ITALIE, Dolomieten, Gardameer,  Venetie 1996         

 

Zondag 7juli: Via Luxembourg, Merzig, Zweibrucken, Landou, Stuttgard, Ulm, Fussen, Imst, Oetz, Langenfeld, na een overnachting in Gleisweiler (D) kwamen we op onze bestemming in Langefeld (Oostenrijk). Langefeld is gelegen in het otztal, één van de mooiste delen van Tirol. Dit gebied is het hoogste van Oostenrijk, en omvat vele gletsjers, kale bergkammen en alpenweiden met een uitbundig bloemenpracht. Een trekpleister is de wildspitze (3772m) de op één na hoogste alpen top in Oostenrijk.

Overnacht: camping Otztal in Langenfeld.

Maandag 8juli: Gezien het slechte weer beslisten we om Oostenrijk te verlaten en wat zonniger oorden op te zoeken, via Langefeld, Innsbruck, ( brennerpas) Bolzano, Trento, naar Lemone aan het Gardameer. Het weer was er zonniger, maar het was er veel drukker. Lemone is een karakteristieke plaats, het heeft uitzicht op het meer, en ligt in een indrukwekkende bocht, met tuinen, olijfbomen en enkele citroenplantages. Het Gardameer is tevens het grootste van Italie, de noordkant heeft het karakter van een fjord. Een aanrader is zeker Riva del Garda.

Overnacht: camping Garda in Lemone, camping Italia in Dezenzano.

Vrijdag 12juli: Dezenzano, Verona, Vecenza, Padova Venetie, bij onze aankomst in Venetie worden we onmiddellijk een parking aangewezen door een wel heel vriendelijke Italiaan, blijk dat hij liefhebbers zoekt om zijn bootjes vol te krijgen, wat we dan ook wel meenamen, mits een fiks prijskaartje natuurlijk. De stad telt wel honderd eilandjes die door vele bruggen verbonden zijn. Canal Grande is de slagader door de stad. Het San Marcoplein is één van de mooiste pleinen ter wereld. Eveneens een publiekstrekker is de Rialto brug, bestaande uit één boog, ook Burano het visserseilandje met zijn kleurrijke huisjes is een echte aanrader.

Overnacht: stelplaats Fara D'alpago.

Zondag 14juli: Fara D'alpago, Dobbiaco, Manguelfo, Cortina Fiames,  We verblijven nu volop in de dolomieten, ons eerste bezoek was de praser wilsee, een prachtig bergmeer, rond het meer is een wandelpad aangelegd. Het is gelegen in het parco nationale Fanes. De volgende halte was de Dreizinnen, beneden aan de voet van de berg vertrekt op geregelde tijdstippen de dolemitiebus, het is aan te raden om deze te nemen, boven bevindt zich de wereldberoemde Dreizinnen hutte, je hebt er een fantastisch zicht op de noordwanden van de Drei zinnen (3003m).

Overnacht: stelplaats Pragser wildsee, stelplaats Cortina Fiames, camping zum guten tropfen  in Nals.

Dinsdag 16juli: Nals, Merano, Nauders, Pfunds (Oostenrijk),  onze eerste stop was de Karersee, prachtig ijsmeertje, ook op het programma stond Rose Garden een zeer mooi wandelgebied, daarna volgde Lago De Resia. Onze eindbestemming was Pfunds- Oostenrijk, dit rustig en charmant dorpje (970m)  ligt in het oberinntal.

Overnacht: camping Sonnecamping in Pfunds

Donderdag 18 juli: Pfunds, Imst, Shangou, Rothenburg aan de Touber. het oude stadje Imst is in tweeen verdeeld, namelijk in een ober en unterstad. In de oberstad staat de 86m hoge pfairkirche uit de 15 de eeuw. Deze kerk heeft de hoogste toren van Tirol. Eens in de 4 jaar beleeft Imst het schemenlaufen, een optocht van schimmen, spoken, heksen en tovenaars. Rothenburg: één van de meest in het oog springende attracties van de stad is het Plonlein pleintje. Het wordt gedomineerd door de Sieber toren (1385) en heeft 150 jaar dienst gedaan als toegangspoort van de stad.

Overnacht: stelplaats in Shangou, stelplaats in Rothenburg.

Zondag 21 juli: Rothenburg, Wertheim, Aschaffenburg, Dattenfeld, Oudenburg,

Via de oevers van de Main kwamen we in Aschaffenburg terecht, het machtige slot Johannisburg diende als residentie voor de keurvorst, het herbergt het schilderijen museum van de staat, het slotmuseum en de slotbibliotheek. Zeker een bezoekje waard is het park Schonbusch. Dattenfeld- Windeck heeft niet zoveel te bieden, maar is wel heel motorhome vriendelijk, en bied verschillende goed aangeduide stelplaatsen aan, met alle service.

Overnacht: stelplaats in Aschaffenburg, stelplaats in Dattenfeld.

          

 De reis had een afstand van een 3400 km, en bevatte vier landen Belgie, Duitsland, Oostenrijk en Italie