MOEZEL 2002

                                                                                                                     

 

ZONDAG 22/12/2002 :Roksem-Trier, 380km, geen problemen in het verkeer. Na de middag de kerstmarkt van Diekirch bezocht, na wat plaatselijke lekkernijen te hebben veroberd, de weg verder gezet naar de stelplaats in Trier, deze is gelegen aan de mac Donald, dichtbij de oever van de Moezel. Diekirch : Vriendelijk stadje, gelegen op 200m hoogte, aan de oevers van de Sure.  St-Laurenskerk:Deze ,, Dietkich’’ (volkskerk) gaf aan de stad haar naam. De oudste delen dateren uit de 5de eeuw.

MAANDAG 23/12/2002 :Trier-Mehring, 22km,vandaag  Trier bezocht, ook hier was er een kerstmarkt, na door enkele winkelstraten geslenterd te hebben, kwamen we terecht bij de Porta Nigra. In Mehring vonden we een stelplaats aan de oevers van de moezel, bij een wijnboer (Zellerhof). Voor een 5 tal euro kan men er de nacht doorbrengen, ook is er electriciteit voorzien. Trier : Het marktplein, Trier is de oudste stad van Duitsland, het is een zeer levendige en fascinerende stad, het is tevens  wijn, industrie en toeristische stad. De zwarte poort (Porta Nigra) is een deel van de vroegere Romeinse vestingswerken en dateert uit de 3e eeuw.  

DINSDAG 24/12/2002 :Mehring, gezien het kerstavond was wilde we een kerstmaal benuttigen, maar helaas ofwel was het restaurant gesloten of volzet, dan maar de handen uit de mouwen gestoken en zelf een campermenu bij elkaar gekookt, heel lekker trouwens. Het plaatselijke wijntje uit het zellerhof vloeide rijkelijk.

WOENSDAG 25/12/2002 :Mehring-St Aldegund, 98km, Bernkastel bezocht, de horeca was in beperkte mate geopend, gezien het kerst was. Na het bezoek aan Bernkastel, besloten we om te overnachten op de stelplaats in Enkirch, deze was echter gesloten wegens een te hoge waterstand, na wat zoekwerk overnacht in St-Aldegund, waar we tussen een drietal campers stonden. Bernkastel : aan de éne kant van de moezel ligt Bernkastel, aan de andere kant Kues. Bernkastel is een heel lief middeleeuws plaatsje met een terrasvormig, stemmingsvol marktplein. De vakwerkhuizen in Bernkastel zijn ongemeen fraai.

DONDERDAG 26/12/2002 :St-Aldegund-Cochem-Ernst: 30km,vandaag Cochem bezocht. Gezien het overvloedig regende stond enkel een vluchtig bezoek aan de stad op het programma, verder veel koffie en thee, en een lekker maal in één van de vele eetgelegenheden. Prachtige nieuw aangelegde stelplaats gevonden in Ernst, 5 euro, inclusief elektriciteit. Gezien we dichtbij de schinkenstube Mosella waren, moesten we zeker proeven van de plaatselijke ham. Heel lekker trouwens. Cochem : Een buitengewoon charmant stadje. Met zijn , burchten, stadspoorten fontein op het marktplein en nauwe pittoreske straatjes, is Cochem een  parel . 

VRIJDAG 27/12/2002: Ernst-Blankenheim: 78km, bij het binnenrijden van Blankenheim kan men onmiddellijk zien dat dit een campervriendelijk dorp is. We vonden er een stelplaats met alle voorzieningen. Het dorp op zich stelt niet zoveel voor, wel een geschikte plaatsen om flinke wandeltochten af te haspelen. Een bezoekje aan de burcht is mooi meegenomen.

                        

 

 

                                                        

  .