Home De Kennel Mijn honden Puppies Vorige nesten Foto's Links Contact

 

De Kennel

In 1978 kochten we onze eerst Labrador, Tessa, als huishond. Al snelde volgde een tweede Labrador, Dellas. Door deze twee honden groeide onze interesse voor dit ras. Zij leerden ons dat een Labrador meer in zich heeft dan enkel wandelen, maar een echte apporteerhond is.

In 1990 gingen we op zoek naar een nieuwe hond. Een mooie, goedwerkende Labrador. Zo kwam Osmine of Lucifers Deligth (Sara) erbij. Deze hond voldeed aan alle verwachtingen. Met behulp van haar fokkers (Jef en Mariette Verrees) behaalde zij haar eerste schoonheidstitel. Fons Exelmans bracht ons de basis bij van het werken met Retrievers.

Door Sara's enthousiasme kwam het idee om een nieuwe hond aan te schaffen. Maar waarom gaan zoeken, als je zelf een mooie hond met veel will to please hebt. Zo ontstond

"Thornproof Labradors"

met als doel een mooie, goedwerkende Labrador met een aangenaam karakter te fokken.

Ondertussen hebben Sara en haar kinderen al voor enkele schoonheidskampioenen, in binnen- en buitenland, gezorgd en twee Thornproof's zijn Belgisch Field Trial Kampioen. Verschillende nakomelingen hebben een Field Trial kwalificatie en zijn nog steeds actief in het jachtgebeuren.

Als picker-up zijn wij gedurende de herfst en de winter onderweg om samen met onze trouwe viervoeter van elke jachtdag te genieten. Want voor een Labrador is een dag op de jacht nog steeds het einde.