nieuws HOME agenda   Imagine Raymond CD's / audio pers fotos tech.fiche   links   contact

WOFO = with others, for others

De melodische meanders en warme klarinetklank van Mattias Laga, de zowel honkende als lyrische tenorsaxsound van Michel Mast, de harmonische inventiviteit van pianist Stijn Engels, Xavier Verhelst's kleurrijke, afwisselende composities en gitaristieke benadering als bassist, de pittige dynamiek en gevoel voor de juiste klank op de juiste plaats van drummer Antoon Kindekens, allemaal zijn het essentiŽle onderdelen van WOFO.

foto: Frank BassleerWofo is:
Mattias Laga: clarinet & basclarinet
Michel Mast: tenorsax
Stijn Engels: piano
Xavier Verhelst: basgitaar, composities
Antoon Kindekens: drums

Maar WOFO is meer dan de som van deze en andere onderdelen: het is een hechte groep met een eigen identiteit, klankkleur, dynamiek en stijl.

In 2008 verscheen een eerste cd, "The Complete Ham Sessions". Deze kon meteen rekenen op positieve reacties van publiek en pers. Na de 2e cd "Tweedt" (2009), bleven we verder tellen en volgde de cd "Bark!" in 2011 met weer eens negen originele composities van Xavier Verhelst waarin de klankmogelijkheden van WoFo verder uitgediept werden. Ondertussen heeft de groep heel wat podiumervaring opgedaan en klinkt hij hechter dan ooit.

De muziek van WOFO is als een stoofpotje met verse klassieke ingrediŽnten, een goeie geut jazz, een Latijns-Amerikaans kruidenboeket, funky smeuÔge olie,... De verenigde WOFO keukenbrigade bereidt met deze ingrediŽnten een origineel en smakelijk gerecht.

Kortom, WOFO is a group!
View My Stats