Ardennen - Oostkantons 2003                      

         

 

Zondag 21 December: Oudenburg, La Roche, geen problemen in het verkeer. Nadat we de camper geparkeerd hadden op de parking aan de brug (Ourthe), besloten we in het dorp de kerststemming op te snuiven. De gezellige kerstsfeer was er overal aanwezig, liederen werden gezongen en de gluwein vloeide rijkelijk, ook de kerstman was aanwezig, evenals de eeuwig durende werken in het dorp. s'Avonds kwam de rest van de familie (zus en vriend) ons vervoegen.

De parking aan de oever van de Ourthe in La Roche

 

Maandag 22 December: La Roche, Houffalize, Baraque Fraiture, eerst stond Houffalize op ons programma, het pittoreske dorpje lag er schitterend bij, gezien de eerste sneeuwval alles had ondergedompeld onder een wit sneeuwtapijt. Daarna werd koers gezet richting Baraque Fraiture, het sneeuwtapijt lag er nog wat dikker, en daarop waagden we het voor het eerst te langlaufen, na wat val en zoekwerk begonnen we het toch onder de knie te krijgen. Tegen de avond aan, stoten we op een reporter en fotograaf van het Laatste Nieuws, ze vroegen wat gegevens en maakten enkele foto's. De volgende dag verscheen het artikel. We overnachten op de parking van de Baraque.

Langlaufen in de Ardennen

Dinsdag 23 December: Baraque Fraiture, Malmedy, de rit verliep probleemloos, nadat we onze motorhome's op de stelplaats van Malmedy geparkeerd hadden, stond een bezoek aan de stad op het programma. De kathedraal met haar groene torens fungeerde vroeger als abdijkerk en is een bezoek waard. Ernaast kunt u heerlijk wandelen om en in het fraaie abdijpark. Overnacht aan het klooster van Malmedy
Woensdag 24 December: Malmedy, Eupen,stuwmeer van de Gileppe, na wat inkopen, werd de weg verder gezet richting Eupen, we hadden een mooi plekje gevonden om de campers  te plaatsen, aan de rand van de parking van het zwembad, dit was echter tegen de zin van een plaatselijke bewoner, waarom weet ik nog altijd niet. Niks van aangetrokken en een flinke wandeling afgewerkt. Daarna onze weg verdergezet richting stuwmeer van de Gileppe. Schitterende plaats, waar men om het meer heen kan wandelen. Een niet te missen bezienswaardigheid is het enorme leeuwenbeeld op de dam een werk van Felix Boure, het is 13,5m hoog en bestaat uit 187 blokken zandsteen. men heeft er een uitzonderlijk panorama op het meer en het omliggende Hertogenwald. Overnacht op de parking aan het meer.
             Donderdag 25 December: Eupen, Oudenburg, terug naar huis via Luik, Brussel, Gent. We hadden ideale weersomstandigheden, gezien we graag wat sneeuw wilden. Het reisje op zich was ideaal en voor herhaling vatbaar.