FAVORIETE OORDEN                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

                                                                        

Valloire, Frankrijk: Gelegen in de alpen, aan de voet van de Galibier, op een hoogte van 1430m. Zomervakantieoord en wintersportcentrum. Col de Galibier (2646m) is één van de hoogste alpencols, je hebt er een prachtig uitzicht over de gletjers van La Meije en van de Barre des Ecrins. Op enkele meters van de top bevind zich het monument van de ronde van Frankrijk.

Sluis, Nederland: Het middeleeuws vestingstadje Sluis trekt jaarlijks c.a 5 miljoen bezoekers. Veel dagjesmensen komen voor het gezellige centrum, wat binnen de stadswallen ligt. Het kanaal Sluis- Brugge werd gegraven door Spaanse krijgsgevangenen tussen 1812 en 1814. Ook bevind zich er de wieg van de samensteller van het woordenboek de dikke Vandale. Vandaele werd er geboren in 1828, vandaar het borstbeeld op het walplein. Eveneens een bezoekje waard is het belfort dat gebouwd werd in 1375

 

Tossa del Mar, Spanje: Behoort tot de aardigste plaatsen van de Costa Brava, die wel van het toerisme profiteren, maar toch een deel van hun identiteit behouden. De middeleeuwse binnenstad met haar smalle straten, de vestingmuren en de wachtorens uit de 12 de eeuw geven de  stad een bijzondere sfeer. De bouw van de vesting, diende als bescherming tegen invallende zeerovers, oorspronkelijk woonden de mensen alleen binnen de stadsmuren. Pas in de 17 de eeuw begon de stad te groeien. Een parel aan de Costa Brava.