Uw piloot
De piloot, die U op een veilige manier van dit prachtige avontuur zal laten genieten, is Jan Timmers. Jan is achtvoudig Belgisch kampioen precisievaren, en heeft de ballonmicrobe reeds sinds 1985 te pakken. Ondertussen heeft hij er reeds meer dan 2000 vluchten opzitten.

Jan is in de provincie Limburg ook regioverantwoordelijke voor de goede relaties met de landeigenaars. Bij eventuele klachten van boeren, treedt Jan op als bemiddelaar

Sinds 1987, heeft Jan aan alle Europese- en Wereldkampioenschappen deelgenomen. Zijn beste prestaties waren ongetwijfeld zijn 5 de plaats in Slovenië (1987) en zijn bronzen plak tijdens het Europees kampioenschap te Vilnius (Litouwen) in 2003. Door aan al deze wedstrijden deel te nemen, heeft Jan ondertussen in meer dan 25 verschillende landen gevaren. (o.a. Canada, Australië, Jordanië, Japan...)

Elk jaar neemt Jan ook trouw deel aan de World Honda Grand Prix wedstrijden in Japan en Luxemburg : een topwedstrijd tussen 's werelds beste piloten. In 2002 eindigde Jan in deze competitie achste en afgelopen jaar veroverde hij een mooie zesde plaats.

De voornaamste drijfveer om aan al deze wedstrijden deel te nemen, vat Jan samen in één zin :
Making friends all over the world throughout ballooning !
home >