info openbaar vervoer

wegbeschrijving: openbaar vervoer

Bus 1 of 13

Vanuit het centrum van Antwerpen kan je op de leien (Italiëlei, Frankrijklei, Amerikalei)
bus 1 of 13 richting Hoboken nemen. Stap af aan de halte Kapelstraat, aan de spoorwegovergang. Je steekt de spoorweg over. Wandel tot aan het eerste kruispunt en daar ga je links, de Grote Baan in. De eerste straat rechts is de Maalbootstraat.

Bus 33

Kom je van Merksem, Deurne-zuid of Wilrijk, dan kan je bus 33 nemen. Stap de eerstvolgende halte na het oversteken van de spoorwegovergang af. Steek het kruispunt over en loop de Grote Baan in (op de hoek een krantenwinkel). De eerste straat rechts is de Maalbootstraat.

Bus 140

Kom je van Wijnegem, Wommelgem, Borsbeek, Mortsel of Wilrijk, dan kan je bus 140 nemen. Stap af aan de halte Kapelstraat, aan de spoorwegovergang. Je steekt de spoorweg over. Wandel tot aan het eerste kruispunt en daar ga je links, de Grote Baan in. De eerste straat rechts is de Maalbootstraat.

Tram 2 of 4

Kom je van Linkeroever met tram 2 of met tram 4 uit Antwerpen dan rijd je mee tot aan de eindhalte in Hoboken: de Kioskplaats. Wandel terug tot aan de Kapelstraat (op de hoek een grote apotheek en op de andere hoek de Dexiabank). Op het einde van de Kapelstraat kom je aan een spoorwegovergang. Steek de spoorweg over. Wandel tot aan het eerste kruispunt en daar ga je links, de Grote Baan in. De eerste straat rechts is de Maalbootstraat.
Wandeltijd: ongeveer 15 minuten.

Met de trein

In station Antwerpen-Berchem stap je op de trein richting Boom-Puurs:
Vertrek: 15 minuten na het uur op perron 6 - aankomst Hoboken-Polder: 26 minuten na het uur
verder met bus 13: de bushalte is schuin over het station, ongeveer 3 minuten rijden
of te voet naar de Maalbootstraat: ongeveer 15 minuten wandelen:

steek de spoorweg over en aan het kruispunt links (het voetpad ligt aan de overkant van de straat). Aan je rechterkant ligt een speelweide en aan de overkant loopt het spoor. Blijf het spoor volgen tot aan de volgende spoorwegovergang. Hier ga je rechts (op de hoek zie je het voetbalstadion van Hoboken) en onmiddellijk terug links, de Lumbeeckstraat in. Wandel tot het einde van deze straat en ga rechtsaf de Kapelstraat in. Wandel tot aan het eerste kruispunt en daar ga je links, de Grote Baan in. De eerste straat rechts is de Maalbootstraat.

Met de veerboot Kruibeke - Hoboken

Van de veerboot ga je rechtdoor tot aan de derde straat rechts, de Daniël Baginierlaan. Die volg je tot aan het kruispunt met de Kapelstraat. Steek het kruispunt over naar de Grote Baan. De eerste straat rechts is de Maalbootstraat. Als je de Grote Baan blijft volgen, kom je aan de achterzijde van de school, tegenover het sportveld. Je vindt een fietsenstalling op de speelplaats.

met de fiets

Vanuit Antwerpen-centrum volg je het fietspad langs de Scheldekaaien in zuidelijke richting. Blijf het fietspad volgen tot het einde. Daar draai je links de Naftaweg op. Rechtdoor tot je aan de Krugerbrug komt. Het fietspad loopt verder rechts naast de brug. Draai rechts de Schroeilaan in. Je rijdt voorbij het station van Hoboken/polderstad (links) en een speelweide (rechts). Blijf de spoorweg volgen. Op het einde van deze baan ga je rechts (op de hoek zie je het voetbalstadion van Hoboken) en onmiddellijk terug links (= Lumbeeckstraat). Rij tot het einde van deze straat en sla rechtsaf de Kapelstraat in. Aan het kruispunt ga je links de Grote Baan in. De eerste straat rechts is de Maalbootstraat. Als je de Grote Baan blijft volgen, kom je aan de achterzijde van de school, tegenover het sportveld. Je vindt een fietsenstalling op de speelplaats.

met de auto

Vanuit richting Nederland :

Volg E17 Gent en neem afrit 5 Antwerpen-Zuid, Wilrijk-Boom. Volg richting Boom (A12), rij de tunnel door. Voorbij de tunnel kom je op de brug van de Boomsesteenweg. Beneden aan de brug neem je de eerste afrit. Sla de eerste straat rechts in (hoek Q8 benzinestation): de Oudebaan. Op het einde van deze straat ga je links: de Moerelei. Aan de rotonde sla je rechtsaf de Groenstraat in. Rijd rechtdoor tot aan de 2de lichten (aan je linkerkant bevindt zich de sporthal Sorghvliedt). Sla linksaf. Rijd ongeveer 2 km rechtdoor tot je de spoorwegovergang links ziet. Steek de spoorweg over. Je rijdt dan in de Kapelstraat. Aan het kruispunt ga je links, de Grote Baan in. De eerste straat rechts is de Maalbootstraat. Dit is een eenrichtingsstraat die je langs hier niet in kan. Blijf de Grote Baan volgen tot je links een sportveld ziet. Parkeer daar je auto, aan de overkant van het sportveld vind je ook een ingang van onze school.

Vanuit richting Gent :

E17 richting Antwerpen. Neem de eerste afrit na de Kennedytunnel (Kiel- richting Hoboken/A12/Boom). Houd volledig rechts en neem afrit 14 richting Hoboken. Aan de verkeerslichten ga je links op de Kolonel Silvertopstraat. Rijd rechtdoor, over de (nieuwe) brug tot op de Schroeilaan (naast de spoorweg). Blijf deze baan (en de spoorweg) volgen. Je komt voorbij het station van Hoboken/polderstad en een speelweide. Blijf de baan naast de spoorweg volgen tot je niet meer verder kan. Links heb je dan een spoorwegovergang. Je draait hier rechts (op de hoek zie je het voetbalstadion van Hoboken) en onmiddellijk terug links (= Lumbeeckstraat). Rij tot het einde van deze straat en sla rechtsaf de Kapelstraat in. Aan het kruispunt ga je links de Grote Baan in. De eerste straat rechts is de Maalbootstraat. Dit is een eenrichtingsstraat die je langs hier niet in kan. Blijf de Grote Baan volgen tot je links een sportveld ziet. Parkeer daar je auto, aan de overkant van het sportveld vind je ook een ingang van onze school.