quoid9 home agenda   R.Scott audio PRESSE photos fiche tech.   liens   contactCritique du CD "BARK" dans la magazine d'art "Vlaanderen", nr. 340, avril 2012
Critique du Cd "BARK" in www.jazzflits.nl Nr.161 juli 2011
Critique du Cd "BARK" dans Jazzhalo TONESETTER 2011/05 www.jazzhalo.be
Critique de nos cds par Patrick Auwelaert dans Kunstmagazine Vlaanderen (novembre 2009):
Critique du Cd par Georges Tonla Briquet dans le magazine e-mail MazzMusikas, #133bis
Wofo#2 / Tweedt / Eigen Beheer
De groepsnaam, de cd-titel, de hoes, alles lijkt er op te wijzen dat het gaat om volgelingen van Kapitein Winokio. Neen dus. Wofo is een kwintet van vijf doorwinterde (jazz)muzikanten die al vele watertjes doorzwommen en met Tweedt een tweede cd uitbrengt. Meteen heb je al een verklaring voor de schalkse cd-titel. Wofo staat op zijn beurt voor 'with others for others'. Gewoon gezellig samen musiceren met muzikanten uit verschillende richtingen. Dat doen deze heren ondertussen al vier jaar. Basgitarist Xavier Verhelst levert hier alle composities. Dat was trouwens ook al het geval op de eerste cd The Complete Hamsessions (met de prachtige hoestekening van Geert Clarisse). Hij wordt omringd door Mattias Laga (klarinet, basklarinet), Michel Mast (tenor-saxofoon), Tom De Wulf (drums) en gitarist Walter Verschaeren (die sinds deze maand live vervangen wordt door Alain Berthe). Zelf omschrijven ze hun muziek als 'postmodern jazz or something'. Terecht. Om het wat duidelijker te omlijnen, durven we daar zelfs namen als Tuur Florizoone, Tribe en Tuxedo Moon aan toevoegen. Wie de releases van Home Records apprecieert, moet hier eveneens naar luisteren. Een warm verhaal van vertellers die hun luisteraars soms gevaarlijk dicht bij de rand van de stoel brengen door verrassende spanningsbogen. Met de sprookjesachtige titeltrack als perfecte afsluiter. Live op 23 november in de Banana Peel (Ruiselede)! Meer info over de groep op www.wofo.be en via www.myspace.com/wofo. (GTB)


de Standaard, 29/08/2009www.jazzflits.nl Nr.121 juli 2009

05/06/2009 Gentblogt Critique du Cd par Bruno Bollaert
"WoFo bewijst zichzelf met hun tweede (jawel, jawel, de naam is een woordspeling) album. De groep is volwassener geworden, de leden zijn beter op elkaar ingespeeld, en dat viel ook te horen tijdens hun release concert waarmee ze de Ham Sessions 2009 openden. Meer informatie over de cd vindt u op hun website, waar u ook stukken kan voorbeluisteren en een boel interessante achtergrondinfo verkrijgt. Vergeet zeker niet naar Schnitzel with noodles te luisteren!"


Het Nieuwsblad / De Gentenaar, 10/05/2008

De Standaard, 29/04/2008

www.jazzflits.nl Nr.96 april 2008

www.gentblogt.be, 06/03/2008
Het Nieuwsblad / De Gentenaar, 24/08/2007
View My Stats