ARDENNEN  2003         

                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                           

Dinsdag 25 maart: Oudenburg, La Roche en-Ardenne, La Roche verdient zijn titel van parel van de Ardennen zowel omwille van zijn uitzonderlijke mooie ligging als om zijn toeristische mogelijkheden. Het stadje is het convergentiepunt van zes valleien. Eveneens een bezoekje waard is de ruine van het verwoeste kasteel. Met zijn 120km bewegwijzerde wandelwegen is het een paradijs voor wandelaars.

Ook de hengelsport komt er aan zijn trekken. In het zomerseizoen rijdt een toeristisch treintje, die je de mooiste en leukste bezienswaardigheden toont. Vanop de Beldevere heeft men een verrassend uitzicht op de stad.

Overnachtinsplaats: parking zwembad.

Woensdag 26 maart: La Roche en Ardenne, Bastogne, Esch sur sure, Nissramont,

onze eerste stop was Bastogne, het is de hoogst gelegen stad in Belgie. Hier leeft de herinnering aan de oorlog. Op het marktplein, springt dadelijk de shermantank in het oog. Na een tankbeurt in Luxemburg, stond Esch sur sure op het programma, een pittoresk dorpje gelegen aan de Sure, de ridderburcht is het gehele jaar te bezichtigen en wordt inhet toeritischseizoen sprookjesachtig verlicht.

Overnachtingsplaats: Parking aan de stuwdam van Nisramont.

Donderdag 27 maart: Nisramont, Durbuy,  de prachtige wandelweg die loopt langsde boorden van het 47 ha groot meer, is een aanbeveling waard, de stuwdam van Nisramont is één van de grootste in Belgie. Na deze lastige wandeltocht stond Durbuy op programma. Durbuy, heeft de bijnaam van s'werelds kleinste stadje te zijn. De parel onder de stenen huizen is ongetwijfeld de 14de eeuwse graanhalle , er worden tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Een andere trekpleister is het kasteel van Deulin. Als attractie zijn er verder nog kajaktochten, minigolf en een toeristentreintje.

Overnachtingsplaats: Stelplaats in Durbuy.

                Vrijdag 28 maart: Durbuy, Oudenburg, na een prachtige week terug naar huis.