nieuws home agenda   audio pers fotos tech.fiche   links   contactKOPERGIETERY

MOEDERS!


Meimaand is moedermaand.
Ter ere van alle moeders - echte en valse, oude en jonge, bijna-moeders of liever niet- moeders - presenteert KOPERGIETERY een hele zondag lang performances en concerten waarin vrouwen de plak zwaaien en het moederschap wordt bezongen.

Om alvast euw kele te smeren: DEN OVERSCHOT zingt een moederlied DEN OVERSCHOT es een nieuw Gentsch kuur da oender de eigenwijze supervizie van artiest en spring in 't veld Gus Roan - NIE NEUTE, kende da? - Gentsche liedses en Gentsche covers van gekende numéro's op zijn repertoire ee stoan. Den Overschot zeingt nie, ze zetten ulder kele open. Special veur die Moeders goan ze ien lied zeinge. Wa, da goade wel uure.
Iederien mag meezeingen.
En oas 't vals es, kunne we d'er nie an doen.
zondag 31 mei om 14.00 en om 19.00 uur in 't foyer


CHRISTINE DE SMEDT & HELEEN VERVONDEL/LES BALLETS C. de la B. & KOPERGIETERY

Altijd iemands dochter, altijd iemands kind


In deze korte choreografie bewegen moeders -en-hun-dochters samen en creëren daardoor een alles overstijgende verwantschap. In kleine details zie je gelijkenissen én verschillen tussen moeder en dochter, maar ook tussen de moeder-dochterduo's onderling.
Een ontroerende, beeldrijke minivoorstelling over generaties, twee druppels en de cirkel van het leven.
Deze performance werd oorspronkelijk gecreëerd ter gelegenheid van de opening van Campo, en wordt speciaal voor het project Moeders! hernomen met een nieuwe ploeg van moeder en dochters uit het Gentse.
zondag 31 mei om 14.30 en 19.30 uur


JENNY & THEATER ANTIGONE

Plaatselijke Moeders


over moeders, moederschap en spannende lingerie

In opdracht van uitgeverij Meulenhof/Manteau selecteerde Gerda Dendooven een pak gedichten, verhalen, liedjesteksten, brieven en dagboekfragmenten rond het moederschap. Deze bloemlezing verscheen in mei 2007 onder de titel Moeder, en heet 'een onderzoek naar wat naar wat na de komma staat'. Hoe je moeders aanspreekt, aanroept, aanport of afkat. Of er procedures bestaan voor het moederschap. En waar moeder begint en eindigt.
Deze bundel ligt aan de basis van het project Plaatselijke Moeders. Met een 15-tal jonge en iets oudere vrouwen uit Gent en omstreken doet JENNY dit onderzoek over. Gedurende een drietal dagen storten zij zich op teksten, liederen en gedachten over het moederschap. Op zondag 31 mei zullen ze, geschoren en gekamd, in mantelpak of in négligé, voor u vertellen, voordragen en zingen. Op video én live, begeleid door een erg mannelijk muzikaal ensemble.

concept: Gerda Dendooven
regie en vormgeving: Nathalie Roymans i.s.m. Gerda Dendooven en Mieke Versyp (samen JENNY)
videomontage: Christina Vandekerckhove
live muziek: Wim Willaert, Tom Wauters en Tom Callens (Flat Earth Society)
zondag 31 mei om 15 en om 20 uur, aansluitend


HAMSESSIONS, KOPERGIETERY & JENNY
proudly present

De Moederband


openluchtconcert!

Op vraag van KOPERGIETERY en JENNY stelde WoFo, een vijfkoppige band bestaande uit de doorwinterde muzikanten uit het Gentse, een repertoire samen waarin 'de moeder' wordt bezongen. WoFo vroeg er voor deze gelegenheid twee zangeressen bij, en gaf aan een aantal bevriende muzikanten de opdracht om bestaande nummers te arrangeren en/of een nieuwe compositie te schrijven. Prompt was er De Moederband, met op het repertoire o.a.
'Stabat mater' van Pergolesi, een 17de eeuwse anonieme compositie van Peruaanse origine ter ere van de moedergodin, 'Mama" van George Sivaro en verder ook bijdragen van o.a. Peter Vermeersch.

Het concert met De Moederband is één van de Ham Sessions, een kleinschalig festival van 'live, handmade music' met WoFo als huisorkest. Dit festival vindt jaarlijks plaats omstreeks eind mei in een privé tuin in de Ham. Een soort muzikale 'Chambres d'Amis, met zes concerten over drie namiddagen.

De Moederband = WoFo zijnde Michel Mast (tenorsaxofoon), Xavier Verhelst (composities en bas), Walter Verschaeren (gitaar), Mattias Laga (klarinet) en Tom De Wulf (percussie) + Madiha Figuigui (alt) en Charlotte Vandermeersch (sopraan)

arrangementen/composities: Michel Mast, Xavier Verhelst, Peter Vermeersch, Wim Willaert en Tom Wouters

In Ham 12 (om de hoek van de Kopergietery) om 17.30 uur, GRATIS! Duur: ongeveer een uur
Om 17 uur vertrekt een processie van moeders en meelopers vanuit KOPERGIETERY naar de Ham. Iedereen welkom!
View My Stats