpad" is 35 km lang en volledig bewegwijzerd. Je vertrekt in Schilde, Brecht, Malle, Zandhoven, Ranst of Zoersel. Geen toeval dat precies de Voorkempen uitpakken met een ruiterpad.

Deze regio telt immers meer dan 30 maneges met maar liefst 3000 paarden. Je kan er op diverse plaatsen een viervoeter huren of rijlessen nemen.

De grote troeven van dit ruiterpad vormen het landelijk karakter en het vele groen

De folder (5 euro) is verkrijgbaar bij Toerisme Voorkempen of door storting op het nummer : 000-0084049-47 met vermelding 'RUITERPAD'


Brochure is verkrijgbaar bij :
Toerisme Voorkempen
Kerkstraat 17 2970 's Gravenwezel - Schilde
Tel.: 03/685.34.21 - Fax: 03/685.34.22

 

 

 

Search Engine Submission and Internet Marketing