Welkom

Wil je geneeskunde of tandheelkunde studeren? Ben je op zoek naar voorbeeldvragen van het toelatingsexamen arts en tandarts? Weet je niet goed waaraan je je kan verwachten op het examen? Dan zal deze website je vast kunnen helpen.

In 2007 ben ik begonnen met deze website. Inmiddels ben ik afgestudeerd als tandarts en heb ik jammer genoeg de tijd niet meer om deze site te onderhouden, er zullen dus geen nieuwe vragen meer online komen. Sinds een crash van het forum in augustus 2012 zijn er heel wat oplossingen en verbeteringen van vragen verloren gegaan. Hou dus rekening met het feit dat een aantal vragen (vooral van de meest recente versies) nog fouten kunnen bevatten.
Voor up-to-date vragen en antwoorden verwijs ik jullie door naar deze fantastische website: http://www.kaveurne.be/fysica/index.html

Zelf ben ik pas na drie pogingen door het toelatingsexamen geraakt, pas de laatste keer had ik vragen van deze site in mijn bezit. Met deze site hoop ik anderen te helpen die (nog) niet geslaagd zijn. De vragen die op deze site staan komen deels uit het boekje dat ik van de KULeuven heb gekregen (met officiële vragen), evenals vragen die ik van andere studenten gekregen heb. De vragen uit 2008 komen van een hele hoop studenten die aan het examen meegedaan hebben en zich via deze website opgegeven hebben om de vragen te onthouden (waarvoor dank)!
Ik heb deze vragen dus niet zelf opgesteld, maar ik heb ze allemaal samengezet tot een overzichtelijk geheel. Hier kruipt heel veel tijd in; gelieve het materiaal dat op deze site staat niet te kopiëren. Deze documenten zijn bedoeld voor eigen gebruik.

Deze oefeningen kunnen helpen bij het voorbereiden voor het toelatingsexamen en vele vragen komen in gelijkaardige vorm terug op het echte examen. Het oplossen van deze vragen geeft geen garantie op slagen, maar volgens mij is het alvast een stap in de goede richting.
De modelvragen die je op deze site terugvindt, zijn die van 1997, 2000, 2001, 2002 (behalve fysica), juli en augustus 2008 , 2009, 2010, 2011, juli 2012 en nog enkele vragen waarvan de jaartallen niet gekend zijn. Ook staan de links naar vragen van olympiades vermeld. De vragen van 2007 vind je terug op de officiële site.

Sommige vragen op deze website behoren niet (meer) tot de leerstof van het ingangsexamen. Voor het overzicht van de te kennen leerstof verwijs ik je ook weer door naar de officiële website (zie link onderaan).

Er bestaat reeds een betaalsite waarop ook voorbeeldvragen van het toelatingsexamen te vinden zijn, maar het is mijn bedoeling om deze site gratis te houden. Ik heb zelf ook nooit betaald voor het materiaal dat op de site staat en ik zou het dan ook oneerlijk vinden om anderen hiervoor een vergoeding te vragen.

Het is mogelijk dat er hier en daar fouten en/of onvolledige vragen op de website staan, vooral tussen de nieuwere documenten!

Voor officiële info en inschrijvingen moet je op deze website zijn, hier vind je de enige juiste informatie omtrent het verloop van het ingangsexamen: http://www.ond.vlaanderen.be/toelatingsexamen/
Voor vragen in verband met het oplossen van de voorbeeldvragen kan je steeds terecht op het forum.

Veel succes!

Leen

De vragen die op deze site aangeboden worden, werden verzameld aan de hand van de examenvragen zelf, en uit navraag bij deelnemers aan eerder afgelegde examens. De meeste teksten op deze site werden zelf getypt aan de hand van deze vragen, sommige teksten werden eerder gepost op voor iedereen toegankelijke forums. De auteur van deze - op forums geposte - teksten is niet gekend, evenals de auteurs van de examenvragen. In geen geval wensen wij auteursrechten te claimen voor deze vragen. Hetgeen op deze site aangeboden wordt is enkel een compilatie van verschillende vragenlijsten. Op de vragen zelf kunnen wij uiteraard geen auteursrechten inroepen. Bij twijfel kan u mij contacteren via e-mail.